This forum uses cookies. Click X button to hide this message. What is stored? / Privacy
Total Commander Forum Index Total Commander
Forum - Public Discussion and Support
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Req: Add "Reload" panel button tap visualization

 
Post new topic   Reply to topic    Total Commander Forum Index -> Total Commander for Android Printable version
View previous topic :: View next topic  
Author Message
DrShark
Power Member
Power Member


Joined: 03 Nov 2006
Posts: 1111
Location: Kyiv, 68/262

PostPosted: Wed Feb 07, 2018 4:23 am    Post subject: Req: Add "Reload" panel button tap visualization Reply with quote

Here on BlackBerry Q10, there is no sound where "Reload" button is being pressed in panel. Unlike a button in button bar, which backgound color is changed with a tap, the buttons in panel ("Home", "Reload") don't have a tap visualization, so my suggestion it to add some - either by changing a background color, or by adding a frame on the button if it's pressed, like one used for the button of internal command 153.
_________________
Android 4.3.1 no root, kernel 08.09.2016; Vista Home Premium SP2 rus 32 bit
TC #149847 Personal licence

Cuz we're all in this together, We're here to make it right


Last edited by DrShark on Wed Feb 14, 2018 3:44 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin


Joined: 04 Feb 2003
Posts: 35761
Location: Switzerland

PostPosted: Thu Feb 08, 2018 4:14 am    Post subject: Reply with quote

They are not buttons, they are just images. Apparently Android only creates a click for buttons. I did try with buttons, but they take considerably more space.
_________________
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
DrShark
Power Member
Power Member


Joined: 03 Nov 2006
Posts: 1111
Location: Kyiv, 68/262

PostPosted: Thu Feb 08, 2018 6:22 am    Post subject: Reply with quote

ghisler(Author) wrote:
They are not buttons, they are just images. Apparently Android only creates a click for buttons.
OK, but on other devices I have access to, a short "click" sound plays when I press the "Reload" panel image.

On BlackBerry Q10 (BBOS 10 device) I couldn't find the settings to enable the sound for tap or hardware key click events. BlackBerry's sound settings page has a list of apps where I can configure some per-app sound events, but I don't see my installed Android apps there (don't know whether Android apps even can add themself to this list). And in Total Commander's own Configuration dialog there are also no settings to enable/disable sounds for mentioned events. So it would be nice to have a some kind of alternative sign that a panel "Reload" image "button" has been pressed.

Edit: I finally made BlackBerry Q10 to play a short "click" sound while a tap on "Reload", it can be enabled there by launching a TC4A button:
Function type:
Launch app (main function)
Command:
Android Sound Settings:com.android.settings:.SoundSettings

Still, some additional tap on "Reload" visualization will be helpful.
_________________
Android 4.3.1 no root, kernel 08.09.2016; Vista Home Premium SP2 rus 32 bit
TC #149847 Personal licence

Cuz we're all in this together, We're here to make it right
Back to top
View user's profile Send private message
DrShark
Power Member
Power Member


Joined: 03 Nov 2006
Posts: 1111
Location: Kyiv, 68/262

PostPosted: Sun Mar 04, 2018 8:51 am    Post subject: Reply with quote

In the locaton of "Installed apps" plugin, after a tap on Reload, it's visible how all the icons are refreshed.
On device filesystem, such visual icons refreshing would help too if user taps "Reload" while panel is at top of filelist (with ".." item).

BTW, on BlackBerry device the method to enable the sound for the tap event using Android Sound Settings (described in previous post) works only until device reboot, so this setting must be manually re-set on each device start.
_________________
Android 4.3.1 no root, kernel 08.09.2016; Vista Home Premium SP2 rus 32 bit
TC #149847 Personal licence

Cuz we're all in this together, We're here to make it right
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Total Commander Forum Index -> Total Commander for Android All times are GMT - 6 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Imprint/Impressum: This site is maintained by Ghisler Software GmbH
Privacy Policy | Datenschutzerklńrung | Politique de ConfidentialitÚ

Using phpBB © phpBB Group