ftp transfer slows down after ~320mb

Please report only one bug per message!

Moderators: sheep, Hacker, Stefan2, white

Post Reply
freeloader
Junior Member
Junior Member
Posts: 3
Joined: 2010-01-01, 18:18 UTC

ftp transfer slows down after ~320mb

Post by *freeloader » 2010-01-01, 18:24 UTC

Hi there, I`m new here, just signed up to report a weird "bug?" of tc 7.5 under windows 7
I used tcmd 7.5 under xp for ~2 months and everything was fine but when i switched to win 7 I discovered something really strange.
Downloading a file from a media center, over lan, works fine in first ~320 mb (~9-10 mb/s). After this, the transfer freezes like...1-2 secs and starts again from 1-2 MB/s...and so on at each ~320 mb. I mention that is not any fault from my network or from that media center because i tested other ftp clients and everything is fine, plus, I tried an internet download from a public ftp server and everything is the same.
Hope this will help other people withs ame problem,
cheers and a happy new year :)

User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 37766
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Post by *ghisler(Author) » 2010-01-05, 17:13 UTC

Hmm, no problem here with any servers - maybe it's caused by a virus scanner?
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com

freeloader
Junior Member
Junior Member
Posts: 3
Joined: 2010-01-01, 18:18 UTC

Post by *freeloader » 2010-01-05, 17:32 UTC

ghisler(Author) wrote:Hmm, no problem here with any servers - maybe it's caused by a virus scanner?
nope, i de-activated everything

User avatar
wanderer
Power Member
Power Member
Posts: 1327
Joined: 2003-03-28, 14:35 UTC
Location: Sol

Re: ftp transfer slows down after ~320mb

Post by *wanderer » 2010-01-07, 10:36 UTC

freeloader wrote:...but when i switched to win 7...
32bit? 64 bit? Which edition (home, pro...)? Maybe this info is important...
- Wanderer -

¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
Latest TC / x32: WinXPx32 SP3 / x64: Clients/Servers from Win7SP1 through Win19Server

User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 37766
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Post by *ghisler(Author) » 2010-01-07, 17:02 UTC

It could be the Application Layer Gateway service problem mentioned in the German forum recently:
http://support.microsoft.com/?scid=kb%3Ben-us%3B931130&x=7&y=13

"Connection closed by remote host"

TC then stalls for a moment and tries to reconnect and resume the transfer.
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com

freeloader
Junior Member
Junior Member
Posts: 3
Joined: 2010-01-01, 18:18 UTC

Post by *freeloader » 2010-01-09, 00:05 UTC

thankyou for the answers dudes.
1st, my win version is 32 bit
2nd, that service in services list is set to start manually and atm says "not running/stopped"
i can put it on disabled and see what happens

User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 37766
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Post by *ghisler(Author) » 2010-01-11, 17:28 UTC

Yes, please try that and let us know if it helps or not!
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com

Post Reply