This forum uses cookies. Click X button to hide this message. What is stored? 
Total Commander Forum Index Total Commander
Forum - Public Discussion and Support
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

TC 7.5b3 often slows down the pc

 
Post new topic   Reply to topic    Total Commander Forum Index -> Bug reports from previous betas (unresolved) Printable version
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Cooperdale
Junior Member
Junior Member


Joined: 08 Sep 2008
Posts: 62

PostPosted: Sun May 24, 2009 1:32 pm    Post subject: TC 7.5b3 often slows down the pc Reply with quote

Since I've gone from b2 to b3 I've had strange slowdowns on Vista 64, for instance when switching from a drive to another.

More over, today I opened the program and it closed after a few seconds, saying the executable was corrupted and to check if I had a virus. I scanned the pc with both online and offline antiviruses and found nothing.

I think Avira Antivir has some problem with the b3 executable though, and that may be the cause of the slowdown. If I scan the TC folder with old versions up to b2, it takes about half a second to scan. If I scan with b3, it takes about 4 minutes, getting stuck for two minutes on history.txt and totalcmd.exe.

Quite strange, I know... I was almost positive it was a virus, but it doesn't get detected in any way.
Back to top
View user's profile Send private message
karlchen
Power Member
Power Member


Joined: 06 Feb 2003
Posts: 4505
Location: Germany

PostPosted: Sun May 24, 2009 4:05 pm    Post subject: Reply with quote

Hello, Cooperdale.

I cannot confirm either of the two things which you complain about:
+ Total Commander 7.50 PB3 does not run any slower than the previous versions
+ Avira Antivir has not got any problem with Total Commander 7.50 PB3.

Environment here:
+ Pentium III, 667 MHz, 256 MB RAM
+ Windows XP Prof SP1, 32bit
+ Total Commander 7.04a, 7.50 pb1, 7.50 pb2, 7.50 pb3
+ Avira Antivir Free Personal Edition

Avira Details:
Code:
Produktversion 9.0.0.394 17.04.2009
Suchengine 8.02.00.168 13.05.2009
Virendefinitionsdatei 7.01.04.08 24.05.2009
Control Center 9.00.00.16 30.01.2009
Config Center 9.00.00.21 20.02.2009
Luke Filewalker 9.00.03.05 27.04.2009
AntiVir Guard 9.00.01.26 02.03.2009
Filter 9.00.03.07 13.02.2009
Planer 9.00.00.06 27.04.2009
Updater 9.00.00.46 27.04.2009

Each Total Commander programme folder including all its subfolders has just been scanned by Avira's Luke FileWalker. Here are the results:
  • Total Commander 7.04a:
    13 folders, 146 files, time needed: 8 sec., status: clean
  • Total Commander 7.50 pb1:
    13 folders, 631 files, time needed: 11 sec., status: clean
  • Total Commander 7.50 pb2:
    14 folders, 653 files, time needed: 10 sec., status: clean
  • Total Commander 7.50 pb3:
    9 folders, 582 files, time needed: 10 sec., status: clean

As you seem to experience quite a different behaviour of Avira, I assume that either of the following factors may make the difference:
+ You use a different Avira version
+ Your Avira configuration is pretty different from mine
+ Your Avira malware definition files need an update urgently

In any case, if you really think that Avira is to be blamed you should consider reporting so to Avira in the first place.

I really fail to see how a suspected slowdown caused by Avira might constitute a T.C. 7.50 PB3 bug?

Kind regards,
Karl
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Clo
Moderator
Moderator


Joined: 02 Dec 2003
Posts: 5731
Location: Bordeaux, France

PostPosted: Sun May 24, 2009 4:26 pm    Post subject: Bearable--- Reply with quote

2karlchen

Smile Hello Karl !

• I use also Avira (Free), I tested quickly scanning the 7.5 ß-3-P directory from the local menu item:
- It took ~ 5 seconds to initialize the AV, and ~ 10 seconds to scan it…
Total size :  48,160,621 Bytes - 10 sub-dirs…
CPU: Celeron 2.39 GHz
RAM : 496 Mio (only, because the share with the graphic chip)
Win XP-Pro SP1 (French)

Just my 0.05 €…

Mr. Green VG
Claude
Clo
_________________
#31505 Traducteur Français de TC French translator Aide en Français Tutoriels Français English Tutorials


Last edited by Clo on Mon May 25, 2009 9:04 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Cooperdale
Junior Member
Junior Member


Joined: 08 Sep 2008
Posts: 62

PostPosted: Mon May 25, 2009 6:35 am    Post subject: Reply with quote

My Avira is the Premium version. I'll try to report the problem to them. But I noticed that after reinstalling b3 the problem is gone... I really don't know how the TC executable became corrupted, since everything else keeps on working just fine.
Back to top
View user's profile Send private message
ouzoWTF
Junior Member
Junior Member


Joined: 20 Apr 2009
Posts: 93

PostPosted: Mon May 25, 2009 6:47 am    Post subject: Reply with quote

I had no problem with Avira Professional nor the Free Edition. Both tested with PB2 and PB3.
_________________
Single User Licence #201763
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Total Commander Forum Index -> Bug reports from previous betas (unresolved) All times are GMT - 6 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Impressum: This site is maintained by Ghisler Software GmbH

Using phpBB © 2001-2005 phpBB Group