Thumbnails no longer generate

Please report only one bug per message!

Moderators: sheep, Hacker, Stefan2, white

Post Reply
bagou01
Junior Member
Junior Member
Posts: 33
Joined: 2011-06-17, 11:55 UTC

Thumbnails no longer generate

Post by *bagou01 »

Hi
i don't know why but thumbnails no longer generate.
i tried playing with the thumbnail options in the settings, like unchecking everything, rechecking, restarting TC, rebooting, uninstalling irfanview, reinstalling it, etc no way.
I think this started when i installed XNviewMP (not sure) but i removed it anyways.

please help :p :?

User avatar
petermad
Power Member
Power Member
Posts: 9702
Joined: 2003-02-05, 20:24 UTC
Location: Valsted, Denmark
Contact:

Re: Thumbnails no longer generate

Post by *petermad »

Could you maybe provide a screenshot of your Thumbnail configuration dialog ("Configuration" -> "Options..." -> "Thumbnails") ?
License #524
Danish Total Commander Translator
TC 9.51 32+64bit on Win XP 32bit, Win 7, 8.1 & 10 (1909) 64bit, 'Everything' 1.4.1.987 (x64)
TC 3.01b6 on Android 6.0
Get:
Extended TC Menus | TC Languagebar | TC Dark Help | PHSM-Calendar

bagou01
Junior Member
Junior Member
Posts: 33
Joined: 2011-06-17, 11:55 UTC

Re: Thumbnails no longer generate

Post by *bagou01 »

sorry i didnt provide one because it was pretty default at the begining but here it is now :-)
Image: https://imgur.com/a/Qq7edO3

User avatar
petermad
Power Member
Power Member
Posts: 9702
Joined: 2003-02-05, 20:24 UTC
Location: Valsted, Denmark
Contact:

Re: Thumbnails no longer generate

Post by *petermad »

Try to enable caching by entering a location in the field: "Database location (leave empty to disable caching)". Maybe that will help, though it should work without caching.
License #524
Danish Total Commander Translator
TC 9.51 32+64bit on Win XP 32bit, Win 7, 8.1 & 10 (1909) 64bit, 'Everything' 1.4.1.987 (x64)
TC 3.01b6 on Android 6.0
Get:
Extended TC Menus | TC Languagebar | TC Dark Help | PHSM-Calendar

bagou01
Junior Member
Junior Member
Posts: 33
Joined: 2011-06-17, 11:55 UTC

Re: Thumbnails no longer generate

Post by *bagou01 »

sorry to come back with this but i completely forgot and this still is driving me nuts :-p, thumbs work for jpg but not png, no matter the setting and no matter if irfanview or xnview is installed (while they work in explorer)

User avatar
petermad
Power Member
Power Member
Posts: 9702
Joined: 2003-02-05, 20:24 UTC
Location: Valsted, Denmark
Contact:

Re: Thumbnails no longer generate

Post by *petermad »

Hmm, Here if I run TC with a clean wincmd.ini file I get thumbnails for at least .jpg, .png, .bmp, .gif, .tif and .wdp.

So try and start TC with a clean ini file (start parameter /i=path\test.ini). If thumbnails works for you here, use the same setup for thumbnails in your every day TC setting.
License #524
Danish Total Commander Translator
TC 9.51 32+64bit on Win XP 32bit, Win 7, 8.1 & 10 (1909) 64bit, 'Everything' 1.4.1.987 (x64)
TC 3.01b6 on Android 6.0
Get:
Extended TC Menus | TC Languagebar | TC Dark Help | PHSM-Calendar

bagou01
Junior Member
Junior Member
Posts: 33
Joined: 2011-06-17, 11:55 UTC

Re: Thumbnails no longer generate

Post by *bagou01 »

wow it worked !!!!
great success :shock:

thanks a lot

Post Reply