This forum uses cookies. Click X button to hide this message. What is stored? 
Total Commander Forum Index Total Commander
Forum - Public Discussion and Support
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Should F2 become the default for renaming?
Goto page 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Total Commander Forum Index -> Total Commander Polls (English) Printable version
View previous topic :: View next topic  

Should F2 become the default for renaming?
Yes
62%
 62%  [ 340 ]
No
25%
 25%  [ 137 ]
I don't care
11%
 11%  [ 65 ]
Total Votes : 542

Author Message
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin


Joined: 04 Feb 2003
Posts: 34649
Location: Switzerland

PostPosted: Tue Nov 18, 2003 5:27 pm    Post subject: Should F2 become the default for renaming? Reply with quote

For many years, F2 has been the key for refreshing the current directory in Total Commander, while Shift+F6 was used for renaming. It was used before Explorer was released. But now many people only know Explorer, and miss F2 for renaming. While this can be changed via Configuration - Misc, not all users know this. Some users have suggested to make F2 the default.

Therefore should F2 become the default for renaming in addition to Shift+F6? For refreshing a dir, Ctrl+R has been available also for many years.
_________________
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Boofo
Power Member
Power Member


Joined: 10 Feb 2003
Posts: 1431
Location: Des Moines, IA (USA)

PostPosted: Tue Nov 18, 2003 6:58 pm    Post subject: Reply with quote

I think that would be a great idea. Is there any way to add the F2 button to the bottom with the rest of the buttons now?
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
Coco
Senior Member
Senior Member


Joined: 07 Feb 2003
Posts: 223
Location: Belgium

PostPosted: Wed Nov 19, 2003 12:40 am    Post subject: Reply with quote

Personnally I don't care as I only use CTRL+R for refresh and Shift+F6 for the rename.

Boofo,
No but you can add it to the tool bar on top.
_________________
Alain
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger MSN Messenger
Boofo
Power Member
Power Member


Joined: 10 Feb 2003
Posts: 1431
Location: Des Moines, IA (USA)

PostPosted: Wed Nov 19, 2003 12:42 am    Post subject: Reply with quote

Coco wrote:
Personnally I don't care as I only use CTRL+R for refresh and Shift+F6 for the rename.

Boofo,
No but you can add it to the tool bar on top.


That's what I thought, but I was hoping, anyway. Wink It might be nice to have the ability to add buttons if we want to, though.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
tombik
Member
Member


Joined: 10 Feb 2003
Posts: 155
Location: Berlin

PostPosted: Wed Nov 19, 2003 2:41 am    Post subject: Reply with quote

Hi!

I think i did not use this "Alt+F4" button since i bought TC 5 years ago.
Changing this button to "F2 RENAME" would be very nice.

Tombik
Back to top
View user's profile Send private message
Coco
Senior Member
Senior Member


Joined: 07 Feb 2003
Posts: 223
Location: Belgium

PostPosted: Wed Nov 19, 2003 2:59 am    Post subject: Reply with quote

For information you can use the left shift + click on the F6 move button to do the rename.
Or even a simple click on the file like in the explorer.
_________________
Alain
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger MSN Messenger
Boofo
Power Member
Power Member


Joined: 10 Feb 2003
Posts: 1431
Location: Des Moines, IA (USA)

PostPosted: Wed Nov 19, 2003 3:06 am    Post subject: Reply with quote

Coco wrote:
For information you can use the left shift + click on the F6 move button to do the rename.
Or even a simple click on the file like in the explorer.


Thanks for the info. Wink

I use the mouse more than the keyboard, so a button would be nice also. Wink
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
Flint
Power Member
Power Member


Joined: 27 Oct 2003
Posts: 3129
Location: Moscow, Russia

PostPosted: Wed Nov 19, 2003 5:34 am    Post subject: Reply with quote

As for me, F2 can be used for renaming, but not as default button for it. I think, it would be better to make an option - if one can use F2 for refreshing or for renaming. Now I use Shift+F6 and try to use it while renaming in Explorer Wink Maybe, F2 will be more convenient.
_________________
Flint's Homepage: Full TC Russification Package, VirtualDisk, NTFS Links, NoClose Replacer, other stuff!
 
