Manually select lister plugin proposal

Here you can propose new features, make suggestions etc.

Moderators: sheep, Hacker, Stefan2, white

Post Reply
User avatar
dindog
Senior Member
Senior Member
Posts: 238
Joined: 2010-10-18, 07:41 UTC

Manually select lister plugin proposal

Post by *dindog » 2019-12-01, 17:27 UTC

Show sub menu in lister 4 Image/Multimedia (4) like the new define lister plugin by file type selecting menu:
https://i.postimg.cc/FK5C545R/2019-12-02-005619.jpg

Instead of the current cycle through the list of plugins, let user choose a specific plugin to reload the the current file. Cycling has some unexpected outcome like hang, or even crash for some plugin handling some file type... and it's not smart if user know what plugin they need.

Perhaps the current routine is open file in defaut plugin, when Key4 is pressed, ask plugins on the lister plugins list one by one, "Can you handle this file?", if the answer is "Yes", then load the file with this plugin, in other words, TC maybe not have a "list" of which plugins can handle current file, in this case, I suggest the sub menu can be made as click-expanded, so TC won't need to ask all plugins whether they can handle the current file everytime lister open a file.

User avatar
Horst.Epp
Power Member
Power Member
Posts: 3474
Joined: 2003-02-06, 17:36 UTC
Location: Germany

Re: Manually select lister plugin proposal

Post by *Horst.Epp » 2019-12-01, 17:53 UTC

Support++
Windows 10 Home x64 November 2019 Update, Version 1909 (OS Build 18363.476)
Intel(R) Core(TM) i7-4770 CPU @ 3.40GH, 16GB RAM
TC 9.50ß8 x64 / x86, Everything 1.4.1.958 (x64)

User avatar
Dalai
Power Member
Power Member
Posts: 6778
Joined: 2005-01-28, 22:17 UTC
Location: Meiningen (Südthüringen)

Re: Manually select lister plugin proposal

Post by *Dalai » 2019-12-01, 19:51 UTC

That sounds like a very useful feature! It would be even better if the submenu (list of Lister plugins) could be opened via some keyboard shortcut (perhaps Alt+4?).

Regards
Dalai
#101164 Personal licence
Ryzen 5 2600, 16 GiB RAM, ASUS Prime X370-A, Win7 x64

Plugins: Services2, Startups

User avatar
petermad
Power Member
Power Member
Posts: 8967
Joined: 2003-02-05, 20:24 UTC
Location: Valsted, Denmark
Contact:

Re: Manually select lister plugin proposal

Post by *petermad » 2019-12-01, 21:57 UTC

Support++ preferably accompagnied by a cm_command (then you can assign your own shortcut)
License #524 (1994)
Danish Total Commander Translator
TC 9.5b8 32+64bit on Win XP 32bit, Win 7, 8.1 & 10 (1909) 64bit, 'Everything' 1.4.1.935 (x64)
TC 3.0b12 on Android 6.0
Get: Extended Total Commander Menus | PHSM-Calendar

User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 38395
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Re: Manually select lister plugin proposal

Post by *ghisler(Author) » 2019-12-02, 09:47 UTC

You cannot have a menu item on which you can click AND open a submenu at the same time.
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com

User avatar
dindog
Senior Member
Senior Member
Posts: 238
Joined: 2010-10-18, 07:41 UTC

Re: Manually select lister plugin proposal

Post by *dindog » 2019-12-02, 11:09 UTC

ghisler(Author) wrote:
2019-12-02, 09:47 UTC
You cannot have a menu item on which you can click AND open a submenu at the same time.
ui implement can be changed. how about a sub menu with all plugin, then disabled the non-activable plugin, or vice versa, disable all then enable those supported current file plugin

User avatar
Dalai
Power Member
Power Member
Posts: 6778
Joined: 2005-01-28, 22:17 UTC
Location: Meiningen (Südthüringen)

Re: Manually select lister plugin proposal

Post by *Dalai » 2019-12-02, 14:15 UTC

2ghisler(Author)
Well, that should be solveable, don't you think? Either add a new item in Lister's main menu, or add a submenu in Lister's Options menu directly below or above the "4 Image/Multimedia" item.

Regards
Dalai
#101164 Personal licence
Ryzen 5 2600, 16 GiB RAM, ASUS Prime X370-A, Win7 x64

Plugins: Services2, Startups

User avatar
nsp
Power Member
Power Member
Posts: 1219
Joined: 2005-12-04, 08:39 UTC
Location: Lyon (FRANCE)
Contact:

Re: Manually select lister plugin proposal

Post by *nsp » 2019-12-02, 15:03 UTC

2ghisler(Author)
Jumping easily in 2 clicks from default viewer to any dedicated lister plugin is the feature we miss. Implementation details is your part !

In old TCUP Ultimate viewer you have a dedicated menu for all the registered wlx plugins, plus an entry "other plugins..." . This open a new dialog box with all the available lister. you choose what you want you get what you want and if it fails to load, you get empty view !

In another alternate Lister (from a TC clone) we had at menu bar level a drop-down list with all the wlx without any fancy file format detection !

Post Reply