Total Commander Forum Index Total Commander
Forum - Public Discussion and Support
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

[TC 8.0b17 x32]Lister doesn't show all jpegs
Goto page 1, 2  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Total Commander Forum Index -> TC Fixed bugs Printable version
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Usher
Junior Member
Junior Member


Joined: 11 Mar 2011
Posts: 11

PostPosted: Thu Jan 26, 2012 6:12 am    Post subject: [TC 8.0b17 x32]Lister doesn't show all jpegs Reply with quote

Lister still doesn't show all jpegs properly via GDIplus, sample is linked here.
It is blank in Lister, but it's viewed OK in IrfanView.
_________________
Regards from Poland
Andrzej P. Wozniak
Back to top
View user's profile Send private message
MVV
Power Member
Power Member


Joined: 03 Aug 2008
Posts: 5890
Location: Russian Federation

PostPosted: Thu Jan 26, 2012 7:08 am    Post subject: Reply with quote

Cannot confirm. Tested with TC8x[32/64]b17a, Win7x64Pro, with clean INI. Both show this sample image correctly.
_________________
TCFS2 + TCFS2Tools: Full-screen mode for TC etc (forum)
TOTALCMD.NET: AskParam, CopyTree, NTLinks, Sudo, VirtualPanel…
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin


Joined: 04 Feb 2003
Posts: 28477
Location: Switzerland

PostPosted: Thu Jan 26, 2012 9:37 am    Post subject: Reply with quote

Not confirmed either (tried it with Windows 7 and Windows XP mode). Maybe some older GDI+ version cannot handle it? Which Windows version do you use?
_________________
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
petermad
Power Member
Power Member


Joined: 05 Feb 2003
Posts: 5818
Location: Valsted, Denmark

PostPosted: Thu Jan 26, 2012 11:10 am    Post subject: Reply with quote

Quote:
Not confirmed either (tried it with Windows 7 and Windows XP mode)


Same here.
_________________
#524
Danish Total Commander Translator
Win XP 32bit SP3 & Win 7 64bit SP1 & Win 8.1 64bit. TC 8.51 32+64bit, TC 2.05b2d

Get Extended Total Commander Menus


Last edited by petermad on Fri Jan 27, 2012 6:04 am; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin


Joined: 04 Feb 2003
Posts: 28477
Location: Switzerland

PostPosted: Fri Jan 27, 2012 5:02 am    Post subject: Reply with quote

I see - so without more details, I cannot reproduce and fix this error, sorry.
_________________
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
petermad
Power Member
Power Member


Joined: 05 Feb 2003
Posts: 5818
Location: Valsted, Denmark

PostPosted: Fri Jan 27, 2012 6:05 am    Post subject: Reply with quote

Just to clarify: I canNOT reproduce the bug either.
_________________
#524
Danish Total Commander Translator
Win XP 32bit SP3 & Win 7 64bit SP1 & Win 8.1 64bit. TC 8.51 32+64bit, TC 2.05b2d

Get Extended Total Commander Menus
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
dindog
Member
Member


Joined: 18 Oct 2010
Posts: 120

PostPosted: Sun Jan 29, 2012 6:19 am    Post subject: Reply with quote

does this GDIplus support Unicode? and the filename contains some non-ascii character?
If both of the above are true, you can't read that image
Back to top
View user's profile Send private message
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin


Joined: 04 Feb 2003
Posts: 28477
Location: Switzerland

PostPosted: Sun Jan 29, 2012 9:36 am    Post subject: Reply with quote

Yes, it supports Unicode.
_________________
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Klaus S
Junior Member
Junior Member


Joined: 31 Jan 2012
Posts: 4

PostPosted: Tue Jan 31, 2012 9:30 am    Post subject: [TC 8.0b17 x32]Lister doesn't show all jpegs Reply with quote

Usher's observation confirmed here!

I downloaded the original file Usher linked to and opened it in Lister with F3. Lister opened blank - the file showed up after refreshing with F2, though.
It is likely to depend on this particular file code:
When I open the file in Irfanview and save it there, this saved file can then be opened in TC Lister normally - without having to refresh.
This is reproduceable - (but not tried with fresh ini yet)

Edit: Tried it with fresh ini - just the same

TC 8.0beta17a Windows XP Professional SP3

Kind regards

Klaus
Back to top
View user's profile Send private message
petermad
Power Member
Power Member


Joined: 05 Feb 2003
Posts: 5818
Location: Valsted, Denmark

PostPosted: Tue Jan 31, 2012 10:32 am    Post subject: Reply with quote

I tested again. I can now reproduce the bug as described by Klaus S but only under Windows XP 32bit, not under Windows 7 x64.

