String 1537 not displayed correct under Windows 7 (64bit)

Please report only one bug per message!

Moderators: white, Hacker, Stefan2, sheep

User avatar
petermad
Power Member
Power Member
Posts: 7871
Joined: 2003-02-05, 20:24 UTC
Location: Valsted, Denmark
Contact:

Post by *petermad » 2015-08-11, 19:39 UTC

I can still reproduce it with TC 8.52b1 64bit under Windows 7 with Arial as tool-tip font with both internal English and using external wcmd_eng.lng file.
#524
Danish Total Commander Translator
TC 9.20 32+64bit on Win XP 32bit, Win 7, 8.1 & 10 64bit. TC 2.91b3 on Android 6.0

Get Extended Total Commander Menus

User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 36004
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Post by *ghisler(Author) » 2015-08-12, 09:06 UTC

It looks like it depends on the configured font size - if I set it to Arial 10 it works, if I set it to Arial 8, the text is cut.

Since this isn't a critical error, I will remove the fix from the history and postpone it to TC 9.
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com

User avatar
petermad
Power Member
Power Member
Posts: 7871
Joined: 2003-02-05, 20:24 UTC
Location: Valsted, Denmark
Contact:

Post by *petermad » 2015-08-12, 21:35 UTC

I am using Arial 9, so you are probably right about the font size being the culprit for this bug.
#524
Danish Total Commander Translator
TC 9.20 32+64bit on Win XP 32bit, Win 7, 8.1 & 10 64bit. TC 2.91b3 on Android 6.0

Get Extended Total Commander Menus

User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 36004
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Post by *ghisler(Author) » 2015-08-13, 10:02 UTC

The problem is that this is a Lazarus tooltip, not a TC tooltip. It seems to use a different font for measuring than for displaying. I will check this in more detail after the release of TC 8.52.
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com

User avatar
Dalai
Power Member
Power Member
Posts: 6094
Joined: 2005-01-28, 22:17 UTC
Location: Meiningen (Südthüringen)

Post by *Dalai » 2016-06-23, 18:57 UTC

This bug is still present in TC9 beta3. I can still reproduce it with Microsoft Sans Serif font. TC9 beta3 x64 behaves a little differently than TC 8.52a x64 with Arial font; there're not as much characters cut off in TC9.

Regards
Dalai
#101164 Personal licence
Athlon X4 880K, 16 GiB RAM, Gigabyte F2A88X-D3HP, Win7 x64

Plugins: Services2, Startups

User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 36004
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Post by *ghisler(Author) » 2016-06-27, 13:58 UTC

Sorry, cannot reproduce. Maybe it deopends on DPI settings.
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com

User avatar
Dalai
Power Member
Power Member
Posts: 6094
Joined: 2005-01-28, 22:17 UTC
Location: Meiningen (Südthüringen)

Post by *Dalai » 2016-06-27, 15:30 UTC

I use 96dpi (100%), Microsoft Sans Serif size 9 or 10 (don't remember right now) in the display settings described by Peter here.

Regards
Dalai
#101164 Personal licence
Athlon X4 880K, 16 GiB RAM, Gigabyte F2A88X-D3HP, Win7 x64

Plugins: Services2, Startups

User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 36004
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Post by *ghisler(Author) » 2016-06-28, 20:51 UTC

Well, I couldn't find the bug in the Lazarus code, so I simply added a few spaces to the string to make the box a bit larger. But I can't stretch it to infinity...
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com

Post Reply