Ako skontrolovať chybajuce subory v zlozkach?

Moderated forum for Slovak and Czech users

Moderator: Hacker

Post Reply
mmichalll
Junior Member
Junior Member
Posts: 2
Joined: 2024-01-18, 16:01 UTC

Ako skontrolovať chybajuce subory v zlozkach?

Post by *mmichalll »

Dobrý deň prajem.
Stala sa mi nemilá vec, polopokazil sa 9 ročný 3TB HDD, našťastie sa mi podarilo z neho dostať dáta po asi 34h obnovovania. Čo čert nechcel, úplne nový 8TB disk kde som zachránené dáta skopíroval, odišiel do kytek 2 týždne od kúpy /reklamačná výmena za nový disk, výrobná vada/.
Tak som znova podstúpil 34h tortúru s obnovou dát na nový disk. Ale dáta z 3TB sa už nepodarilo získať všetky resp. nie toľko ako pri prvom pokuse (disk vykázal viac vadných sektorov, a už ho začalo aj odpájať).


Ako skontrolovať súbory v zložkách napr.:

Album 1 má mať 23 súborov, ale v zložke je len 21 súborov, ktoré 2 čísla chýbajú?
Album 2 má mať 21 súborov, ale je ich len 20 , ktoré číslo chýba ?
Album 40 má mať súbory od 101-122 ,, 201-222 ,, 301-322, má byť 66 mp3 súborov, ale dokopy chýba 11 súborov , ktoré čísla chýbajú?
Album 117 má mať 500 súborov, ale v zložke je len 474 súborov, ktoré čísla chýbajú?
Zlozka mám mať 25 video súborov, ale má len 21, ktoré čísla chýbajú?
Ako zistím ktoré čísla súborov z rady chýbajú? Je na to nejaká funkcia v TC alebo plugin ?

Manuálne to prehľadávať to prehliadnem nejaké čísla na 100%, už so tak skontroloval 20 albumov a ide ma šlak trafiť, som sa aj pomýlil, prehliadol... už neviem ako dalej

Viete prosím poradiť ?
Som vďačný za každú pomoc
User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 13024
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Re: Ako skontrolovať chybajuce subory v zlozkach?

Post by *Hacker »

Ahoj mmichalll,
Toto tiez obcas potrebujem, a nedosiel som na nic lepsie, len nechat si zobrazit subory v stlpcoch (Ctrl-F1) a pozriet sa, ze ok, v stlpci je dajme tomu 50 suborov, tak kazdy stlpec by mal zacinat ze subor_50, subor_100, subor_150, atd., a ak tak nejaky stlpec nezacina, tak v predoslom stlpci nejake subory chybaju.

HTH
Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.
oko
Member
Member
Posts: 171
Joined: 2007-05-03, 16:22 UTC

Re: Ako skontrolovať chybajuce subory v zlozkach?

Post by *oko »

skopírovať názvy súborov do excelu a tam si urobiť vzorec, ktorý ukáže, ak je súbor s určitým poradovým číslom vynechaný. zároveň ukáže aj ktorý.
Last edited by oko on 2024-01-21, 15:07 UTC, edited 1 time in total.
oko
Member
Member
Posts: 171
Joined: 2007-05-03, 16:22 UTC

Re: Ako skontrolovať chybajuce subory v zlozkach?

Post by *oko »

Hacker wrote: 2024-01-19, 12:25 UTC Ahoj mmichalll,
Toto tiez obcas potrebujem, a nedosiel som na nic lepsie, len nechat si zobrazit subory v stlpcoch (Ctrl-F1) a pozriet sa, ze ok, v stlpci je dajme tomu 50 suborov, tak kazdy stlpec by mal zacinat ze subor_50, subor_100, subor_150, atd., a ak tak nejaky stlpec nezacina, tak v predoslom stlpci nejake subory chybaju.

HTH
Roman
dobrá pomôcka, ale je v určitých prípadoch je riziko, že niektorý súbor chýba a niektorý je naviac a tak sa tých 50 vyrovná a chyba sa tak prehliadne.
mmichalll
Junior Member
Junior Member
Posts: 2
Joined: 2024-01-18, 16:01 UTC

Re: Ako skontrolovať chybajuce subory v zlozkach?

Post by *mmichalll »

Riešil som to zoznamom, tam som prehliadol napr. 212
Aj stĺpce vedla seba, aj ručne, aj všetko čo ma napadlo.
Asi bude fakt len ten export -> excel a porovnať v rade čo chýba.
Alebo poriadne ručne stručne.
Post Reply