How to change text input background in DarkMode

English support forum

Moderators: sheep, Hacker, Stefan2, white

Post Reply
User avatar
dindog
Senior Member
Senior Member
Posts: 246
Joined: 2010-10-18, 07:41 UTC

How to change text input background in DarkMode

Post by *dindog » 2019-11-06, 09:40 UTC

The editable text input field is very hard to distinguish from those is disabled, e.g. the search dialog when "Find Text" is unchecked, the search text input field is disabled, but look very similiar to regular enabled text field.

When DarkMode is disabled, the disabled text field is gray, very easy to recognize.

*edited : add screenshot
Image: https://i.postimg.cc/MG45MfJc/1.jpg

User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 38451
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Re: How to change text input background in DarkMode

Post by *ghisler(Author) » 2019-11-06, 17:21 UTC

I don't think you can. :(
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com

User avatar
Usher
Power Member
Power Member
Posts: 644
Joined: 2011-03-11, 10:11 UTC

Re: How to change text input background in DarkMode

Post by *Usher » 2019-11-06, 17:48 UTC

Maybe disabled options should have grayed background in dark mode? I mean the background should be a little brighter…
Regards from Poland
Andrzej P. Wozniak

User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 38451
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Re: How to change text input background in DarkMode

Post by *ghisler(Author) » 2019-11-07, 10:56 UTC

The disabled color is set by Windows, and it cannot be changed in one program.
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com

Post Reply