chybné zobrazení při synchronizaci složek

Moderated forum for Slovak and Czech users

Moderator: Hacker

Post Reply
MartinK
Junior Member
Junior Member
Posts: 46
Joined: 2010-11-19, 20:21 UTC
Location: Brno, Czech Republic

chybné zobrazení při synchronizaci složek

Post by *MartinK »

Ahoj Romane,

moc prosím nějak přetlumočit Christianovi.

Během synchronizace složek se mi zobrauje něco navíc. Nepopíšu to pořádně ani česky, nejlépe je krokovat video po snímcích. Objeví se vpravo posuvník, jeho táhlo se postupně zkracuje (čehosi přibývá) a pak se vypíše to "něco". Následně se táhlo zase prodlužuje (čehosi ubývá) a vše nepatřičné nakonec zase zmizí. Dělá to jen u velkých balíků dat, při běžné práci jsem to nepostřehl. Přikládám odkazy na videa ze synchronizace flashky s její kopií na HDD a ze synchronizace celé partition D: s adresářem D na externím disku.

Compare_Disk_D_(25 900 files, 1 293 dirs)
https://u.pcloud.link/publink/show?code=XZbb9RVZy5oIEPhnnQywjlzacIAnOR5OUfnV
Compare_USB_K_(6 734 files, 592 dirs)
https://u.pcloud.link/publink/show?code=XZGb9RVZH0YrhOKYRtp3rCYcFv5lIkus3WTk

Mám W10 21H2 10.0.19044.1645 64 bit a závada se projevuje ve všech 64 bitových verzích TC 10.50 od beta 5 až do RC1. Ve 32 bitové verzi to není vidět.

Díky moc. Martin
User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 12497
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Re: chybné zobrazení při synchronizaci složek

Post by *Hacker »

Ahoj MartinK,
Tam asi nie je vyslovene co riesit, najprv sa nacitaju subory a adresare, porovnaju sa, a kedze su rovnake, a ty mas zobrazovanie rovnakych vypnute, tak zas zmiznu. Mozno si si to vsimol preto, ze u velkych balikov dat to trva dlhsie.

Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.
MartinK
Junior Member
Junior Member
Posts: 46
Joined: 2010-11-19, 20:21 UTC
Location: Brno, Czech Republic

Re: chybné zobrazení při synchronizaci složek

Post by *MartinK »

Promiň, že odepisuju až teď, ale jsem momentálně dost nemocný a proto jsem se nedostal k počítači. A reálně mi hrozí hospitalizace, takže možná nebudu moct dál ragovat. Ale k věci.

Je tam na 100% chyba. To co se vypisuje nejsou ty shodné soubory, ale nějaké nesmysly. Při zapnutém zobrazování shodných se vypíší prvně nesmysly, ty pak zmizí a následně se vypíší správně shodné soubory. A nevšimnul jsem si to kvůli velkým balíkům dat. Tyto synchronizace dělám už léta, flashku denně a externí disk asi týdně. Přesněji dvě flashky do dvou adresářů denně a tři partition do tří adresářů na externím disku týdně. Takže přesně vím, že ještě beta4 byla v pořádku a dál je to špatně. Stejně tak je to v pořádku u 32 bitových verzí.

Tak moc prosím, informuj autora, ať se na to může podívat.

Děkuji moc. Martin

PS. Dělám na počítačích už 40 let (tehdy první byl sálový EC1045), takže snad mám nějakou zkušenost a nevytvářím plané poplachy.
User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 12497
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Re: chybné zobrazení při synchronizaci složek

Post by *Hacker »

MartinK,
Drzim palce. A teda problem je podla teba v tom, ze sa najprv zoznam vyplni fake nazvami a az potom sa nacitaju realne nazvy, ak tam nejake su?

Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.
MartinK
Junior Member
Junior Member
Posts: 46
Joined: 2010-11-19, 20:21 UTC
Location: Brno, Czech Republic

Re: chybné zobrazení při synchronizaci složek

Post by *MartinK »

Ahoj Romane,

to co se tam zobrazuje, je prostě něco navíc a nepatří to tam. Ten seznam se naplní "něčím", pak se celý vyprázdní a až pak se správně seznam vytvoří. Ale to něco je tvořeno z reálných dat. Třeba u synchronizace partition D: zobrazá milionkrát Autoexec.bat se správným datem, časem a velikostí v řádcích pod sebou. Ale ten soubor je na disku jen jednou. U jiných partition to obdobně zobrazí mnohonásobně první soubor z rootu disku. Ale u synchronizace fleshky zase problikne seznam složek bez souborů. Prostě nějaké zmatky a autor to určitě pozná, když si bude krokovat ta videa. Stejně tak není žádný problém si to nasimulovat na nějakém větším balíčku dat (ta fleshka má třeba jen 16 GB). Větším balíčkem nerozumím velikost, ale množství souborů a složek.

Líp to asi nedokážu popsat, jsem přesvědčený žo to bude Christianovi jasné už jen z krokování toho videa. Ale musí se to k němu dostat.

Teď odjíždím na kontrolu do nemocnice a asi si mě tam nechají cca 2 týdny. Takže už opravdu nebudu moct nic upřesňovat. Byl bych dost nešťastný, kdyby až se vrátím už byla venku finální verze bez provedené opravy.

Ještě rekapitulace: dělá to jen 64 bit verze, 32 funguje správně. Až do beta 4 to bylo dobře a od beta 5 až po RC3 se to stále objevuje.

Spoléhám na tvou pomoc a děkuji. Martin
User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 12497
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Re: chybné zobrazení při synchronizaci složek

Post by *Hacker »

MartinK,
Urobil som report v bug report fore - "Garbage" data shown in Sync dirs, ale toto ta poprosim nabuduce urobit normalne s Deepl alebo Google Translate. Drzim palce so zdravim.

Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.
User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 12497
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Re: chybné zobrazení při synchronizaci složek

Post by *Hacker »

MartinK,
29.06.22 Release Total Commander 10.50 release candidate 4 (RC4)
24.06.22 Fixed: Synchronize dirs: Result list could show garbage (on Windows versions not supporting LB_SETCOUNT) while items were still added to the list (64)
8)

Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.
Post Reply