schrijfbeveiling op ...ftp.ini

Moderated forum for Dutch users

Moderators: Rein de Jong, Folkert, white

Post Reply
FonsP
Junior Member
Junior Member
Posts: 5
Joined: 2017-08-02, 15:38 UTC
Location: NL

schrijfbeveiling op ...ftp.ini

Post by *FonsP » 2017-08-02, 15:43 UTC

Ik heb mijn ini bestand met ftp instellingen gekopieerd van oude pc naar de nieuwe pc.
Ik krijg nu de melding dat ik de schrijfbeveiliging moet verwijderen als ik iets wijzig bij de ftp instellingen.
Er staat volgens TCM alleen een A(RCHIVE) attribuut aan.
Wie heeft de oplossing?

TIA

FonsP

User avatar
mnass
Junior Member
Junior Member
Posts: 28
Joined: 2006-01-28, 10:31 UTC
Location: Helmond

Post by *mnass » 2017-08-02, 17:48 UTC

Weet je zeker dat het de schrijfbeveiliging is van het ini-bestand? Mogelijk is de server waar je naar toe FTP-en wil Read only?

Heb je de juiste rechten op de map waarin de ini staat?

Graag wat meer info en de exacte foutmelding

FonsP
Junior Member
Junior Member
Posts: 5
Joined: 2017-08-02, 15:38 UTC
Location: NL

Post by *FonsP » 2017-08-02, 19:41 UTC

Melding is:
Verwerkingsfout: Kan niet schrijven naar C:\Program Files\totalcmd\wcx_ftp.ini!

Verwijder de schrijfbeveiliging!

FonsP
Junior Member
Junior Member
Posts: 5
Joined: 2017-08-02, 15:38 UTC
Location: NL

Post by *FonsP » 2017-08-02, 19:42 UTC

Aanvulling: Ik heb adminrechten

User avatar
mnass
Junior Member
Junior Member
Posts: 28
Joined: 2006-01-28, 10:31 UTC
Location: Helmond

Post by *mnass » 2017-08-04, 03:46 UTC

Controleer of je eigenaar bent van het bestand. Klik met rechts en dan Beveiliging. Pas zonodig aan.

Als dat niet werkt, start TC dan eens als administrator.

FonsP
Junior Member
Junior Member
Posts: 5
Joined: 2017-08-02, 15:38 UTC
Location: NL

Post by *FonsP » 2017-08-04, 11:12 UTC

Ondanks dat ik adminrechten heb op de pc werkt het niet.
Als ik het programma kopieer naar mijn homedir, mag ik wel de inloggegevens voor ftp wijzigen.
Dus toch even aan de rechten sleutelen.

Bedankt.

jannuh678
Junior Member
Junior Member
Posts: 2
Joined: 2017-09-22, 12:00 UTC

Post by *jannuh678 » 2017-09-22, 12:43 UTC

FonsP wrote:Ondanks dat ik adminrechten heb op de pc werkt het niet.
Als ik het programma kopieer naar mijn homedir, mag ik wel de inloggegevens voor ftp wijzigen.
Vraagje van mijn kant: in het ene antwoord heb je het over C:\Program files en in je laatste antwoord over je homedir.
Het 1e(progrfiles) is Windows, het 2e is typisch Linux (homedir).

FonsP
Junior Member
Junior Member
Posts: 5
Joined: 2017-08-02, 15:38 UTC
Location: NL

Post by *FonsP » 2017-09-22, 12:55 UTC

Ik bedoel met homedir mijn gebruikersmap

Post Reply