How to access TortoiseGit context menu from TC when moving versioned items

English support forum

Moderators: sheep, Hacker, Stefan2, white

Post Reply
User avatar
pertheli
Junior Member
Junior Member
Posts: 14
Joined: 2003-02-10, 11:26 UTC
Location: Tokyo, Japan

How to access TortoiseGit context menu from TC when moving versioned items

Post by *pertheli » 2019-11-11, 08:46 UTC

Hello,

I use git from TC via the context menu/overlay icons.

If I want to move a versioned git file from one folder to another I do:
1. In Windows explorer, open source and target folder windows
2. Right click on the versioned file on the source folder window and drag and drop on target folder window.
3. Windows will display a context menu with the following menu items:
Git Move versioned items(s) here
Git Move and rename versioned items here
4. I select the menu item in step 3 to achieve the git command

My question is how do I achieve this in TC.

Thank you

User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 38451
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Re: How to access TortoiseGit context menu from TC when moving versioned items

Post by *ghisler(Author) » 2019-11-11, 11:58 UTC

Please check in TortoiseGit settings whether the display of Tortoise context menus is disabled in programs other than the Explorer.
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com

User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 11404
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Re: How to access TortoiseGit context menu from TC when moving versioned items

Post by *Hacker » 2019-11-11, 20:15 UTC

pertheli,
Try holding shift while right-dragging the items.

HTH
Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.

User avatar
pertheli
Junior Member
Junior Member
Posts: 14
Joined: 2003-02-10, 11:26 UTC
Location: Tokyo, Japan

Re: How to access TortoiseGit context menu from TC when moving versioned items

Post by *pertheli » 2019-11-11, 23:57 UTC

Hacker wrote:
2019-11-11, 20:15 UTC
Try holding shift while right-dragging the items.
Great tip! Thank you very much!

User avatar
MVV
Power Member
Power Member
Posts: 8412
Joined: 2008-08-03, 12:51 UTC
Location: Russian Federation

Re: How to access TortoiseGit context menu from TC when moving versioned items

Post by *MVV » 2019-11-12, 06:08 UTC

Wow, I haven't noticed this TortoiseGit feature, always moved via "Rename..." in TortoiseGit context menu (requires to enter relative path manually for moving), but "Git Move and rename versioned item here" command for single item and "Git Move versioned item(s) here" for multiple files look much better. :D

Post Reply