This forum uses cookies. Click X button to hide this message. What is stored? 
Total Commander Forum Index Total Commander
Forum - Public Discussion and Support
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

What kind of Windows do you use with TC?

 
Post new topic   Reply to topic    Total Commander Forum Index -> Total Commander Polls (English) Printable version
View previous topic :: View next topic  

What kind of Windows do you use with TC?
I use only 64-bit Windows
12%
 12%  [ 10 ]
I use both 32- and 64-bit Windows
31%
 31%  [ 25 ]
I use only 32-bit Windows
43%
 43%  [ 34 ]
I use both 32- and 64-bit Windows - and I write TC plugins
5%
 5%  [ 4 ]
I use only 32-bit Windows - and I write TC plugins
7%
 7%  [ 6 ]
Total Votes : 79

Author Message
petermad
Power Member
Power Member


Joined: 05 Feb 2003
Posts: 7293
Location: Valsted, Denmark

PostPosted: Fri Mar 19, 2010 5:52 pm    Post subject: What kind of Windows do you use with TC? Reply with quote

Inspired by this topic: http://ghisler.ch/board/viewtopic.php?t=25505 I thought it would be interesting to know how widespresd 64-bit Windows is among the users of this forum.

Also, since one of the main reasons for not making TC in a 64-bit version is that all current plugins are 32-bit, it would be interesting to know whether plugin writers currently have access to 64-bit Windows.
_________________
#524
Danish Total Commander Translator
TC 9.10b1 32+64bit on Win XP 32bit, Win 7, 8.1 & 10 64bit. TC 2.81b8 on Android 6.0

Get Extended Total Commander Menus
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
karlchen
Power Member
Power Member


Joined: 06 Feb 2003
Posts: 4505
Location: Germany

PostPosted: Fri Mar 19, 2010 7:37 pm    Post subject: Reply with quote

Total Commander user on Windows 32-bit and Windows 64-bit.
No, I have not developed any Total Commander plugins so far.

Karl
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
m^2
Power Member
Power Member


Joined: 12 Jul 2006
Posts: 1413
Location: Poland

PostPosted: Sat Mar 20, 2010 12:58 am    Post subject: Reply with quote

Why is "I use only 64-bit Windows - and I write TC plugins" missing?

This is my case.
_________________
Image: http://img201.imageshack.us/img201/2110/pcbsdec7.jpg
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger
petermad
Power Member
Power Member


Joined: 05 Feb 2003
Posts: 7293
Location: Valsted, Denmark

PostPosted: Sat Mar 20, 2010 4:05 am    Post subject: Reply with quote

Quote:
Why is "I use only 64-bit Windows - and I write TC plugins" missing?

This is my case.


Sorry - I suggest you wote "I use both 32- and 64-bit Windows - and I write TC plugins" then.

The poll can't be changed once it is made, unfortunately.
_________________
#524
Danish Total Commander Translator
TC 9.10b1 32+64bit on Win XP 32bit, Win 7, 8.1 & 10 64bit. TC 2.81b8 on Android 6.0

Get Extended Total Commander Menus
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Flint
Power Member
Power Member


Joined: 27 Oct 2003
Posts: 3129
Location: Moscow, Russia

PostPosted: Sat Mar 20, 2010 4:59 am    Post subject: Reply with quote

petermad
I don't think the poll will answer exactly the question you wanted to get an answer for. For instance, not too long ago I myself did not use 64-bit Windows (now I do), but I still could write programs for it and even test them in a virtual machine, since it is possible to start 64-bit VM on a 32-bit host (providing the processor is advanced enough). I'm sure, many of the developers who really have such access to 64-bit systems, but do not use them in everyday work, will answer "I use only 32-bit".
_________________
Flint's Homepage: Full TC Russification Package, VirtualDisk, NTFS Links, NoClose Replacer, other stuff!
 
Using TC 9.12rc3 / Win7 x32 & x64 SP1
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
petermad
Power Member
Power Member


Joined: 05 Feb 2003
Posts: 7293
Location: Valsted, Denmark

PostPosted: Sat Mar 20, 2010 6:00 am    Post subject: Reply with quote

Quote:
I still could write programs for it and even test them in a virtual machine, since it is possible to start 64-bit VM on a 32-bit host


Thanks - i didn't know that.

Quote:
(providing the processor is advanced enough)

Does that mean it has to be a 64-bit processor, or can that also be emulated?

Well, maybe the poll can give a clue as to how common 64-bit technology is among TC users - though I am aware that it is probably the superusers that votes here (at least right now).
_________________
#524
Danish Total Commander Translator
TC 9.10b1 32+64bit on Win XP 32bit, Win 7, 8.1 & 10 64bit. TC 2.81b8 on Android 6.0

Get Extended Total Commander Menus
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Flint
Power Member
Power Member


Joined: 27 Oct 2003
Posts: 3129
Location: Moscow, Russia

PostPosted: Sat Mar 20, 2010 6:30 am    Post subject: Reply with quote

petermad wrote:
Does that mean it has to be a 64-bit processor, or can that also be emulated?

It definitely has to be 64-bit (full simulation of 64-bit instruction set is possible too, but it would be awfully slow on 32-bit processors), and in addition should have hardware virtualization technology — at least, for VirtualBox (VMware is more advanced in this matter and sometimes can emulate 64-bit without AMD-V and VT-x, but not on every 64-bit processor; exact requirements are very vague).
_________________
Flint's Homepage: Full TC Russification Package, VirtualDisk, NTFS Links, NoClose Replacer, other stuff!
 
Using TC 9.12rc3 / Win7 x32 & x64 SP1
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
martin_m
New Member
New Member


Joined: 05 Apr 2010
Posts: 1

PostPosted: Sat Apr 10, 2010 11:04 am    Post subject: Reply with quote

Would have been nice if there was also the option to answer "I use TC on windows and on Linux with help of wine" Razz
Back to top
View user's profile Send private message
smithdwsn
Junior Member
Junior Member


Joined: 08 Jun 2010
Posts: 3

PostPosted: Tue Jun 08, 2010 7:58 am    Post subject: Reply with quote

I use 64-bit and there is no problem regarding plug-ins. So for me, it is the best for TC.
_________________
iedge
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Total Commander Forum Index -> Total Commander Polls (English) All times are GMT - 6 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Impressum: This site is maintained by Ghisler Software GmbH

Using phpBB © 2001-2005 phpBB Group