+FTP error - Upload size mismatch

Bug reports will be moved here when the described bug has been fixed

Moderators: sheep, Hacker, Stefan2, white

Post Reply
miszelek
Junior Member
Junior Member
Posts: 3
Joined: 2014-04-26, 14:02 UTC
Location: Netherlands

+FTP error - Upload size mismatch

Post by *miszelek » 2014-04-26, 14:07 UTC

Dear TC,

I updated from 8.50 to 8.51, but now I get an error while transferring files to FTP: Upload size mismatch! Only after reverting back to 8.50 I could transfer files again.

Details: Used TC 32-bit on Windows 8 Pro 64-bit OS, used same FTP, same files. Did upgrade and downgrade 2 times and had same results.

Kind regards,
Michel.

User avatar
Dalai
Power Member
Power Member
Posts: 6782
Joined: 2005-01-28, 22:17 UTC
Location: Meiningen (Südthüringen)

Post by *Dalai » 2014-04-26, 14:57 UTC

Which transfer mode are you using and what kind of files have a mismatch in size?

Regards
Dalai
#101164 Personal licence
Ryzen 5 2600, 16 GiB RAM, ASUS Prime X370-A, Win7 x64

Plugins: Services2, Startups

miszelek
Junior Member
Junior Member
Posts: 3
Joined: 2014-04-26, 14:02 UTC
Location: Netherlands

Post by *miszelek » 2014-04-26, 15:33 UTC

I tried to upload an .apk file of 6.535.043 bytes which became 6.518.980 bytes on the server, hence the error: Upload size mismatch.

With some other files (.exe, .msi, .zip) I get the same error at first, but after another try it seems OK. Error seems random.

...Work-around: After several attempts I tried to transfer without the option: Compress during transfer (MODE Z) (in Configuration | FTP).
And this seems to do the trick!

A bit strange because this has option always worked before, have been a TC user since 2003... :)

Regards,
Michel



:) :) :) :)

User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 38451
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Post by *ghisler(Author) » 2014-04-27, 09:31 UTC

It is indeed a problem with MODE Z - it seems to hav troubles with block sizes > 4096 bytes. I will analyze it. You can disable MODE Z in Configuration - Options - FTP.

However, most servers support the APPE command to append files - TC will automatically resume the upload and append the missing bytes when this happens. In my tests, the files are always 100% correct afterwards.

What FTP server software do you use?
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com

User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 38451
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Post by *ghisler(Author) » 2014-04-27, 14:30 UTC

2miszelek
I have just sent you (to your forum e-mail) a link to a private pre-release version where this bug should be fixed. TC was sending an invalid checksum, the data itself was correct. Please let me know as soon as possible whether it works or not.
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com

miszelek
Junior Member
Junior Member
Posts: 3
Joined: 2014-04-26, 14:02 UTC
Location: Netherlands

Post by *miszelek » 2014-04-30, 08:45 UTC

As reported by mail, your private build resolves the problem.

Hope to see the official update soon :)

Cheers, Michel.

grafcable
Junior Member
Junior Member
Posts: 4
Joined: 2019-11-07, 19:23 UTC

Re: +FTP error - Upload size mismatch

Post by *grafcable » 2019-11-07, 19:27 UTC

I have the same problem with TC 9.22a. Any help? Thanks

Post Reply