Alias for cmd

The behaviour described in the bug report is either by design, or would be far too complex/time-consuming to be changed

Moderators: sheep, Hacker, Stefan2, white

Post Reply
kszymko
Junior Member
Junior Member
Posts: 2
Joined: 2018-08-17, 10:55 UTC

Alias for cmd

Post by *kszymko » 2018-08-17, 11:08 UTC

Hi,

after creating alias for cmd as follows (stored in usercmd.ini):

Code: Select all

[em_cmd]
button=F:\Tools\Cmder\Cmder.exe
cmd=F:\Tools\Cmder\Cmder.exe
param=/start "%P"
menu=Cmder
Active panel (left) in directory: "c:\Program Files" write cmd and hit ENTER
1. pop-up appears with:
a) title: /START - Folder doses not exist! [typo: doses]
b) message: c:\Program Files" [treats second quote as part of the directory name]

And it does NOT execute associated program.

User avatar
Stefan2
Power Member
Power Member
Posts: 2673
Joined: 2007-09-13, 22:20 UTC
Location: Europa

Re: Alias for cmd

Post by *Stefan2 » 2018-08-17, 11:20 UTC

@kszymko

- open a DOS-Box (command line interpreter, cmd.exe)
- type: start /?
- press enter key

Note the syntax of "Start" !




 
Inofficial FAQs || WIKI (Deu/Eng) || TC Home (What's new? // FAQ // Download // Order // Addons // Tools // Plugins)
Erst wenn der letzte Baum gefällt oder die letzte Biene verendet ist, werden die Leute verstehen warum Umweltschutz wichtig ist.

kszymko
Junior Member
Junior Member
Posts: 2
Joined: 2018-08-17, 10:55 UTC

Re: Alias for cmd

Post by *kszymko » 2018-08-17, 12:06 UTC

After more investigation it is NOT a TC problem. Sorry.

a) Pop-up is fired by Cmder thus typo is their problem NOT TC.
b) The solution is to use %P\% not "%P".

The %P and %T command line parameters are not surrounded by quotation marks.
Adding an extra '\' to the end fixes the problem. e.g. "%P\" "%T\".

Post Reply