Getting SkippedFileCopy To work

English support forum

Moderators: sheep, Hacker, Stefan2, white

Post Reply
User avatar
aviasd
Junior Member
Junior Member
Posts: 66
Joined: 2013-07-02, 18:28 UTC
Location: Israel

Getting SkippedFileCopy To work

Post by *aviasd »

Hi,

I'm trying to use SkippedFileCopy=1, But it doesn't seem to work -

To test, I've selected files that should have access denied on them (Opened by other program) at the top of the queue and try to copy - TC is giving access denied immediately and does not continue until I click Skip All..
Am I missing something here ?

Also, Abit unrelated - how do I permanently enable "Skip all which cannot be opened for reading" in the copy dialog ?

Thanks

Edit: Some relevant info -
Tc 9.51 final
I'm selecting overwrite all
Overwrite/Delete is checked
I've tested with SkippedFileCopy=100 as well and putting the problem files in the middle of the list, same issue.
A glance to the future: What will Total commander be like in 10 years from now?
Now: Tc 9.51 Final

User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 39600
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Re: Getting SkippedFileCopy To work

Post by *ghisler(Author) »

The function is meant for users who walk away from the copying.
TC warns immediately if the problem occurs within the first 10 seconds after statring the copying.
This is necessary to catch the situation where no file at all could be copied, e.g. because the target is read only or full.
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com

User avatar
aviasd
Junior Member
Junior Member
Posts: 66
Joined: 2013-07-02, 18:28 UTC
Location: Israel

Re: Getting SkippedFileCopy To work

Post by *aviasd »

ghisler(Author) wrote:
2020-04-28, 10:44 UTC
The function is meant for users who walk away from the copying.
Yes I figured that, That's what I'm trying to use it for....
TC warns immediately if the problem occurs within the first 10 seconds after statring the copying.
Documentation says 5000ms but I changed the value as well to SkippedFileCopy=100 and still the same.

Even so, I've created a copy that takes more than 10 seconds before it reaches the problem file (around 20 seconds) and the problem still occurs -Access denied immediately when encountering a locked file.
Tried on docx's and pdfs
A glance to the future: What will Total commander be like in 10 years from now?
Now: Tc 9.51 Final

User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 39600
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Re: Getting SkippedFileCopy To work

Post by *ghisler(Author) »

Are you copying in background (F5 - F2)? It isn't supported there because TC cannot change the order in which files are copied, because they appear in the list of the background transfer manager.

You can use F5 - ENTER and then put it in the background, though.
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com

User avatar
aviasd
Junior Member
Junior Member
Posts: 66
Joined: 2013-07-02, 18:28 UTC
Location: Israel

Re: Getting SkippedFileCopy To work

Post by *aviasd »

Same with both variations - Foreground (with/out) Send to background, (as well as background - but good to know )
(My default is send to background on enter and F2 to forground - I'm trying the foreground method to troubleshoot)
A glance to the future: What will Total commander be like in 10 years from now?
Now: Tc 9.51 Final

User avatar
aviasd
Junior Member
Junior Member
Posts: 66
Joined: 2013-07-02, 18:28 UTC
Location: Israel

Re: Getting SkippedFileCopy To work

Post by *aviasd »

Update: I can confirm the same issue happens on default/clean wincmd.ini configuration with SkippedFileCopy=101 added
A glance to the future: What will Total commander be like in 10 years from now?
Now: Tc 9.51 Final

User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 39600
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Re: Getting SkippedFileCopy To work

Post by *ghisler(Author) »

Does the problem occur at the very first file you try to copy? Then you will get the prompt anyway, because the timer only starts with the first file.
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com

User avatar
aviasd
Junior Member
Junior Member
Posts: 66
Joined: 2013-07-02, 18:28 UTC
Location: Israel

Re: Getting SkippedFileCopy To work

Post by *aviasd »

No, It's down the queue. About 5-6 files later, and I'm making sure on every test that at least 10 seconds (of file transfer) elapse before it reaches the problem file
Note: Tested on 32/64 bit as well
A glance to the future: What will Total commander be like in 10 years from now?
Now: Tc 9.51 Final

Post Reply