Shortcut Ctrl+Q no longer works

English support forum

Moderators: sheep, Hacker, Stefan2, white

Post Reply
LTN
Junior Member
Junior Member
Posts: 26
Joined: 2003-12-06, 19:20 UTC
Contact:

Shortcut Ctrl+Q no longer works

Post by *LTN » 2019-08-28, 07:19 UTC

Hi. I'm using TC 9.22a 64 bit, Win10. Suddenly my shortcut Ctrl+Q (Quick view panel) does no longer work. It simply does not react when I press the shortcut. I can get it to work through the menu (View -> Quick view panel), but I would like to use the Ctrl+Q. I'm not sure if another program has taken over the shortcut, but nothing happens when I press Ctrl+Q and I cannot figure out how to see which program that "owns" the shortcut. I have tried to reinstall TC, but no luck. I hope somebody can guide me so that I can get back the shortcut.
Lars
Best regards

Lars Thomsen
Aarhus, Denmark

>>> Total Commander rules <<<

User avatar
Stefan2
Power Member
Power Member
Posts: 2625
Joined: 2007-09-13, 22:20 UTC
Location: Europa

Re: Shortcut Ctrl+Q no longer works

Post by *Stefan2 » 2019-08-28, 08:18 UTC

Often Graphic card application (or other programs) have shortcuts set the user is not aware of.
Tools to aid you: >> https://ghisler.ch/board/viewtopic.php?p=351923#p351923



HTH? :?
Inofficial FAQs || WIKI (Deu/Eng) || TC Home (What's new? // FAQ // Download // Order // Addons // Tools // Plugins)
Erst wenn der letzte Baum gefällt oder die letzte Biene verendet ist, werden die Leute verstehen warum Umweltschutz wichtig ist.

LTN
Junior Member
Junior Member
Posts: 26
Joined: 2003-12-06, 19:20 UTC
Contact:

Re: Shortcut Ctrl+Q no longer works

Post by *LTN » 2019-08-28, 10:28 UTC

Great. Your link send me to the program HotKeysList (http://www.nirsoft.net/utils/hot_keys_list.html) and I could see that the shortcut was taken by another program (unfortunately not which one). I looked hereafter for newly installed programmes and found the "sinner" and disabled Ctrl+Q. Now it works again i TC :-)
Thanx Stefan 2
Best regards

Lars Thomsen
Aarhus, Denmark

>>> Total Commander rules <<<

User avatar
Dalai
Power Member
Power Member
Posts: 6701
Joined: 2005-01-28, 22:17 UTC
Location: Meiningen (Südthüringen)

Re: Shortcut Ctrl+Q no longer works

Post by *Dalai » 2019-08-28, 14:21 UTC

LTN wrote:
2019-08-28, 10:28 UTC
I looked hereafter for newly installed programmes and found the "sinner" and disabled Ctrl+Q.
Which program was the culprit? This might help other people with a similar issue.

Regards
Dalai
#101164 Personal licence
Athlon X4 880K, 16 GiB RAM, Gigabyte F2A88X-D3HP, Win7 x64

Plugins: Services2, Startups

User avatar
Stefan2
Power Member
Power Member
Posts: 2625
Joined: 2007-09-13, 22:20 UTC
Location: Europa

Re: Shortcut Ctrl+Q no longer works

Post by *Stefan2 » 2019-08-28, 17:26 UTC

Dalai wrote:
2019-08-28, 14:21 UTC
LTN wrote:
2019-08-28, 10:28 UTC
I looked hereafter for newly installed programmes and found the "sinner" and disabled Ctrl+Q.
Which program was the culprit? This might help other people with a similar issue.

Right.


But...
LTN wrote:
2019-08-28, 10:28 UTC
... and I could see that the shortcut was taken by another program (unfortunately not which one). ...


:wink:
Inofficial FAQs || WIKI (Deu/Eng) || TC Home (What's new? // FAQ // Download // Order // Addons // Tools // Plugins)
Erst wenn der letzte Baum gefällt oder die letzte Biene verendet ist, werden die Leute verstehen warum Umweltschutz wichtig ist.

User avatar
Horst.Epp
Power Member
Power Member
Posts: 3405
Joined: 2003-02-06, 17:36 UTC
Location: Germany

Re: Shortcut Ctrl+Q no longer works

Post by *Horst.Epp » 2019-08-28, 17:45 UTC

Stefan2 wrote:
2019-08-28, 17:26 UTC
Dalai wrote:
2019-08-28, 14:21 UTC
LTN wrote:
2019-08-28, 10:28 UTC
I looked hereafter for newly installed programmes and found the "sinner" and disabled Ctrl+Q.
Which program was the culprit? This might help other people with a similar issue.

Right.


But...
LTN wrote:
2019-08-28, 10:28 UTC
... and I could see that the shortcut was taken by another program (unfortunately not which one). ...


:wink:
He said "I looked hereafter for newly installed programmes and found the "sinner" and disabled..."
So he knows and can let us know :)
Windows 10 Home x64 May 2019 Update, Version 1903 (OS Build 18362.418)
Intel(R) Core(TM) i7-4770 CPU @ 3.40GH, 16GB RAM
TC 9.50b1 x64 and x86, Everything 1.4.1.952 (x64)

User avatar
Stefan2
Power Member
Power Member
Posts: 2625
Joined: 2007-09-13, 22:20 UTC
Location: Europa

Re: Shortcut Ctrl+Q no longer works

Post by *Stefan2 » 2019-08-28, 18:01 UTC

Ah, right, now I remember I read that at noon too and wanted to ask that question myself too. Too much hours since then ;-)

So would be nice if 2LTN could provided that "sinner" :lol:



 
Inofficial FAQs || WIKI (Deu/Eng) || TC Home (What's new? // FAQ // Download // Order // Addons // Tools // Plugins)
Erst wenn der letzte Baum gefällt oder die letzte Biene verendet ist, werden die Leute verstehen warum Umweltschutz wichtig ist.

LTN
Junior Member
Junior Member
Posts: 26
Joined: 2003-12-06, 19:20 UTC
Contact:

Re: Shortcut Ctrl+Q no longer works

Post by *LTN » 2019-08-29, 09:12 UTC

The Sinner was "Miralix". It is a software program that handles messaging and phone correspondance in my company.
Best regards

Lars Thomsen
Aarhus, Denmark

>>> Total Commander rules <<<

User avatar
Stefan2
Power Member
Power Member
Posts: 2625
Joined: 2007-09-13, 22:20 UTC
Location: Europa

Re: Shortcut Ctrl+Q no longer works

Post by *Stefan2 » 2019-08-29, 09:54 UTC

LTN wrote:
2019-08-29, 09:12 UTC
The Sinner was "Miralix".
thank you LTN.





 
Inofficial FAQs || WIKI (Deu/Eng) || TC Home (What's new? // FAQ // Download // Order // Addons // Tools // Plugins)
Erst wenn der letzte Baum gefällt oder die letzte Biene verendet ist, werden die Leute verstehen warum Umweltschutz wichtig ist.

Post Reply