Ahoj,
Mám nově nainstalované Win11.
Když v adresáři pomocí TC najdu fotku ve složce, dvojklikem ji otevřu (Photos, Paint, atd.).
Poté bych chtěl listovat mezi fotkami v této složce pomocí šipek na klávesnici.
Dokud jsem nenainstaloval Win 11, tak mi to listování normálně fungovalo.
Po instalaci Win 11 už to nejde.
Pokud ale fotku otevřu přes Průzkumníka (tzn. ne pomoci TC), listování fotek pomocí šipek normálně funguje.
Aktualizoval jsem si TC (mám nyní verzi TC 11.56, 2025-08-19).
Pro kontrolu jsem si otevřel fotku jak přes TC, tak i přes Průzkumníka. Tzn. na obrazovce mám dvě úplně stejné fotky ve stejných prohlížečích (Photos) - okno otevřené Průzkumníkem umí listovat fotkami ve složce, okno otevřené TC neumí listovat fotkami ve složce.
Netušíte někdo, kde může být problém?
Listování ve Photos - Win 11
Moderator: Hacker
Re: Listování ve Photos - Win 11
Ahoj Petr_68,
Experimentuj s tymito nastaveniami - wincmd.ini - [Configuration]:
Pokial si pamatam, tak vo Windows 10, ked sa spustil program Photos z TC, tak v nom neslo prepinat fotky, preto TC spustal standardne iny program, potom vo Windows 11 sa to zas zmenilo, tak sa pridali moznosti nastavenia. Kedze Photos nepouzivam, tak ti neviem poradit priamo, ale tieto nastavenia by ti mali pomoct.
HTH
Roman
Experimentuj s tymito nastaveniami - wincmd.ini - [Configuration]:
Code: Select all
PhotoAppMode=0 Configures how the Microsoft Photos app is launched, enabling navigation between files:
0: automatically select method based on app version
1: use old method (LaunchFileWithOptionsAsync)
2: use ms-photos:viewer?fileName=name with URL-encoded name,
3: use ms-photos:viewer?fileName=name without encoding the name
-1: launch app with file navigation disabled
PhotoAppFilter= Set to - to disable opening photos app with list of images in same folderHTH
Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.