TC to Android ?

Support for Android version of Total Commander

Moderators: sheep, Hacker, Stefan2, white

User avatar
Thomas_BA
Junior Member
Junior Member
Posts: 41
Joined: 2004-10-02, 18:03 UTC
Location: Buenos Aires - Munic
Contact:

Post by *Thomas_BA »

Well just downloaded and installed Beta 8. So far so good.
But missing one feature when i do things in the root. Assign permissions to files. It´s essential if you copy and paste files, etc. in system/apps etc.

Thanks for the good work.
Ciao
Thomas
(for now in Buenos Aires)

User avatar
Thomas_BA
Junior Member
Junior Member
Posts: 41
Joined: 2004-10-02, 18:03 UTC
Location: Buenos Aires - Munic
Contact:

Post by *Thomas_BA »

Forget my request. Didn't saw the feature in properties.
Ciao
Thomas
(for now in Buenos Aires)

woffu22
New Member
New Member
Posts: 1
Joined: 2011-06-13, 15:24 UTC

Re: TC Testing

Post by *woffu22 »

roboprint wrote:HI,
...
I have some issue with using plug-ins lan and ftp .
It is possible that somebody make short video( or pictures) how to establish connection with computer using lan plug-in ? Also tutorial for using ftp
plug-in is desired.
Same Problem with Lan.
Trying : 10.x.x.x./fritz.lan/wd.../
or fritz.box/fritz.lan/wd...

and there is no connection possible.
(failed to connect / failed 0.0.0.0<00>/10.x.x.x)

Path is the same as in ES File Explorer, there no problem with
smb://10.x.x.x./fritz etc., works fine.

Any idea ? Thanks

mankokoma
Junior Member
Junior Member
Posts: 17
Joined: 2011-06-14, 08:46 UTC

Add/Edit button

Post by *mankokoma »

First of all THANKS FOR THE GREAT APP!!!
I think TC is the best file-manager since creation of computers and immediately I feel it's also the best for android...
roboprint wrote:
HI,
...
I have some issue with using plug-ins lan and ftp .
It is possible that somebody make short video( or pictures) how to establish connection with computer using lan plug-in ? Also tutorial for using ftp
plug-in is desired.

Same Problem with Lan.
Trying : 10.x.x.x./fritz.lan/wd.../
or fritz.box/fritz.lan/wd...

and there is no connection possible.
(failed to connect / failed 0.0.0.0<00>/10.x.x.x)
I put just the ip-address, username & password in the fields a get instantly a connection where all directories are listet. The rest I do with bookmarks (SUSE Samba).

My problem is, I'd like to start a shell script in the 'teminal emulator' with the
'Add/Edit button' feature. But it only starts the terminal and that's it.
Can someone explain if it's possible to give the parameter that that the
script /bli/bla/blub.sh will be started in the terminal?
Is that possible anyhow?
thank's a lot...

r4venpl
Junior Member
Junior Member
Posts: 9
Joined: 2011-05-20, 09:42 UTC

Post by *r4venpl »

@mankokoma

I think that for now is imposible to run script in another android app but you can run script with bussybox, result of the script show in "toast pop-up"

Add button with:
Function type: Send shell Command
Command: su
Parameters: sh %P%N

Only thing left is mark script file and push button :)

mankokoma
Junior Member
Junior Member
Posts: 17
Joined: 2011-06-14, 08:46 UTC

Post by *mankokoma »

@r4venpl

Thanks a lot! That's at least a good solution for other things...

but in the special case I asked for the Terminal, because I have to do some inputs - case / esac ...

So I will have to do it the usual cumbersome way... it's no tragedy, just a phone ;-)

zerabot
Junior Member
Junior Member
Posts: 6
Joined: 2011-06-28, 17:31 UTC
Location: Ukraine, Donetsk

Post by *zerabot »

Good day. As I already wrote in e-mail in version 8 and 9, there is a problem with totalcmd-editor.
When you open any file, the cursor is always on the last position in the first row.
And other problem.
I have a Russian Android. I chose the English interface in the TC settings. If on the second panel (right) selected any directory on the sdcard. And on the first panel (left) has been chosen home folder, then when you close and start after that TC all the inscriptions are in Russian. After you change directories or any other action of the inscriptions are in English.

Phone: Samsung Galaxy Spica rooted CyanogenMod 6.1.1 Android 2.2.1.

