Oversized menus in an external, lower resolution monitor

English support forum

Moderators: sheep, Hacker, Stefan2, white

Post Reply
Jerez
Junior Member
Junior Member
Posts: 25
Joined: 2003-02-23, 22:40 UTC

Oversized menus in an external, lower resolution monitor

Post by *Jerez »

Menus such as the 'multiple rename' tool, or the 'options' come up way too large in a monitor attached to a laptop; the main TC window looks fine. The secondary display is configured in Win10 as the 'Main Display'. The external monitor has a resolution of 1920x1080, whereas the laptop has a 3000x2000 resolution. It looks as if somehow the 'menus' are displaying in 'laptop resolution' on the secondary display. Any suggestions? I searched in this forum but could not find a solution.

Cordially, Jerez

User avatar
petermad
Power Member
Power Member
Posts: 9597
Joined: 2003-02-05, 20:24 UTC
Location: Valsted, Denmark
Contact:

Re: Oversized menus in an external, lower resolution monitor

Post by *petermad »

Try changing "Configuration" -> "Options..." -> "Font" -> "Dialog box scaling..." while you have TC's main window positioned at each of the two monitors - TC should save the setting separately for each monitor.
License #524
Danish Total Commander Translator
TC 9.51 32+64bit on Win XP 32bit, Win 7, 8.1 & 10 (1909) 64bit, 'Everything' 1.4.1.965 (x64)
TC 3.0 on Android 6.0
Get:
Extended Total Commander Menus | TC Languagebar | TC Dark Help | PHSM-Calendar

Jerez
Junior Member
Junior Member
Posts: 25
Joined: 2003-02-23, 22:40 UTC

Re: Oversized menus in an external, lower resolution monitor

Post by *Jerez »

Excellent, thanks for the advise!

Post Reply