Using Total Commander with OneDrive For Business

Discuss and announce Total Commander plugins, addons and other useful tools here, both their usage and their development.

Moderators: Stefan2, white, sheep, Hacker

frogeris
Junior Member
Junior Member
Posts: 4
Joined: 2018-09-05, 08:20 UTC
Location: Germany

Re: Using Total Commander with OneDrive For Business

Post by *frogeris » 2018-09-07, 07:23 UTC

Hacker wrote:
2018-09-06, 20:50 UTC
frogeris,
What happens if you try another browser?

Roman
The problem still remains. As I mentioned before, if I create a connection for OneDrive private account, the window appears and everything works.

User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 36549
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Re: Using Total Commander with OneDrive For Business

Post by *ghisler(Author) » 2018-09-07, 10:09 UTC

You need the 2.0 beta to choose a different browser:
https://www.totalcommander.ch/beta/cloudplugin2.0beta2.zip
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com

frogeris
Junior Member
Junior Member
Posts: 4
Joined: 2018-09-05, 08:20 UTC
Location: Germany

Re: Using Total Commander with OneDrive For Business

Post by *frogeris » 2018-09-07, 14:02 UTC

It does work now, thanks!

Btw, it works with Firefox and Chrome but not with IE and MS Edge.

User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 36549
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Re: Using Total Commander with OneDrive For Business

Post by *ghisler(Author) » 2018-09-10, 12:57 UTC

That's funny that the Microsoft service doesn't work with the two Microsoft browsers only. :)
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com

I-Vladimir
Junior Member
Junior Member
Posts: 17
Joined: 2012-09-26, 15:18 UTC

Re: Using Total Commander with OneDrive For Business

Post by *I-Vladimir » 2018-09-26, 17:28 UTC

Some time ago I was able to connect to OneDrive Business with MFA, couldn't create any folders, but copy worked.
Tried recently, both 11 (used Chromium version, IE didn't work) and 2.0 beta didn't work. Explorer window gets opened, redirects me to the company login screen. I get a notification from MS Authenticator to accept. IE window closed and Unauthorized error in the log.