Sorry for my English.
Last edited by zerabot on 2011-06-30, 09:23 UTC, edited 1 time in total.
Samsung Galaxy Spica (GT-5700) CyanogenMod 6.1.1 Android 2.2.1

DeathStalker
Junior Member
Junior Member
Posts: 30
Joined: 2011-06-10, 19:33 UTC
Location: Russia, Saint-Petersburg

Post by *DeathStalker »

As I already wrote in e-mail in version 8 and 9, there is a problem with totalcmd-editor.
When you open any file, the cursor is always on the last position in the first row.
I confirm that on Android emulator from SDK.
But on my phone works fine.
TC 7.56a, Win 7 x64
TC for Android 1.0 rc1, HTC Desire | rooted stock Gingerbread (3.14.405.1) | S-OFF

-----------------------------
Sorry for my bad English

zerabot
Junior Member
Junior Member
Posts: 6
Joined: 2011-06-28, 17:31 UTC
Location: Ukraine, Donetsk

Post by *zerabot »

And 2 more devices with the same problem.
Milestone 2.1 root and LG Optimus One (android version unknown)
Samsung Galaxy Spica (GT-5700) CyanogenMod 6.1.1 Android 2.2.1

User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 39712
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Post by *ghisler(Author) »

It's very strange, TC just puts the text into the edit control and then calls editBox.setSelection(0, 0); to move the cursor to the beginning. It seems that setSelection is ignored on some phones and works on others. Maybe an Android bug?
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com

zerabot
Junior Member
Junior Member
Posts: 6
Joined: 2011-06-28, 17:31 UTC
Location: Ukraine, Donetsk

Post by *zerabot »

2ghisler(Author)
may be You try to use moveToLeftEdge or moveLeft simultaneously with setSelection(0, 0);?

Code: Select all

public static final void setSelection (Spannable text, int index)
Since: API Level 1

Move the cursor to offset index.
public static void setSelection (Spannable text, int start, int stop)
Since: API Level 1

Set the selection anchor to start and the selection edge to stop.

Or maybe setSelection(0); will work?
taken from here
Samsung Galaxy Spica (GT-5700) CyanogenMod 6.1.1 Android 2.2.1

User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 39712
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Post by *ghisler(Author) »

Sorry, I have no idea - the problem is that I cannot test many functions quickly as long as I can't reproduce the problem. :(
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com

zerabot
Junior Member
Junior Member
Posts: 6
Joined: 2011-06-28, 17:31 UTC
Location: Ukraine, Donetsk

Post by *zerabot »

2ghisler(Author)
In beta 10 totalcmd-editor works perfectly. Cursor now in first position.

But remain a small error:
I have a Russian Android. I chose the English interface in the TC settings. If on the second panel (right) selected any directory on the sdcard. And on the first panel (left) has been chosen home folder, then when you close and start after that TC all the inscriptions are in Russian. After you change directories or any other action of the inscriptions are in English.
And a new problem. I can't reproduce it with 100% probability, but TC hangs up on startup when on right panel selected root of sdcard (/mnt/sdcard/) and some *.apk files was there.
Samsung Galaxy Spica (GT-5700) CyanogenMod 6.1.1 Android 2.2.1

User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 39712
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Post by *ghisler(Author) »

In beta 10 totalcmd-editor works perfectly. Cursor now in first position.
Nice to hear that! I used indeed setSelection(0), and then the same again after a short delay.

About your Russian problem: What do you mean with "inscriptions"? The menu commands?
And a new problem. I can't reproduce it with 100% probability, but TC hangs up on startup when on right panel selected root of sdcard (/mnt/sdcard/) and some *.apk files was there.
Can you try to find out whether this is caused by some specific .apk? Do you get a crash notification?
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com

zerabot
Junior Member
Junior Member
Posts: 6
Joined: 2011-06-28, 17:31 UTC
Location: Ukraine, Donetsk

Post by *zerabot »

ghisler(Author) wrote: About your Russian problem: What do you mean with "inscriptions"? The menu commands?
SD-card, Photos, downloaded files, file system root... All are in Russian.
ghisler(Author) wrote: Can you try to find out whether this is caused by some specific .apk? Do you get a crash notification?
There is no any crash reports. TC just hangs up when on right panel already opened /mnt/sd-card/ and I try to change on left panel directory. I think problem with big size applications. But I not sure.
And TC beta 9 works with no problems.
I think this application hangs up TC most often.
Samsung Galaxy Spica (GT-5700) CyanogenMod 6.1.1 Android 2.2.1

Post Reply