This forum uses cookies. Click X button to hide this message. What is stored? 
Total Commander Forum Index Total Commander
Forum - Public Discussion and Support
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Win10: 'Drag & Drop' stops working after a while

 
Post new topic   Reply to topic    Total Commander Forum Index -> TC8.5x bug reports (English) Printable version
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Coder
Junior Member
Junior Member


Joined: 27 Oct 2016
Posts: 2

PostPosted: Thu Oct 27, 2016 10:24 am    Post subject: Win10: 'Drag & Drop' stops working after a while Reply with quote

I have a drag drop error that I do not think is in the list of all the existing reports.

I have used TC for years, and as part of my Windows upgrades. Worked fine on Windows 10, but now fails on the new Anniversary update.

I am using TC x64 8.52a

Drag and drop initially works, but after some time, when I have used TC for a while, it stops working. How it fails depends on what app I am dropping into. When I try to drop into my text editor, nothing works. When I try to drop into MS word, the drop takes place without me releasing the mouse button.

I created a video that shows this problem:
xmaslights.ml/tmp/TotalCommander.mp4
Back to top
View user's profile Send private message
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin


Joined: 04 Feb 2003
Posts: 35075
Location: Switzerland

PostPosted: Fri Oct 28, 2016 4:11 am    Post subject: Reply with quote

Hmm, I don't quite understand the problem from your video: You write that drag&drop stops working, but it seems to work every time in your video. But in some cases, it drops the file without releasing the mouse button?
_________________
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
tcus23
Junior Member
Junior Member


Joined: 28 Oct 2016
Posts: 3
Location: CH

PostPosted: Fri Oct 28, 2016 8:02 am    Post subject: Reply with quote

I have the same problem. Since update with the anyversary update of Windows 10 drag and drop does work sometimes and sometimes not. I have also seen, that when I use the TC command to make a network connection it is then visible only on the TC menus and not on the file explorer from windows. The same vice versa, if I mount a drive with the menu under the windows file explorer it is not visible under TC. This although on both ways they are using the same menus (from windows), I guess.
I have the same tested with version 8.51 and 9.00 rc2. Thanks.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
tcus23
Junior Member
Junior Member


Joined: 28 Oct 2016
Posts: 3
Location: CH

PostPosted: Fri Oct 28, 2016 10:22 am    Post subject: Drag and drop works now again Reply with quote

Today my windows 10 made an additional update (KB3197954) and I have installed the TC9.0RC3 and now it works again Smile I do not know what has fixed this issue but i guess either the windows 10 update or the TC update.

Also my mentioned network drive mounting can now be done on either TC or windows file explorer and it is visible and accessable on both.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
tcus23
Junior Member
Junior Member


Joined: 28 Oct 2016
Posts: 3
Location: CH

PostPosted: Sun Oct 30, 2016 11:09 am    Post subject: Unfortunately still not working... I was wrong, sorry Reply with quote

Sorry to write, but I have been wrong it is still the same behaivour. Please note my comment to the connection of the network drive. It seems to be really a difference if I do it under TC and under FileExplorer. I am unsing Thunderbird for example and for whatever reason drag and drop does only work on the FileExplorer from Windows, it does not work wiht TC (what works is to use the copy and paste command (menu on right mouse click).
I hope this helps to find the root cause.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Dalai
Power Member
Power Member


Joined: 28 Jan 2005
Posts: 5920
Location: Meiningen (Südthüringen)

PostPosted: Sun Oct 30, 2016 11:34 am    Post subject: Reply with quote

2tcus23
Do you start TC elevated, i.e. as administrator? Does Drag'n'Drop work from/to other applications than Thunderbird?

Regards
Dalai
_________________
#101164 Personal licence
Athlon X4 880K, 16 GiB RAM, Gigabyte F2A88X-D3HP, Win7 x64

Plugins: Services2, Startups
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
HolgerK
Power Member
Power Member


Joined: 26 Jan 2006
Posts: 4792
Location: Europe, Aachen

PostPosted: Sun Oct 30, 2016 11:49 am    Post subject: Reply with quote

Dalai is right.

It's the old new thing that windows starting with vista does not allow any process running with lower user right to drag&drop anything into an process running with elevated rights:
https://blogs.msdn.microsoft.com/patricka/2010/01/28/q-why-doesnt-drag-and-drop-work-when-my-application-is-running-elevated-a-mandatory-integrity-control-and-uipi/
It's a security feature of windows (btw. Copy&Paste is still possible because this does not influence the security).

Take a look at the TC caption bar. Do you see something like:
"<Your user name>^ Total Commander (x64) 8.52a - <Your license name>"?
The part ""<Your user name>^ " is only visible if you've configured TC to run "as Administrator"

Also the mounted network shares perfectly fits to elevated processes.
Windows stores network connection per user:
- the connection you've created with TC is only visible for any program running under elevated administrator account
- the connection you've created with Explorer is the one for the normal user account.

Regards
Holger
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Coder
Junior Member
Junior Member


Joined: 27 Oct 2016
Posts: 2

PostPosted: Mon Oct 31, 2016 9:29 am    Post subject: Reply with quote

I have no normal processes running at elevated rights and it still does not work. As I said, it initially works, I can drag and drop, but then after some time, it stops working. I then have to restart TC to get it working again.

The video I made shows this. The video shows how it just drops without me releasing the mouse button. This is for MS Word. When I try to drop into my text editor or Skype, nothing happens. Again, it works for ALL apps if I restart TC, but it ALWAYS fails after some time.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Total Commander Forum Index -> TC8.5x bug reports (English) All times are GMT - 6 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Imprint/Impressum: This site is maintained by Ghisler Software GmbH
Privacy Policy | Datenschutzerklärung

Using phpBB © 2001-2005 phpBB Group