TC 9.22a, TortoiseSVN & Windows 10

English support forum

Moderators: sheep, Hacker, Stefan2, white

Post Reply
sebo
Junior Member
Junior Member
Posts: 4
Joined: 2019-07-02, 07:28 UTC

TC 9.22a, TortoiseSVN & Windows 10

Post by *sebo » 2019-07-02, 09:54 UTC

Hi all,

I recently upgraded my machine from windows 7 to windows 10. And, when using TC I have no longer overlay icons and SVN commands in the contextual menu...
I have to use explorer to update and commit my SVN DB.

How to solve this? Thanks.

Sébastien.

User avatar
SSc
Junior Member
Junior Member
Posts: 30
Joined: 2015-10-27, 10:12 UTC
Location: Karlsruhe

Re: TC 9.22a, TortoiseSVN & Windows 10

Post by *SSc » 2019-07-02, 10:22 UTC

Hi,

please make sure that you use both software (TC and Tortoise) in the same version (both 32-bit or both 64-bit). That usually solves the problem. You can of of course use TC as 32-bit and Tortoise as 64-bit. In this case you very likely should see the entries within the X64 submenu of TCs context menu

best regards,
Stefan

User avatar
SSc
Junior Member
Junior Member
Posts: 30
Joined: 2015-10-27, 10:12 UTC
Location: Karlsruhe

Re: TC 9.22a, TortoiseSVN & Windows 10

Post by *SSc » 2019-07-02, 10:23 UTC


sebo
Junior Member
Junior Member
Posts: 4
Joined: 2019-07-02, 07:28 UTC

Re: TC 9.22a, TortoiseSVN & Windows 10

Post by *sebo » 2019-07-02, 14:44 UTC

Hi,

Just checked. Both tools are in 64-bits.
I'll have a look at the link.
Thanks.

Sébastien

sebo
Junior Member
Junior Member
Posts: 4
Joined: 2019-07-02, 07:28 UTC

Re: TC 9.22a, TortoiseSVN & Windows 10

Post by *sebo » 2019-07-03, 10:02 UTC

Hi,

Followed the link. It doesn't help much as it's an old post. All necessary options are checked in TortoiseSVN. It should work...

User avatar
SSc
Junior Member
Junior Member
Posts: 30
Joined: 2015-10-27, 10:12 UTC
Location: Karlsruhe

Re: TC 9.22a, TortoiseSVN & Windows 10

Post by *SSc » 2019-07-03, 10:20 UTC

To avoid misunderstandings:
and you really doublechecked that in your Tortoise options dialog the checkbox "show overlays and context menu only in explorer" is not activated?

User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 37734
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Re: TC 9.22a, TortoiseSVN & Windows 10

Post by *ghisler(Author) » 2019-07-04, 10:10 UTC

Please also check whether overlay icons are enabled in Total Commander:
Configuration - Options - Icons - Show overlay icons.
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com

sebo
Junior Member
Junior Member
Posts: 4
Joined: 2019-07-02, 07:28 UTC

Re: TC 9.22a, TortoiseSVN & Windows 10

Post by *sebo » 2019-07-05, 11:47 UTC

Yes that was it. I double check and I needed to deactivate the option. It's so dumb.
Thanks again guys for your help.

Sebastien

Post Reply