This forum uses cookies. Click X button to hide this message. What is stored? 
Total Commander Forum Index Total Commander
Forum - Public Discussion and Support
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

After mouse over on FDD drive icon, drive trying read data

 
Post new topic   Reply to topic    Total Commander Forum Index -> TC9.0x bug reports (English) Printable version
View previous topic :: View next topic  
Author Message
BORG52
Junior Member
Junior Member


Joined: 23 Apr 2011
Posts: 15

PostPosted: Sun Feb 05, 2017 3:06 pm    Post subject: After mouse over on FDD drive icon, drive trying read data Reply with quote

Hi,
after each mouse move over physical FDD drive icon(expanded drives bar), drive automaticaly trying read data (mechanics clicks,buzzes - It is annoying)

This behavior can not be changed by program menu(wincmd.ini)
Previous version of TCMD work correctly - FDD is quiet, after mouse over.

Image: http://img143.imagevenue.com/loc598/th_20785_tcmdfdda_122_598lo.jpg
Back to top
View user's profile Send private message
MVV
Power Member
Power Member


Joined: 03 Aug 2008
Posts: 7906
Location: Russian Federation

PostPosted: Sun Feb 05, 2017 3:21 pm    Post subject: Reply with quote

Hm, I can guess that TC tries to read volume label to show tooltip... So it is strange that it haven't do so in previous versions (you can extract and rename TOTALCMD.exe from older installer for test BTW).

But I can't test it because no FDD is installed into my PC.
_________________
TCFS2 + TCFS2Tools: Full-screen mode for TC etc (forum)
TOTALCMD.NET: AskParam, CopyTree, NTLinks, Sudo, VirtualPanel…
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Dalai
Power Member
Power Member


Joined: 28 Jan 2005
Posts: 5680
Location: Meiningen (Südthüringen)

PostPosted: Sun Feb 05, 2017 6:18 pm    Post subject: Reply with quote

I can confirm the bug, and that it's annoying. TC 8.52a uses the same label for floppy drives as in the drive list, TC9 tries to retrieve the label instead. The bug is already present in 9.0 beta4 (didn't test previous betas).

Regards
Dalai
_________________
#101164 Personal licence
Athlon X4 880K, 16 GiB RAM, Gigabyte F2A88X-D3HP, Win7 x64

Plugins: Services2, Startups
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin


Joined: 04 Feb 2003
Posts: 34649
Location: Switzerland

PostPosted: Mon Feb 06, 2017 9:35 am    Post subject: Reply with quote

You can turn off labels in Configuration - Options - Display. TC only gets the label when it hasn't been loaded yet.
_________________
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Dalai
Power Member
Power Member


Joined: 28 Jan 2005
Posts: 5680
Location: Meiningen (Südthüringen)

PostPosted: Mon Feb 06, 2017 12:13 pm    Post subject: Reply with quote

2ghisler(Author)
That's not a solution to the problem. TC8 shows the labels just fine and uses 3½" as label for my floppy drive (the same text as in drive list), so everything works as expected: labels for regular drives and a placeholder for floppies.

TC9 tries to retrieve the label, which fails for empty drives. TC shouldn't try to get labels for floppy drives, because they're either empty or slow.

Regards
Dalai
_________________
#101164 Personal licence
Athlon X4 880K, 16 GiB RAM, Gigabyte F2A88X-D3HP, Win7 x64

Plugins: Services2, Startups
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin


Joined: 04 Feb 2003
Posts: 34649
Location: Switzerland

PostPosted: Mon Oct 02, 2017 3:16 am    Post subject: Reply with quote

This should be fixed in TC 9.10 beta, please test it!
_________________
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Total Commander Forum Index -> TC9.0x bug reports (English) All times are GMT - 6 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Impressum: This site is maintained by Ghisler Software GmbH

Using phpBB © 2001-2005 phpBB Group