Using TC 9.12rc3 / Win7 x32 & x64 SP1
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Coco
Senior Member
Senior Member


Joined: 07 Feb 2003
Posts: 223
Location: Belgium

PostPosted: Wed Nov 19, 2003 7:21 am    Post subject: Reply with quote

Hi Flint,

You can already reassigned the key via the option to wathever you want then it's not necessary to add an option (at least I think)
_________________
Alain
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger MSN Messenger
waelder
Junior Member
Junior Member


Joined: 11 Feb 2003
Posts: 61

PostPosted: Wed Nov 19, 2003 10:26 am    Post subject: Reply with quote

Please keep in mind:
with some notebook keyboards ctrl+r is a two-handed keystroke.
Back to top
View user's profile Send private message
fabiochelly
Power Member
Power Member


Joined: 05 Feb 2003
Posts: 594
Location: Vincennes, France

PostPosted: Fri Nov 21, 2003 1:04 pm    Post subject: Reply with quote

Personaly, I use F2 to rename and F8 to refresh (CTRL is enough to delete).
I voted YES and I think it would be better for the beginners (many stop using TC a few minutes after trying it for stupid reasons like this one)
_________________
Fabio Chelly.
#60241
Lorsqu'on s'occupe d'informatique il faut faire comme les canards...
Paraître calme en surface et pédaler comme un forcené par en dessous


Last edited by fabiochelly on Fri Nov 21, 2003 1:35 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website AIM Address MSN Messenger
Boofo
Power Member
Power Member


Joined: 10 Feb 2003
Posts: 1431
Location: Des Moines, IA (USA)

PostPosted: Fri Nov 21, 2003 1:14 pm    Post subject: Reply with quote

fabiochelly wrote:
Personaly, I use F2 to rename and F8 to refresh (CTRL is enough to delete).
I voted YES and I think it would be a better way to keep beginners with TC (many stop using TC a few minutes after trying it for stupid reasons like this one)


Alot of beginners are mouse users, too. That would be another reason to make a button for it at the bottom, too. I, myself, use the mouse more than the keyboard most of the time.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
CADweazle
Senior Member
Senior Member


Joined: 03 Apr 2003
Posts: 296
Location: Freiburg i.Br. Deutschland

PostPosted: Fri Nov 21, 2003 4:43 pm    Post subject: Reply with quote

I always used CTRL-R for refresh and found myself sometimes trying to press F2 for renaming, but was too lazy to change the configuration Smile.
_________________
Cheer up, Karl
Back to top
View user's profile Send private message
pdavit
Power Member
Power Member


Joined: 05 Feb 2003
Posts: 1524
Location: Kavala -> Greece -> Europe -> Earth -> Solar System -> Milky Way -> Space

PostPosted: Sat Nov 22, 2003 3:38 am    Post subject: Reply with quote

If Christian we go down that road then a whole list of shortcuts must be changed. F5 for refreshing and not for copying and so on...

TC is a completely deferent and completely customizable (to some extend) tool so why bother?...

There are more important features to be added and/or tweaked.
_________________
"My only reason for still using M$ Window$ as an OS is the existence of Total Commander!"
Christian Ghisler Rules!!!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website Yahoo Messenger MSN Messenger
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin


Joined: 04 Feb 2003
Posts: 34649
Location: Switzerland

PostPosted: Sun Nov 23, 2003 4:54 am    Post subject: Reply with quote

Ctrl+R already exists for refresh, so changing F2 to rename should be no problem without changing any other shortcuts, right?
_________________
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Total Commander Forum Index -> Total Commander Polls (English) All times are GMT - 6 Hours
Goto page 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Next
Page 1 of 11

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Impressum: This site is maintained by Ghisler Software GmbH

Using phpBB © 2001-2005 phpBB Group