My Windows XP is SP3 with all later Windows updates installed - so if there is a newer GDI+, it is not provided by Microsoft/Windows Update. Where can the GDI+ version be seen?
_________________
#524
Danish Total Commander Translator
Win XP 32bit SP3 & Win 7 64bit SP1 & Win 8.1 64bit. TC 8.51 32+64bit, TC 2.05b2d

Get Extended Total Commander Menus
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Gral
Senior Member
Senior Member


Joined: 26 Jan 2005
Posts: 429

PostPosted: Tue Jan 31, 2012 11:08 am    Post subject: Reply with quote

I can confirm this bug too.
When viewed in "normal window" mode and then maximized, part of image is visible on "additional" area, while initial area is still blank.

TC 8.0 beta 17a
Windows XP SP2

petermad wrote:
...Where can the GDI+ version be seen?


Probably on GDIPLUS.DLL version info...

BTW - my version - 5.1.3102.2180
Back to top
View user's profile Send private message
umbra
Power Member
Power Member


Joined: 14 Jan 2012
Posts: 705

PostPosted: Tue Jan 31, 2012 11:59 am    Post subject: Reply with quote

Well, the latest GDI+ for WinXP has version 5.2.6001.22290. You can download it here: http://support.microsoft.com/kb/958911 . They have partially rewritten its parser (because of poor security of the old one), so maybe it will help.
_________________
Windows 7 Pro x64, Windows 8 Pro x64
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
petermad
Power Member
Power Member


Joined: 05 Feb 2003
Posts: 5818
Location: Valsted, Denmark

PostPosted: Tue Jan 31, 2012 6:37 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
Probably on GDIPLUS.DLL version info..


But which gdiplus.dll ?

I have one in %ProgramFiles%/\Microsoft Office\OFFICE11\ which is version 11.0.8312.0

Then I have several gdiplus.dll files in subdirs to: C:\WINDOWS\WinSxS\ where the newest is C:\WINDOWS\WinSxS\x86_Microsoft.Windows.GdiPlus_6595b64144ccf1df_1.0.6002.22509_x-ww_c7dad023\GdiPlus.dll with version 5.2.6002.22509 - so somehow I doubt that the latest GDI+ is 5.2.6001.22290

I have NO gdiplus.dll in C:\windows\system32.

If I use msinfo32.exe to show system information, I can see that v. 5.2.6002.22509 (vistasp2_ldr.101020-0435) from the mentioned directory is loaded.

On my Windows 7 PC, which does not have this bug, the loaded gdiplus.dll is v. 6.1.7601.17514 (also placed in a winsxs subdir) - according to msinfo32.exe.
_________________
#524
Danish Total Commander Translator
Win XP 32bit SP3 & Win 7 64bit SP1 & Win 8.1 64bit. TC 8.51 32+64bit, TC 2.05b2d

Get Extended Total Commander Menus


Last edited by petermad on Tue Jan 31, 2012 7:00 pm; edited 5 times in total
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Klaus S
Junior Member
Junior Member


Joined: 31 Jan 2012
Posts: 4

PostPosted: Tue Jan 31, 2012 6:41 pm    Post subject: [TC 8.0b17 x32]Lister doesn't show all jpegs Reply with quote

Hi,

I successfully installed the KB958911 hotfix (downloaded from the link umbra pointed out - the German version according to my system), but I didn't notice any change in the behavior of Lister.
I also confirm the behavior Gral mentioned. (F2 works fine, though.)

TC 8.0 beta 17a Windows XP Professional SP3 (all hotfixes)

Edit: Several gdiplus.dll files like Petermad in ...\WinSxS\... , but one in Windows\System32 too, which did not change with the installation of the hotfix. The installation of the hotfix installed the file as c:\WINDOWS\WinSxS\x86_Microsoft.Windows.GdiPlus_6595b64144ccf1df_1.0.6001.22290_x-ww_f03eb54d\GdiPlus.dll , and it's version-no. is 5.2.6001.22290 .
So, the question is: in which directory Lister looks for the GdiPlus.dll?

Kind regards
Klaus
Back to top
View user's profile Send private message
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin


Joined: 04 Feb 2003
Posts: 28477
Location: Switzerland

PostPosted: Wed Feb 01, 2012 10:25 am    Post subject: Reply with quote

TC looks for the gdiplus dll first in the System directory (GetSystemDirectory), then in the Windows directory (GetWindowsDirectory).
_________________
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Total Commander Forum Index -> TC Fixed bugs All times are GMT - 6 Hours
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Impressum: This site is maintained by Ghisler Software GmbH

Using phpBB © 2001-2005 phpBB Group