This forum uses cookies. Click X button to hide this message. What is stored? 
Total Commander Forum Index Total Commander
Forum - Public Discussion and Support
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Total Commander FTPS error=10050 on TLS only servers
Goto page Previous  1, 2, 3, 4
 
Post new topic   Reply to topic    Total Commander Forum Index -> TC Behaviour which will not be changed Printable version
View previous topic :: View next topic  
Author Message
darekk
New Member
New Member


Joined: 30 Jan 2017
Posts: 1
Location: Warsaw, Poland

PostPosted: Mon Jan 30, 2017 6:14 am    Post subject: Reply with quote

This question has been posted a lot time ago, but maybe others would find this answer useful. Try to delete:
libeay32.dll and
ssleay32.dll
files if you have pasted them manually into totalcmd directory, or additionally installed somehow. These dll files were needed for SSL/TLS:
plugins.htm (SFTP 1.4.2 2015/09/06)
but new versions of Total Commander seem to have SSL/TLS built in.

I got this error recently. The reason was probably switching to TLS 1.2 by the provider or eventually changing the plan by me.

The messages were:
ftp
Quote:
Connect failed

and second window below:
Connect
Quote:
...
220-
220-No anonymous logins accepted
220-... (provider name here)
220-Local time is now 03:32. Server port. 21.
220-This is a privete system - No anonymous logins
220-You will be disconnected after 5 minutes if inactivity.
AUTH TLS
234 AUTH TLS OK.
SSL_read returned-1, SSL_get_error=1


There was also FTPS error=10050 or similar, but I can't reproduce this today.

Deleting these dll files helped. First time a message box appeared ending with something like this:
Always trust certificate in future sessions.

Now Total Commander displays:
Connect
Quote:
...
220-
220-No anonymous logins accepted.
220-... (provider name here)
220-Local time is now 04:09. Server port: 21.
220-This is a private system - No anonymous login
220 You will be disconnected after 5 minutes of inactivity.
AUTH TLS
234 AUTH TLS OK.
Method: TLSv1.2
... (many other lines)


SSL has worked fine before. And other, second webpage still has worked. The only thing is, that
Use passive mode for transfers (like a WWW browser)
must be checked if SSL/TLS is checked, otherwise Total Commanders gets blocked.

In case of first page displaying SSL_get_error=1 and error=10050 or similar one until yesterday Use passive mode is not important.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Symlink
Junior Member
Junior Member


Joined: 21 Jan 2005
Posts: 18
Location: .at

PostPosted: Wed Jul 19, 2017 4:53 pm    Post subject: Reply with quote

I seem to be having a similiar problem, using Totcmd 9.0a. See the ftp log:

----------
SSL: Libraries loaded OK! C:\WINDOWS\system32\LIBEAY32.dll
Connect to: (20.07.2017 00:48:44)
hostname=bikekitchen.net
username=62-bikekitchen
startdir=
bikekitchen.net=37.61.206.253
220---------- Welcome to Pure-FTPd [privsep] [TLS] ----------
220-You are user number 1 of 50 allowed.
220-Local time is now 00:48. Server port: 21.
220-This is a private system - No anonymous login
220-IPv6 connections are also welcome on this server.
220 You will be disconnected after 15 minutes of inactivity.
AUTH TLS
234 AUTH TLS OK.
SSL_read returned -1, SSL_get_error=1


I dont have any influence over the ftp server.
What could be wrong?
Thanks!
Best regards,
S.
Back to top
View user's profile Send private message
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin


Joined: 04 Feb 2003
Posts: 34594
Location: Switzerland

PostPosted: Thu Jul 20, 2017 3:29 am    Post subject: Reply with quote

You can either delete the openssl dlls (if you use Windows Vista, 7 or newer), or install newer dlls. TC9 no longer needs these dlls on Windows Vista, 7 or newer, it uses the built-in Windows SSL functions.
_________________
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Symlink
Junior Member
Junior Member


Joined: 21 Jan 2005
Posts: 18
Location: .at

PostPosted: Thu Jul 20, 2017 6:11 pm    Post subject: Reply with quote

Thank you very much for your helpful answer! - updating the OpenSSL version helped and now its working! : )
(I need OpenSSL because I am still using *ashamed* WXP)

Regards,
S.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Total Commander Forum Index -> TC Behaviour which will not be changed All times are GMT - 6 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3, 4
Page 4 of 4

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Impressum: This site is maintained by Ghisler Software GmbH

Using phpBB © 2001-2005 phpBB Group