This forum uses cookies. Click X button to hide this message. What is stored? 
Total Commander Forum Index Total Commander
Forum - Public Discussion and Support
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

operating system not responding for 2 minutes when closing T

 
Post new topic   Reply to topic    Total Commander Forum Index -> Bug reports from previous betas (unresolved) Printable version
View previous topic :: View next topic  
Author Message
arndt
Junior Member
Junior Member


Joined: 20 May 2008
Posts: 2
Location: Australia

PostPosted: Tue May 20, 2008 6:52 pm    Post subject: operating system not responding for 2 minutes when closing T Reply with quote

TC: version 7.03, 23.4.2008, registered
OS: WinXP64 sp2, US version set to AU local
TC installed to OS harddisk in C:\bin\wincmd\ (not on a USB stick)

repeatability of problem: 9 out of 10 cases

I always logon as a normal, non-administrative user.

Sometimes I need a shell with admin priviliges, hence I start TC via RunAs selecting the only administrative user (note: the name of the Administrator is not the default name but I don't think this matters).

I normally have a second copy of TC running as the normal user. It does not matter in which order I start these 2 copies as different users.

I then usually "do" stuff - if in the admin shell I do file operations such as editing, installing software, run anti-malware applications, or run regedit - pretty much anything more than just looking at things without write operations - then the OS will stop responding for about 1 minute and then be very very very slow for another minute when I close the LAST copy of TC running.

All copies of TC share the same ini file:
C:\WINDOWS\WINCMD.INI
File permissions on that file are set such that the normal user can also modify it.

Disabling all plugins does not make any difference.

Obviously this is very inconvenient - older versions of TC (6.50?) never had a problem with this scenario.

Any ideas?!
Thanks,
Arndt
Back to top
View user's profile Send private message
sqa_wizard
Power Member
Power Member


Joined: 06 Feb 2003
Posts: 3297
Location: Germany

PostPosted: Wed May 21, 2008 4:24 am    Post subject: Reply with quote

Strange, never had this kind of stop responding.

You may disable your Antivirus for testing, before closing TC.

If this helps, you can exclude at least the WINCMD.INI from access scan (This is always accessed on close).
You may exclude TOTALCMD.EXE too. This is save, because TC has his own CRC check against modifications.
_________________
#5767 Personal license
Back to top
View user's profile Send private message
Hacker
Moderator
Moderator


Joined: 06 Feb 2003
Posts: 10683
Location: Bratislava, Slovakia

PostPosted: Wed May 21, 2008 4:31 am    Post subject: Reply with quote

arndt,
You can also check if it happens with a fresh.ini
Code:
totalcmd.exe /I=c:\writable_dir\fresh.ini


HTH
Roman
_________________
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
arndt
Junior Member
Junior Member


Joined: 20 May 2008
Posts: 2
Location: Australia

PostPosted: Wed May 21, 2008 11:58 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks for the suggestions!
I'll give it a try and report back.

Cheers,
Arndt
Back to top
View user's profile Send private message
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin


Joined: 04 Feb 2003
Posts: 34715
Location: Switzerland

PostPosted: Thu May 22, 2008 10:16 am    Post subject: Reply with quote

Try using FileMon from www.sysinternals.com to find out what happens during these 2 minutes. I would also check first whether it's the virus scanner.
_________________
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Total Commander Forum Index -> Bug reports from previous betas (unresolved) All times are GMT - 6 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Impressum: This site is maintained by Ghisler Software GmbH

Using phpBB © 2001-2005 phpBB Group