This forum uses cookies. Click X button to hide this message. What is stored? 
Total Commander Forum Index Total Commander
Forum - Public Discussion and Support
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

?[TC 8.50x32] Local directory reading is too slow!
Goto page Previous  1, 2, 3, 4
 
Post new topic   Reply to topic    Total Commander Forum Index -> TC bugs which should be fixed now Printable version
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Hemlikevew
Junior Member
Junior Member


Joined: 13 Mar 2014
Posts: 7

PostPosted: Fri Mar 21, 2014 11:58 am    Post subject: Reply with quote

Tested TCx32 beta 4 and it is a winner.
Back to top
View user's profile Send private message
Hemlikevew
Junior Member
Junior Member


Joined: 13 Mar 2014
Posts: 7

PostPosted: Wed Mar 26, 2014 5:06 pm    Post subject: Reply with quote

TCx64 beta 5 work like a charm. Many thanks.
Back to top
View user's profile Send private message
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin


Joined: 04 Feb 2003
Posts: 34340
Location: Switzerland

PostPosted: Thu Mar 27, 2014 9:59 am    Post subject: Reply with quote

Seems like the icon extraction in the background and the cached lookup of the shares have helped!
_________________
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin


Joined: 04 Feb 2003
Posts: 34340
Location: Switzerland

PostPosted: Wed Apr 02, 2014 2:11 pm    Post subject: Reply with quote

Now that I have moved the function to check for shared folders to the background too, there shouldn't be any major slowdowns any more when reading and displaying directories...
_________________
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Alexmam
Junior Member
Junior Member


Joined: 16 Jul 2014
Posts: 3

PostPosted: Thu Jul 17, 2014 10:12 am    Post subject: Reply with quote

Still not fixed. I am on Windows 7, Haswell CPU, SSD+HDD, pretty fast config.

With NIS, 360+, Avast AV software, files in folders are shown very fast, no lags when opening folder.

With AVG, Bitdefender, KIS and few others, files are shown with lag depending on how many and how big they are.

Windows Explorer behaves differently. When I open a folder, files are shown immediately, but icons appear after AV checks them. It doesn't matter which AV I use.

Please fix if possible.
Back to top
View user's profile Send private message
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin


Joined: 04 Feb 2003
Posts: 34340
Location: Switzerland

PostPosted: Mon Jul 21, 2014 8:03 am    Post subject: Reply with quote

They apparently make optimizations for Explorer, but not TC...
_________________
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Alexmam
Junior Member
Junior Member


Joined: 16 Jul 2014
Posts: 3

PostPosted: Mon Jul 21, 2014 9:53 am    Post subject: Reply with quote

ghisler(Author) wrote:
They apparently make optimizations for Explorer, but not TC...

So there is no way to fix it except using AV which is not slowing down TC?
Back to top
View user's profile Send private message
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin


Joined: 04 Feb 2003
Posts: 34340
Location: Switzerland

PostPosted: Thu Jul 24, 2014 7:09 am    Post subject: Reply with quote

No, unfortunately not. I have already moved everything to the background thread except for the FindFirstFile/FindNextFile loop.
_________________
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Isica
Junior Member
Junior Member


Joined: 23 Sep 2013
Posts: 16

PostPosted: Tue Apr 21, 2015 3:07 pm    Post subject: Reply with quote

ghisler(Author) wrote:

I have already moved everything to the background thread except for the FindFirstFile/FindNextFile loop.

It would be necessary to correct the implementation:
Bug: ExitThread after dispay each directory entry
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Total Commander Forum Index -> TC bugs which should be fixed now All times are GMT - 6 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3, 4
Page 4 of 4

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Impressum: This site is maintained by Ghisler Software GmbH

Using phpBB © 2001-2005 phpBB Group