POST /common/oauth2/v2.0/token HTTP/1.1
Content-type: application/x-www-form-urlencoded
User-Agent: cloudplugin/2.0 TotalCommander/9.2 (Windows/10; en_EN)
Host: login.microsoftonline.com
Content-Length: 1407
Connection: Keep-Alive
Cache-Control: no-cache
Cookie: buid=AQABAAEAAADXzZ3ifr-GRbDT45zNSEFE_Zp_kj2nWZCBbUurKymfhNs3LeECEb2aiROowwWCL3LPTJbf9kynbeZ-WTb-IVBsT0y3Lf1GF8gTVXROqef1N55bibZUioJu3Bo_TDi1SCvMHlX0Tlb8fZddN5laQciiWlAt0KZjSoe4p2hSbmFPSQEPGzpdGyFCQfHqTbhOzxcgAA; CCState=RWhJS0VGQmpYWEtieGxGQnNxR2R2bHF5NnVnPQ==; ESTSAUTHPERSISTENT=AQABAAQAAADXzZ3ifr-GRbDT45zNSEFEGARUrB9DMhJ9tPCnRVmprxr5EcOmR3T4EqmMZQNWTF7PdKR9nA0QgVXohtgbC2Q019jLQwf5TOth0A1_aotfTd4UEKdw4qrwYgGmBR5tHdIPmenjbsUtQzgIJxUncllnZ81XfszachXTa9ucW7Xp8xh_r1X0QrShAD3-RbD9NTsSLKS3KXGM1FYDQ29ViDJykITAsK5PGeQVf09EsfOfCT-3E358W4zfficBrNNVUWhLgz5J3mdgURyRwiLjs-pk-TQ6V-J2RPCYJoNy7V_mefqtW9q9QWEzoSWCdsDb-1-MgJKAmGemE1Ax9QXJZzmEX3vxQ6FKPN-nB3mRPZCrcoOQINxtZxL68flVBAPMbC_bir6BlQu9d7CldV9O2G2kJyKuOyyQnvZmQ4ymVMOyr5AYod1OOYlJYCeMl5QtmqhturXt_eark43kcEIOZiAbgjHh9J8_f8r7uzUzeFMLCaND00-mGgshuhSaET******Received headers
HTTP/1.1 200 OK
Cache-Control: no-cache, no-store
Pragma: no-cache
Content-Type: application/json; charset=utf-8
Expires: -1
Strict-Transport-Security: max-age=31536000; includeSubDomains
X-Content-Type-Options: nosniff
x-ms-request-id: 5d2b028a-ad5a-4919-b4b4-82d01c87b000
P3P: CP="DSP CUR OTPi IND OTRi ONL FIN"
Set-Cookie: x-ms-gateway-slice=003; path=/; secure; HttpOnly
Set-Cookie: stsservicecookie=ests; path=/; secure; HttpOnly
Date: Wed, 26 Sep 2018 17:24:39 GMT
Content-Length: 3453
200 OK
CONNECT \MyCompany
=================
Get dir: \
GET /v1.0/me/drives HTTP/1.1
User-Agent: cloudplugin/2.0 TotalCommander/9.2 (Windows/10; en_EN)
Host: graph.microsoft.com
Connection: Close
Cache-Control: no-cache
Cookie: SRCHUID=V=2&GUID=207ACA405C6E4C13B85F205778F2DCB7&dmnchg=1; SRCHD=AF=NOFORM; MC1=GUID=d7e79e17b4b946e28720db0adbf21271&HASH=d7e7&LV=201807&V=4&LU=1532024662198; MUID=001381D4777E66601C768DB5737E607B; SRCHUSR=DOB=20180507
******Received headers
HTTP/1.1 401 Unauthorized
Content-Type: application/json; charset=utf-8
request-id: 19b59004-1d86-49e4-8e70-2054ad7b607d
client-request-id: 19b59004-1d86-49e4-8e70-2054ad7b607d
x-ms-ags-diagnostic: {"ServerInfo":{"DataCenter":"Canada Central","Slice":"SliceC","Ring":"5","ScaleUnit":"002","Host":"AGSFE_IN_0","ADSiteName":"CAC"}}
WWW-Authenticate: Bearer realm="", authorization_uri="https://login.microsoftonline.com/common/oauth2/authorize", client_id="00000003-0000-0000-c000-000000000000"
Strict-Transport-Security: max-age=31536000
Date: Wed, 26 Sep 2018 17:24:40 GMT
Connection: close
Content-Length: 244
Error: 401 Unauthorized
POST /common/oauth2/v2.0/token HTTP/1.1
Content-type: application/x-www-form-urlencoded
User-Agent: cloudplugin/2.0 TotalCommander/9.2 (Windows/10; en_EN)
Host: login.microsoftonline.com
Content-Length: 1190
Connection: Keep-Alive
Cache-Control: no-cache
Cookie: x-ms-gateway-slice=003; stsservicecookie=ests; buid=AQABAAEAAADXzZ3ifr-GRbDT45zNSEFEu7tA-ciEbHbz0HD2aR8pAA6RdDdWdn-4KVrftMRNzYYnJ2IauE8G_HUO3TOsZPSEv6jYVFJSxW3ZY7ycDJZWMR6uuOUXg9FG2GPcavQZpoHK611AXOAOoqJSO_LrI7kXOewV_DDxYYs_Ky75qViL7jn-_NKpXzHpOXTwmcI8GbggAA; CCState=RWhJS0VGQmpYWEtieGxGQnNxR2R2bHF5NnVnPQ==; ESTSAUTHPERSISTENT=AQABAAQAAADXzZ3ifr-GRbDT45zNSEFEZmgWcDOs35LSwXsYDY3shuvLy_6WkjrJCrHwNfZQ-PEe15HvuyuPhbJDmW90HacBY-vQStnQORUiSpMtcXfHlTWzw9Jkk1poHuhYP2iEhJkkzM3Ol83PwjaLFWGtpiHPNxj5BitMR3AyyheW59yxvcyNBiphDSIML9pv4mpFxy3M6y40U6zmhprpkCasxSbdv_9xWl29SXSnIYUCQQfdZE8YoelnSvW3qQJSzINxZvdSUUAEgDYs7iWF8KBu8ill4FVvJ5stneLPBpnUzPO2IeXku0LK2FVX9qSdJZ7gCKMNr2Je_DT0rjmoULRXzerPMwtYPAcKTkQJROJBxRdmNBTPYcx9nt8W3TkYVxITtOKvOAXMax7tMqnCv_kfxwfD-97a97VsHJdH7YeCKgT_konWHQnurrSFvp0gp1zuNY4P2oTz2AHVCCi******Received headers
HTTP/1.1 200 OK
Cache-Control: no-cache, no-store
Pragma: no-cache
Content-Type: application/json; charset=utf-8
Expires: -1
Strict-Transport-Security: max-age=31536000; includeSubDomains
X-Content-Type-Options: nosniff
x-ms-request-id: 1dbcd550-798b-4308-80ac-7d66e94ac700
P3P: CP="DSP CUR OTPi IND OTRi ONL FIN"
Set-Cookie: x-ms-gateway-slice=012; path=/; secure; HttpOnly
Set-Cookie: stsservicecookie=ests; path=/; secure; HttpOnly
Date: Wed, 26 Sep 2018 17:24:55 GMT
Content-Length: 3459
200 OK
GET /v1.0/me/drives HTTP/1.1
User-Agent: cloudplugin/2.0 TotalCommander/9.2 (Windows/10; en_EN)
Host: graph.microsoft.com
Connection: Close
Cache-Control: no-cache
Cookie: SRCHUID=V=2&GUID=207ACA405C6E4C13B85F205778F2DCB7&dmnchg=1; SRCHD=AF=NOFORM; MC1=GUID=d7e79e17b4b946e28720db0adbf21271&HASH=d7e7&LV=201807&V=4&LU=1532024662198; MUID=001381D4777E66601C768DB5737E607B; SRCHUSR=DOB=20180507
******Received headers
HTTP/1.1 401 Unauthorized
Content-Type: application/json; charset=utf-8
request-id: 9316743a-79d5-4374-8381-c5f2b9bbd2fb
client-request-id: 9316743a-79d5-4374-8381-c5f2b9bbd2fb
x-ms-ags-diagnostic: {"ServerInfo":{"DataCenter":"Canada Central","Slice":"SliceC","Ring":"5","ScaleUnit":"002","Host":"AGSFE_IN_3","ADSiteName":"CAC"}}
WWW-Authenticate: Bearer realm="", authorization_uri="https://login.microsoftonline.com/common/oauth2/authorize", client_id="00000003-0000-0000-c000-000000000000"
Strict-Transport-Security: max-age=31536000
Date: Wed, 26 Sep 2018 17:24:56 GMT
Connection: close
Content-Length: 244
Error: 401 Unauthorized
Disconnected

