Drag&Drop issue: i can't drag drop anything?

English support forum

Moderators: white, sheep, Hacker, Stefan2

Post Reply
bagou01
Junior Member
Junior Member
Posts: 25
Joined: 2011-06-17, 11:55 UTC

Drag&Drop issue: i can't drag drop anything?

Post by *bagou01 » 2014-11-14, 19:49 UTC

Hi
i got this weird issue with TC, i can't drag drop anything.
As soon as i click on a file or folder and start moving it, i get the red circle barred.

what am i doing wrong ?

thanks a lot

User avatar
sqa_wizard
Power Member
Power Member
Posts: 3386
Joined: 2003-02-06, 11:41 UTC
Location: Germany

Post by *sqa_wizard » 2014-11-15, 18:52 UTC

what am i doing wrong ?
Some more details are welcome:

- You are using Windows Vista/7/8/8.1 or 10?
- You are running TC as administrator?
- Do you drag drop within TC or from/to another location?
#5767 Personal license

User avatar
ts4242
Power Member
Power Member
Posts: 1976
Joined: 2004-02-02, 20:08 UTC
Contact:

Re: Drag drop issue

Post by *ts4242 » 2014-11-15, 23:23 UTC

bagou01 wrote: what am i doing wrong ?
Propably you are moving over non drop-able object!

Is the red circle appear also when you drag over a folder?

Author of Ultra TC Editors
Please support 🌹

bagou01
Junior Member
Junior Member
Posts: 25
Joined: 2011-06-17, 11:55 UTC

Post by *bagou01 » 2014-11-17, 15:16 UTC

for more infos :
win8.1 64bits, tc8.51a 64
i'm administrator yes
and i drag and drop both, within TC itself as well as between TC and photoshop, but none work. As soon as i move the file/folder, i get the red marker ans these are not non droppable, it happens with every file or folder, and doesnt happen with windows explorer.

User avatar
Horst.Epp
Power Member
Power Member
Posts: 3109
Joined: 2003-02-06, 17:36 UTC
Location: Germany

Post by *Horst.Epp » 2014-11-17, 16:38 UTC

bagou01 wrote:for more infos :
win8.1 64bits, tc8.51a 64
i'm administrator yes
and i drag and drop both, within TC itself as well as between TC and photoshop, but none work. As soon as i move the file/folder, i get the red marker ans these are not non droppable, it happens with every file or folder, and doesnt happen with windows explorer.
You can't Drag and Drop between normal processes and a TC running in Admin mode. Thats not possible in Windows. Explorer runs as normal process so it works.

bagou01
Junior Member
Junior Member
Posts: 25
Joined: 2011-06-17, 11:55 UTC

Post by *bagou01 » 2014-11-17, 17:42 UTC

i'm the admin of my computer, how am i supposed to run TC in non admin mode? it cant be that given that i was the admin of my previous pc too, and never had a problem

bagou01
Junior Member
Junior Member
Posts: 25
Joined: 2011-06-17, 11:55 UTC

Post by *bagou01 » 2014-11-17, 17:43 UTC

and, well, despite the red circle, it seems i can drag drop stuffs into indesign, i'll keep digging but that circle bothers me...

User avatar
Horst.Epp
Power Member
Power Member
Posts: 3109
Joined: 2003-02-06, 17:36 UTC
Location: Germany

Post by *Horst.Epp » 2014-11-17, 18:24 UTC

bagou01 wrote:i'm the admin of my computer, how am i supposed to run TC in non admin mode? it cant be that given that i was the admin of my previous pc too, and never had a problem
Beeing admin doesn't mean you are running with enhanced rights all the time.
I guess you don't understand the security concepts of actual Windows versions.

bagou01
Junior Member
Junior Member
Posts: 25
Joined: 2011-06-17, 11:55 UTC

Post by *bagou01 » 2014-11-17, 20:19 UTC

it seems i don't... anyway i tried right click and run as administrator, didn't change :(

foxidrive
Junior Member
Junior Member
Posts: 90
Joined: 2004-02-28, 11:50 UTC

Post by *foxidrive » 2015-02-10, 18:38 UTC

I struck this too - can you please expand on the reason why I can't drop a .txt file on a .bat file for example?

What is the solution?

Windows 8.1 32 bit.
UAC disabled, std admin account
TC 8.51a

Dragging a text file to a bat file in the same folder, or to a different folder, I get the round red circle icon with a bar through it.

User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 36504
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Post by *ghisler(Author) » 2015-02-10, 19:42 UTC

2foxidrive
This has nothing to do with admin mode - TC simply doesn't support dragging of files onto executables. It's just too risky to accidentally start a program this way. Instead, please drag the exe/bat/cmd file to an empty space in the button bar. Then drop the a on that button to open it with that program.
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com

foxidrive
Junior Member
Junior Member
Posts: 90
Joined: 2004-02-28, 11:50 UTC

Post by *foxidrive » 2015-02-11, 01:30 UTC

2ghisler(Author)

Thank you for your swift answer.

I don't use drag and drop myself so this is not an issue - I'm testing some scripts for someone and wondered why it occurred.

You're quite right that files could be dragged onto the wrong place very easily.

Cheers

Soxo
New Member
New Member
Posts: 1
Joined: 2018-09-25, 21:47 UTC

Re: Drag&Drop issue: i can't drag drop anything?

Post by *Soxo » 2018-09-25, 22:02 UTC

Solved: I turned on "Win 7" compartibility mode and drag-n-drop started to work.

I had the same problem. Couldn't DnD from anyhere, nor Outlook, nor Explorer.
Tx to somebody, who mentioned "run as Admin" - that sparkled this idea.
And tx for this thread! - I've struggled for half a year by now

Post Reply