Hledání slov s diakritikou, aby se vyhledávala ve variantách s diakritikou a bez ní v jednom kroku?
Moderator: Hacker
Hledání slov s diakritikou, aby se vyhledávala ve variantách s diakritikou a bez ní v jednom kroku?
Ahoj, poradí mi někdo, jestli je možné vyhledávat slova, která zadám (v Hledání) s diakritikou, aby se vyhledávala ve variantě s diakritikou a bez ní v jednom kroku?
Jde mi především o názvy souborů a složek.
Díky za radu
Pustô
Jde mi především o názvy souborů a složek.
Díky za radu
Pustô
Re: Hledání slov s diakritikou, aby se vyhledávala ve variantách s diakritikou a bez ní v jednom kroku?
Ahoj pusto,
najde aj cerveny aj červený.
HTH
Roman
Code: Select all
Search for: [c|č]erven[y|ý]
[x] RegEx
HTH
Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.
Re: Hledání slov s diakritikou, aby se vyhledávala ve variantách s diakritikou a bez ní v jednom kroku?
Romane, díky.
Jedná se mi, když v kolonce "Hledat soubory" zadám např. červený, aby mi to hledalo i cerveny. S regulárními výrazy je to příliš komplikované. to je jednodušší ten výraz zadat znovu bez diakritiky. To asi v TC není, že?
Každopádně díky za ochotu
Pustô
Jedná se mi, když v kolonce "Hledat soubory" zadám např. červený, aby mi to hledalo i cerveny. S regulárními výrazy je to příliš komplikované. to je jednodušší ten výraz zadat znovu bez diakritiky. To asi v TC není, že?
Každopádně díky za ochotu
Pustô
pusto,
Nie, bez regex mi zial ziaden sposob nenapada.
Roman
Nie, bez regex mi zial ziaden sposob nenapada.
Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.
Přesto moc dík za ochotu
Pusto
Pusto
Jde to při vyhledání přes Everything (zaškrtnuté políčko 'Everything') + před vyhledávaný výraz je třeba zadat "ed:" nebo "ev:",
tedy např. "ed:červen"
Pokud je aplikace Everything nastavena na rozpoznávání diakritiky, bude nutné ještě doplnit přepínač "nodiacritics",
celý příkaz je pak např. "ev:nodiacritics:červen".
tedy např. "ed:červen"
Pokud je aplikace Everything nastavena na rozpoznávání diakritiky, bude nutné ještě doplnit přepínač "nodiacritics",
celý příkaz je pak např. "ev:nodiacritics:červen".
Ahoj,
jsem ve špitále, tak odpovídám tak pozdě.
Kde prosím najdu políčko Everything?
Díky
Pustô
jsem ve špitále, tak odpovídám tak pozdě.
Kde prosím najdu políčko Everything?
Díky
Pustô
pusto,
V Search (Alt-F7).
HTH
Roman
V Search (Alt-F7).
HTH
Roman
Ahoj,
Everything je externí aplikace, kterou lze stáhnout na http://voidtools.com/ (poslední build pak na http://voidtools.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=5718). Zjednodušeně řečeno je to vyhledávač, který si na naindexuje obsah disku, tudíž výsledky hledání jsou k dispozici téměř okamžitě. Lze ho používat samostatně nebo přímo v Total Commanderu, hledání přes Everything je podporováno od verze 9.
Aplikaci Everything je nutné spustit/nainstalovat (nejlépe "Instalovat službu Everything" - kvůli Řízení uživatelských účtů (UAC) / standardním uživatelským účtům).
Do wincmd.ini, sekce [Configuration] je nutné přidat "UseEverything=1".
Vhodné je přidat i "Everything=<cesta>\Everything.exe -startup", pak se aplikace sama spouští (pokud již neběží) po zašktrnutí políčka 'Everything', které se nalézá v dialogu Hledání souborů (Alt+F7) pod volbou Reg. výraz.
@Hacker: Zase o dvě minuty pomalejší... než to vždycky naklofu...
Everything je externí aplikace, kterou lze stáhnout na http://voidtools.com/ (poslední build pak na http://voidtools.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=5718). Zjednodušeně řečeno je to vyhledávač, který si na naindexuje obsah disku, tudíž výsledky hledání jsou k dispozici téměř okamžitě. Lze ho používat samostatně nebo přímo v Total Commanderu, hledání přes Everything je podporováno od verze 9.
Aplikaci Everything je nutné spustit/nainstalovat (nejlépe "Instalovat službu Everything" - kvůli Řízení uživatelských účtů (UAC) / standardním uživatelským účtům).
Do wincmd.ini, sekce [Configuration] je nutné přidat "UseEverything=1".
Vhodné je přidat i "Everything=<cesta>\Everything.exe -startup", pak se aplikace sama spouští (pokud již neběží) po zašktrnutí políčka 'Everything', které se nalézá v dialogu Hledání souborů (Alt+F7) pod volbou Reg. výraz.
@Hacker: Zase o dvě minuty pomalejší... než to vždycky naklofu...

Díky moc. S tím Everything je to úplně super.
Pusto
Pusto