Page 1 of 1

LAN plugin broken?

Posted: 2019-07-13, 05:31 UTC
by gemeenteraadslid
Hi,

LAN plugin was updated yesterday, today I cannot connect to my computer. It's simple, nothing happens on tap on "LAN (Windows-Freigaben).

Anyone else? I didn't uninstall because I do not want to lose all my connections, which would be some work.

Thx

Re: LAN plugin broken?

Posted: 2019-07-14, 16:01 UTC
by gemeenteraadslid
OK, it is working again. Most likely due to a restart of Android.

Re: LAN plugin broken?

Posted: 2019-07-14, 17:10 UTC
by hgdorn
Edit: (deleted bullsh.. post with wrong stuff)

I had activated "min protocol = SMB2" in my Samba smb.conf.

LAN Plugin fails to connect to Samba when this option is used, even when I check "SMB2" in the server settings.

When I deactivate "min protocol = SMB2" in smb.conf, LAN plugin connects successfully again.

Re: LAN plugin broken?

Posted: 2019-07-14, 17:29 UTC
by Horst.Epp
No problem here after the TC LAN plugin update.
I still can access my Windows 10 Home shares.
SMB2 activated of course.

Re: LAN plugin broken?

Posted: 2019-07-14, 18:32 UTC
by hgdorn
May be it's not a problem of LAN plugin but of Samba. I'm still investigating what's going on here...

Re: LAN plugin broken?

Posted: 2019-07-15, 13:51 UTC
by ghisler(Author)
Did you enable SMB2 in the connection settings (within the plugin)?

Re: LAN plugin broken?

Posted: 2019-07-15, 14:49 UTC
by hgdorn
ghisler(Author) wrote:
2019-07-15, 13:51 UTC
Did you enable SMB2 in the connection settings (within the plugin)?
Yes, further details in the German (sorry) thread here: viewtopic.php?p=357479#p357479