Compare Directory by File Name ONLY

Here you can propose new features, make suggestions etc.

Moderators: sheep, Hacker, Stefan2, white

ectimo
New Member
New Member
Posts: 1
Joined: 2010-10-21, 23:06 UTC

Compare Directory by File Name ONLY

Post by *ectimo » 2010-10-21, 23:08 UTC

Is there a way to compare 2 directories, but only the file names, not the contents, sizes and the dates?

User avatar
sqa_wizard
Power Member
Power Member
Posts: 3421
Joined: 2003-02-06, 11:41 UTC
Location: Germany

Post by *sqa_wizard » 2010-10-22, 11:42 UTC

2ectimo: welcome to the forum !

Just use the "Synchronize Dirs" function and set the options:

[ ] by content
[X] ignore date
#5767 Personal license

User avatar
MVV
Power Member
Power Member
Posts: 8225
Joined: 2008-08-03, 12:51 UTC
Location: Russian Federation

Post by *MVV » 2010-10-23, 15:39 UTC

Or just use Shift+F2 if you don't need to compare subfolders.

User avatar
petermad
Power Member
Power Member
Posts: 8201
Joined: 2003-02-05, 20:24 UTC
Location: Valsted, Denmark
Contact:

Post by *petermad » 2010-10-23, 18:57 UTC

2sqa_wizard & 2MVV

Both of your methods will mark files with same name but different size as being different - that's apparantly not what
ectimo wants.

The only way I can think of, is to copy-and-paste the filenames of the two directories (with cm_CopyNamesToClip)
to two files, and then compare the two files with cm_IntCompareFilesByContent
License #524
Danish Total Commander Translator
TC 9.21a 32+64bit on Win XP 32bit, Win 7, 8.1 & 10 64bit and TC 2.92b1 on Android 6.0
Get: Extended Total Commander Menus | PHSM-Calendar

User avatar
Lefteous
Power Member
Power Member
Posts: 9444
Joined: 2003-02-09, 01:18 UTC
Location: Germany
Contact:

Post by *Lefteous » 2010-10-23, 19:22 UTC

try the sibling field of the misc content plugin.
http://www.ghisler.ch/board/viewtopic.php?p=136116#136116

User avatar
Peter
Power Member
Power Member
Posts: 1855
Joined: 2003-11-13, 13:40 UTC
Location: Schweiz
Contact:

Post by *Peter » 2010-10-24, 09:19 UTC

Lefteous wrote:try the sibling field of the misc content plugin.
http://www.ghisler.ch/board/viewtopic.php?p=136116#136116
To compare folders? Please let us know how to configure it.

Peter
TC 9.200a / #266191
Win 7 x64 / Win 10 x64

User avatar
petermad
Power Member
Power Member
Posts: 8201
Joined: 2003-02-05, 20:24 UTC
Location: Valsted, Denmark
Contact:

Post by *petermad » 2010-10-24, 16:22 UTC

To compare folders?

Maybe by using Branch View with it ?
License #524
Danish Total Commander Translator
TC 9.21a 32+64bit on Win XP 32bit, Win 7, 8.1 & 10 64bit and TC 2.92b1 on Android 6.0
Get: Extended Total Commander Menus | PHSM-Calendar

mrbeeye
Junior Member
Junior Member
Posts: 54
Joined: 2004-05-03, 02:56 UTC

Post by *mrbeeye » 2012-12-24, 08:47 UTC

Any chance that "compare two dirs only by file names" will be implemented?
I like more "Compare by Content" window interface than cm_comparedirswithsubdirs.

I use workaround:

Code: Select all

dir /b /a:-d > left(right)_panel.txt
and then Compare by Content those two files.

User avatar
MVV
Power Member
Power Member
Posts: 8225
Joined: 2008-08-03, 12:51 UTC
Location: Russian Federation

Post by *MVV » 2012-12-24, 09:39 UTC

In Sync dialog there are buttons 'duplicates' and 'singles' that allow you to check if files with different names exist. So, leave only 'singles' pressed and you'll see files that exist on one side only.

mrbeeye
Junior Member
Junior Member
Posts: 54
Joined: 2004-05-03, 02:56 UTC

Post by *mrbeeye » 2012-12-25, 10:51 UTC

MVV wrote:In Sync dialog there are buttons 'duplicates' and 'singles' that allow you to check if files with different names exist. So, leave only 'singles' pressed and you'll see files that exist on one side only.
Yes I can use Synchronize Dirs but I do find two problems: window is modal and I cannot compare only filename part without extension.

kefir_sub
Junior Member
Junior Member
Posts: 7
Joined: 2009-07-10, 06:22 UTC

Post by *kefir_sub » 2017-02-12, 04:18 UTC

Hello,
It is an old thread but I still not have found a way in TC to "compare two dirs only by file names". That is especially relevant when I try to compare files with the copy in the cloud, e.g Google Drive (with cloudplugin). Same files have different time stamps and sizes.

Can that option be added to Synchronize Dirs?

User avatar
MVV
Power Member
Power Member
Posts: 8225
Joined: 2008-08-03, 12:51 UTC
Location: Russian Federation

Post by *MVV » 2017-02-12, 09:47 UTC

When you enable "ignore date" option, TC suggests copy directions for "singles" (files that exist on one side only) and leaves "doubles" (files that exist on both sides) w/o copy direction (it is impossible to detect by size which copy is better), so you have to select a direction for such files yourself. You can also ignore and hide "doubles" by unclicking corresponding button if you don't want to sync them (they won't be synced automatically anyway though).

Inka
Junior Member
Junior Member
Posts: 3
Joined: 2004-03-08, 08:23 UTC

Re: Compare Directory by File Name ONLY

Post by *Inka » 2018-06-27, 17:35 UTC

ectimo wrote:Is there a way to compare 2 directories, but only the file names, not the contents, sizes and the dates?
I miss this feature for years. In Sync Dialog, I get the names as expected for sync operation, but I need this as selection in one of TC's panes to do anything else.

User avatar
Stefan2
Power Member
Power Member
Posts: 2357
Joined: 2007-09-13, 22:20 UTC
Location: Europa

Re: Compare Directory by File Name ONLY

Post by *Stefan2 » 2018-06-27, 17:53 UTC

Inka wrote:..., but I need this as selection in one of TC's panes to do anything else.
Depends on your workflow.

Currently you have to use tricks, scripts (there are a few in the forum) or a tool like 'Lst2Clip'

https://ghisler.ch/board/viewtopic.php?p=15433#15433
This will copy the selected file names to clipboard and modify them:
# Copying the file extension can now be omitted.






 

User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 11156
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Post by *Hacker » 2018-06-27, 19:45 UTC

Inka,
Shift-F2 doesn't help?

Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.

Post Reply