User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 11061
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Re: Using Total Commander with OneDrive For Business

Post by *Hacker » 2018-09-26, 20:35 UTC

Just FYI, OneDrive for Business still works fine for me, also with MFA.

Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.

User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 36549
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Re: Using Total Commander with OneDrive For Business

Post by *ghisler(Author) » 2018-10-01, 10:40 UTC

Try deleting all cookies for the domain graph.microsoft.com in Internet Explorer. It is used via Microsoft Internet* functions to access the actual site once the login has been completed (indepentend from the browser used for login).
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com

I-Vladimir
Junior Member
Junior Member
Posts: 17
Joined: 2012-09-26, 15:18 UTC

Re: Using Total Commander with OneDrive For Business

Post by *I-Vladimir » 2018-10-01, 21:56 UTC

I had no IE on my system, uninstalled. IE version didn't work since the beginning, Chromium version 1.11 worked only the first time.
I tried to install IE back, deleted cookies - didn't work.
Tried Chromium version with cookies deleted from Cent Browser - didn't work.
Beta version also didn't work with both external IE and Chromium.
EDIT: After a login attempt c:\console.log file generated with an error message, not sure if that related.
---
Message: Viewport argument value "1.0;" for key "initial-scale" was truncated to its numeric prefix. Note that ';' is not a separator in viewport values. The list should be comma-separated.
---

User avatar
Usher
Member
Member
Posts: 141
Joined: 2011-03-11, 10:11 UTC

Re: Using Total Commander with OneDrive For Business

Post by *Usher » 2018-10-02, 02:08 UTC

I-Vladimir wrote:
2018-10-01, 21:56 UTC
Note that ';' is not a separator in viewport values. The list should be comma-separated.
It's "MS-CSV" with separator defined in system regional settings, see RFC 4180: https://tools.ietf.org/html/rfc4180
Regards from Poland
Andrzej P. Wozniak

User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 36549
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Re: Using Total Commander with OneDrive For Business

Post by *ghisler(Author) » 2018-10-04, 08:58 UTC

I had no IE on my system, uninstalled.
That may indeed be your problem. Could you try logging in on a different PC?
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com

I-Vladimir
Junior Member
Junior Member
Posts: 17
Joined: 2012-09-26, 15:18 UTC

Re: Using Total Commander with OneDrive For Business

Post by *I-Vladimir » 2018-10-11, 23:33 UTC

Yes, I tried from my company laptop, same error.

User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 36549
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Re: Using Total Commander with OneDrive For Business

Post by *ghisler(Author) » 2018-10-15, 06:37 UTC

Unfortunately the log doesn't tell me why the server returns Unauthorized. It may be set in a company policy that third party apps are not allowed to access their OneDrive data.
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com

I-Vladimir
Junior Member
Junior Member
Posts: 17
Joined: 2012-09-26, 15:18 UTC

Re: Using Total Commander with OneDrive For Business

Post by *I-Vladimir » 2018-11-21, 22:02 UTC

Installed plugin version 2 and it fixed the issue.
Thanks

Post Reply