Is TC3.0b10+lan plugin3.08 working for .mp4 files?

Support for Android version of Total Commander

Moderators: sheep, Hacker, Stefan2, white

Post Reply
sweetbox
Junior Member
Junior Member
Posts: 27
Joined: 2012-03-27, 11:56 UTC

Is TC3.0b10+lan plugin3.08 working for .mp4 files?

Post by *sweetbox » 2019-10-05, 01:42 UTC

TC3.0b10+ lan plugin3.08 with window 7
I can stream to play .avi and .mkv with mxplayer but not .mp4 .(play foreground)
And with .mp4 using TC built-in media player it also can play.(add to queue)
Strange thing is that if I change the extension .mp4 to .mkv ,TC will pass it to mxplayer and working as normal.

User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 37642
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Re: Is TC3.0b10+lan plugin3.08 working for .mp4 files?

Post by *ghisler(Author) » 2019-10-07, 12:38 UTC

This means that mxplayer isn't reporting in its manifest file that it supports the mp4 extension, but it reports that it supports mkv and avi.
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com

sweetbox
Junior Member
Junior Member
Posts: 27
Joined: 2012-03-27, 11:56 UTC

Re: Is TC3.0b10+lan plugin3.08 working for .mp4 files?

Post by *sweetbox » 2019-10-07, 14:12 UTC

But mxplayer clearly supports .mp4 and it can play .mp4 file on local storage (internal storage).

sweetbox
Junior Member
Junior Member
Posts: 27
Joined: 2012-03-27, 11:56 UTC

Re: Is TC3.0b10+lan plugin3.08 working for .mp4 files?

Post by *sweetbox » 2019-10-08, 03:21 UTC

Tried TC3.0b11
It becomes worse now.
Even TC's own mediaplayer can't play .mp4 and .mkv through method "add to queue".

The situation is now:

Code: Select all

                    b10          b11
.avi             can          can       (open file with app (set default one to accomplish one click to stream to play))
.mkv           can           can't       (both "play foreground" and "add to queue")
.mp4          can            can't       (only "add to queue","play foreground" still can't(b10 &b11))

FYI,the same settings it works on my backup phone with TC 2.8 + lan 2.12.

User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 37642
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Re: Is TC3.0b10+lan plugin3.08 working for .mp4 files?

Post by *ghisler(Author) » 2019-10-10, 10:15 UTC

I cannot reproduce this problem with beta 11. mp4 files play just fine with my internal player and "Add to queue".

Are you perhaps using Android 10?
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com

sweetbox
Junior Member
Junior Member
Posts: 27
Joined: 2012-03-27, 11:56 UTC

Re: Is TC3.0b10+lan plugin3.08 working for .mp4 files?

Post by *sweetbox » 2019-10-10, 13:26 UTC

No,I'm using android 9 and windows 7 smb server.
And with beta10, "add to queue" is working with TC's internal media player for .mp4 and .mkv , but not "play foreground" for .mp4 .(and then with beta11,all broken except pass .avi to mxplayer that still working.)

Only the first time try to play .mp4 via smb server with method "play foreground",TC gives a blink ,and seems that failed to "awake"(pass to) mxplayer.
After tries for playing .mp4 via smb server:
clear relative app default settings,
uncheck "smb2" in lan app settings,
TC b10 + lan 2.12 ,
reinstall TC b11 ,lan 3.08,
reboot ,
all there's no blink ,just like clicking nowhere.

Then take out my backup phone android 7.1.1 with TC 2.8+lan2.12 ,all working well with my pc of windows 7.
So seems the server side should be ok.

update:
reboot my pc (very long time online…)
now beta 11 can pass .mkv to mxplayer but still not self internal media player.(.mp4 still can't)
and tried .mp3 ,beta 11 can't play via smb with method "add to queue".
(all tries are via smb server)

oh,my tries have another specific differents.
All tries are on "hotspot" wifi network,that means the smb server is with ip "192.168.137.1" or "192.168.43.xxx" (xxx 2~254).
Another guess is .mp4 is both for audio or video codec files.
and if TC ignores android system's default app settings via smb server methods ,and tries pass .mp4 as audio file ,then on my system the music player can't receive that even .mp3.

Beta11 's weird is that its internal media player can't play via "add to queue " on smb server that files with .mp4 .mkv .mp3 now.

User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 37642
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Re: Is TC3.0b10+lan plugin3.08 working for .mp4 files?

Post by *ghisler(Author) » 2019-10-11, 14:24 UTC

Ah, sorry, my fault, I only tried with local files because I thought it was a file association problem. The problem is that I changed to API level 28, and it only allows encrypted data transfers. However, TC uses streaming via http (clear text) from the plugin to the player.

I had to add
android:usesCleartextTraffic="true"
to the Android manifest (under "application") to allow clear text traffic again. It will be in the next beta.
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com

User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 37642
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Re: Is TC3.0b10+lan plugin3.08 working for .mp4 files?

Post by *ghisler(Author) » 2019-10-14, 15:56 UTC

This should be fixed now in beta 12, please try it!
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com

sweetbox
Junior Member
Junior Member
Posts: 27
Joined: 2012-03-27, 11:56 UTC

Re: Is TC3.0b10+lan plugin3.08 working for .mp4 files?

Post by *sweetbox » 2019-10-15, 14:12 UTC

tried b12.
It's like b10 ,still can't "play foreground" of .mp4 files for mxplay.
And a little different from b10 is that using "add to queue" is add to queue ,you'll need to click "play/pause" button that no longer auto-play.(and the "play/pause" button shows "pause" a short time when it brings up the TC's mediaplayer ,then shows "play" and wait for user to click to play.)

User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 37642
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Re: Is TC3.0b10+lan plugin3.08 working for .mp4 files?

Post by *ghisler(Author) » 2019-10-16, 16:53 UTC

Yes, it should be the same as beta 10 now.
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com

sweetbox
Junior Member
Junior Member
Posts: 27
Joined: 2012-03-27, 11:56 UTC

Re: Is TC3.0b10+lan plugin3.08 working for .mp4 files?

Post by *sweetbox » 2019-10-17, 01:12 UTC

So can you reproduce the play problem of .mp4 via "play foreground" (sent file to mxplayer or other player)on smb server?

Post Reply