Page 3 of 7

Total Commander 3.0 beta 1 issues

Posted: 2019-02-28, 18:26 UTC
by veatroub
2ghisler(Author)
I've just sent you email.
So you are going to drop support of Android versions prior to 5.0? Maybe there's the way to load shared libraries conditionally depending on current API level or to compile them in the same way you did it for v2.91?
Is it possible to change all functions in libtcmadmin21 to their shell/busybox commands equivalents? I mean to replace for example "/list" command with "/ls -al" (and ignore first argument in this case in function body), replace "/setuidgid" with "/chown", so if the next time execution fails, system will execute "ls -al", "chown", ... which are valid commands.

Re: Total Commander 3.0 beta 1 for Android is available now!

Posted: 2019-03-01, 07:32 UTC
by ghisler(Author)
No, I'm not dropping support for Android <5.0. TC uses tcmadmin.so for older and tcmadmin21.so for newer versions (API 21 is Android 5). By mistake, I included only the libraries for the older Android version, but named tcmadmin21.so. I didn't notice because in the 64-bit version, tcmadmin21.so is actually using the newer format because the older format never existed for 64-bit. I'm currently working on a new beta where it should work again.

Re: Total Commander 3.0 beta 1 for Android is available now!

Posted: 2019-03-02, 06:53 UTC
by Skif_off
2ghisler(Author)
Report/issue: I tried 3.0 beta 2, now works as before, thanks!

Total Commander 3.0 beta 1 issues

Posted: 2019-03-02, 08:24 UTC
by veatroub
2ghisler(Author)
TC v3.0b2 copies, changes ownership and permissions successfully, but after every operation warnings appear:

Code: Select all

WARNING: linker: /data/app/com.ghisler.android.TotalCommander-1/lib/arm/libtcmadmin21.so: unused DT entry: type 0x6ffffffe arg 0x8c0
WARNING: linker: /data/app/com.ghisler.android.TotalCommander-1/lib/arm/libtcmadmin21.so: unused DT entry: type 0x6fffffff arg 0x1
I've also notised, that when copying to "/data/data/some.app/files" TC doesn't change ownership of files to "some.app", but it does when copying to "/data/data/some.app/shared_prefs". Is it intended behaviour?
Just to remind you: icons scaling problem in button bar is still persist.
And could you please clarify how should I search for files with whitespaces in names?

Re: Total Commander 3.0 beta 1 for Android is available now!

Posted: 2019-03-03, 09:51 UTC
by ghisler(Author)
That's odd - which device and Android version do you use?

Total Commander 3.0 beta 1 issues

Posted: 2019-03-03, 10:22 UTC
by veatroub
I've already sent the reply to your email. I think we should communicate either via forum or email, not both.

Re: Total Commander 3.0 beta 1 for Android is available now!

Posted: 2019-03-04, 14:17 UTC
by ghisler(Author)
Thanks, I can reproduce it on Android 5. I have sent you a new test version, can you try it please?

Re: Total Commander 3.0 beta 1 for Android is available now!

Posted: 2019-03-08, 12:05 UTC
by knightrider
I installed 3.0 beta 2 from the playstore and with this version i have massive scrolling problems up and down.
Habe die 3.0 beta 2 aus dem Playstore und beim schnelleren auf-abscrollen reagiert der TC bei mehreren Wischgesten erst nach dem 2. oder 3. Mal.
Das ist sehr ermüdend.

Re: Total Commander 3.0 beta 1 for Android is available now!

Posted: 2019-03-08, 17:10 UTC
by Horst.Epp
knightrider wrote:
2019-03-08, 12:05 UTC
I installed 3.0 beta 2 from the playstore and with this version i have massive scrolling problems up and down.
Habe die 3.0 beta 2 aus dem Playstore und beim schnelleren auf-abscrollen reagiert der TC bei mehreren Wischgesten erst nach dem 2. oder 3. Mal.
Das ist sehr ermüdend.
Das kann ich zumindest mit meinem Samsung S8 und Android 9 nicht bestätigen.
Auf- und Abscrollen geht ohne jede Verzögerung.

Re: Total Commander 3.0 beta 1 for Android is available now!

Posted: 2019-03-10, 08:19 UTC
by ghisler(Author)
Das kann passieren, wenn Sie leicht seitlich über den Bildschirm streichen. Android versucht dann u.U. zwischen den beiden Fenstern zu wechseln.

Re: Total Commander 3.0 beta 1 for Android is available now!

Posted: 2019-03-13, 12:58 UTC
by Skif_off
2ghisler(Author)
Can you check coping files from zip-archive when target files are already exists? Instead window "Target file exists!" with Overwrite, Skip and so on (like in normal file system), I immediately see window "Rename file:".

TC 3.0 beta 2, Android 4.4.2, (2.91 and 2.92 beta 1 works fine.)

Re: Total Commander 3.0 beta 1 for Android is available now!

Posted: 2019-03-14, 10:39 UTC
by ghisler(Author)
Thanks for your report, I can reproduce it.

Re: Total Commander 3.0 beta 1 for Android is available now!

Posted: 2019-03-14, 17:05 UTC
by Sergei_Alekseev
2ghisler(Author)
hello.
pls excuse me for my broken english.
1. can you pls fix small bug (in stable ver. too) -
'122 Full names to clipboard' command adds space or return at the end of line.

2. if i rename file to no extension (file.ext>file) nothing renamed. must rename file.ext>file. for 'file' result.

3.can you pls add an option to adjust sizes of icons/spaces/text on bars?
'Total Comman...' isnt the right name of app :D
Image: https://yadi.sk/i/4zm_cMsZactLgg

4. is it possible to open terminal in current dir?
doesnt work: Image: https://yadi.sk/i/F19D1HW-RQL7zg
maybe i need some other terminal emulator app?
thanx

Re: Total Commander 3.0 beta 1 for Android is available now!

Posted: 2019-03-14, 17:09 UTC
by ghisler(Author)
1. It should be one name per line, with ENTER between them.
2. This is a known bug, I will fix it
3. To my knowledge, this isn't possible - I'm using the default Android bar, where the theme sets these sizes
4. It depends on the launched app whether it supports parameters

Re: Total Commander 3.0 beta 1 for Android is available now!

Posted: 2019-03-14, 22:37 UTC
by Sergei_Alekseev
2ghisler(Author)
If you select one file, execute 122 and paste path in single line dialog, there will be path name with space in the end.
If you paste it in editor, there will be name with enter in the end