Total Commander 6.01 beta 2 available (public beta)

English support forum

Moderators: Stefan2, white, sheep, Hacker

User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 37363
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Total Commander 6.01 beta 2 available (public beta)

Post by *ghisler(Author) » 2003-11-26, 16:43 UTC

Dear users!

A beta version of Total Commander 6.01 is now available! This is the first time that I offer a beta version to the public, to allow all those who found a bug/problem in Total Commander 6.0 to check whether the bug/problem is gone or not. If you try the beta, I would appreciate your feedback here in the forum!

You can download it here:
:arrow: sorry, the beta test is over! Please get the final version from www.ghisler.com

Please note: You need to have the 'referer' field enabled - it tells my host that you are coming from this server. This should prevent others from linking to this file. Some firewalls may block this field.

You can find the list of corrections in tc601fixes.txt.

Happy testing! Please report any bugs/problems in this thread!
Last edited by ghisler(Author) on 2003-12-04, 21:17 UTC, edited 1 time in total.
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com

User avatar
Coco
Senior Member
Senior Member
Posts: 223
Joined: 2003-02-07, 13:35 UTC
Location: Belgium
Contact:

Post by *Coco » 2003-11-26, 17:35 UTC

I would never have expect this cool.

The problem with the F2 key in the quick view panel is resolved in the way the application do not crash anymore but on folder the quick view is cleared when you press on F2. (with/without CTRL or shift or ...)
Alain

User avatar
white
Power Member
Power Member
Posts: 2020
Joined: 2003-11-19, 08:16 UTC
Location: Netherlands

Post by *white » 2003-11-26, 22:14 UTC

The problem reported by chrisvw here is not solved.
If a tab is pointing to a non-existing folder, clicking it would cause new tabs to pop up.

User avatar
wanderer
Power Member
Power Member
Posts: 1312
Joined: 2003-03-28, 14:35 UTC
Location: Sol

Post by *wanderer » 2003-11-27, 10:03 UTC

Hourglass when testing archive: problem solved.

http://www.ghisler.ch/board/viewtopic.php?t=2167
- Wanderer -

¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
Latest TC / x32: WinXPx32 SP3 / x64: Clients/Servers from Win7SP1 through Win19Server

Cobra
Junior Member
Junior Member
Posts: 6
Joined: 2003-07-12, 08:22 UTC
Contact:

Post by *Cobra » 2003-11-27, 13:27 UTC

I have one small problem with TOTALCMD since ~5.50 or even earlier version...

Hit "URL" type host to connect. This host must be incorrect in some way, but there must short (few seconds) period of time between clicking OK and shownig error with connection.

Now, hit ok and BEFORE TotalCMD shows error, hit cancel. Now try to connect (same way) to valid host - and here is the problem. TotalCMD will show ERROR, but if you try again, it will show connect normally. This showng error makes me angry, especiallu if I make mistakes when typing URL and then I correct these mistakes...

So I think that TotalCMD "remembers" errors and it shows it during other, valid session.

Ly7133
New Member
New Member
Posts: 1
Joined: 2003-11-27, 15:54 UTC

Need help!! Need improve

Post by *Ly7133 » 2003-11-27, 16:19 UTC

I have one problem with tcmder 6.0
i can't quick view the windows media files with the mmedia.wlx
because it always show win media play interface, and can't use its simple
Plugin
I'm not use to the media play interface, also in this case , it can not play the next music automaticly

JP
Senior Member
Senior Member
Posts: 273
Joined: 2003-02-13, 09:15 UTC

Post by *JP » 2003-11-27, 16:54 UTC

Some commands (like "copy tab to other panel") are not yet avaiable in the beta. Does Christian have plans to include them in the next stable version?

User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 37363
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Post by *ghisler(Author) » 2003-11-27, 21:27 UTC

2Coco
Indeed it's currently not implemented to re-count the folder contents. Maybe in a later release.

2white
This is by design! The folder may only be temporarily unavailable, e.g. a temporary folder of some program, or a network server which is currently down. Locking means that the folder will not be changed in any case.

2wanderer
Thanks!

2Cobra
Killing a connection in progress is always problematic: The TCP/IP stack will act strangely, and report errors from the haging connection at a later time. The only solution is to close and re-open TC.

2Ly7133
Please check this with the author of the plugin in the plugins forum. mmedia isn't an officially supported plugin yet.

2JP
Indeed TC 6.01 will not contain any new features, it's just a bugfix release.
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com

User avatar
white
Power Member
Power Member
Posts: 2020
Joined: 2003-11-19, 08:16 UTC
Location: Netherlands

Post by *white » 2003-11-27, 22:24 UTC

white wrote:The problem reported by chrisvw here is not solved.
If a tab is pointing to a non-existing folder, clicking it would cause new tabs to pop up.
ghisler(Author) wrote:This is by design! The folder may only be temporarily unavailable, e.g. a temporary folder of some program, or a network server which is currently down. Locking means that the folder will not be changed in any case.
How is the user supposed to know that the folder is unavailable?
Probably the most beautiful solution is that the tab is made active (receives focus), but the contents of the window would read: "Folder currently not available". Or, if this is too difficult to implement at short notice, at least display a message stating the folder is not available.

User avatar
white
Power Member
Power Member
Posts: 2020
Joined: 2003-11-19, 08:16 UTC
Location: Netherlands

Post by *white » 2003-11-28, 00:30 UTC

19.11.03 Fixed: Apply button not enabled in configuration-copy/delete in field "drives on same disk"
Ralated thread: TC60/Config/Options/"Copy/Delete": Small bug Appy
Problem solved.


However new problem found.
The tab key does not work like supposed to in the Configuration dialogs.

I have done some testing and here are the results.
The radio buttons all have the same problem. To fix it in Delphi set TabStop to false for all radio buttons (that's also the default value).

Layout
Display
:arrow: radio buttons!
Font
Color
:arrow: "Cursor font" has no tab stop
:arrow: tab order not correct "Others" moved up, but tab order is not adjusted
:arrow: it is not visible when checkbox before "Define colors by file type" has focus (add text: "Enable color by file type")
Tabstops
:arrow: radio buttons!
Folder Tabs
Language
Operation
:arrow: radio buttons!
:arrow: "Panels (brief full etc.)" has no tab stop
Edit/View
:arrow: radio buttons!
Copy/Delete
:arrow: radio buttons!
:arrow: "Use copy+paste cia Explorer" has no tab stop
FTP
Packer
:arrow: tab order not correct "TAR" moved up, but tab order is not adjusted
Zip packer
:arrow: radio buttons!
:arrow: tab order in "Additional Settings" should be from top to bottom and then form left to right (that is the way it usually is)
Misc

tcebob
Member
Member
Posts: 175
Joined: 2003-03-23, 22:11 UTC
Location: Sunrise FL, USA

Re: Total Commander 6.01 beta 2 available (public beta)

Post by *tcebob » 2003-11-28, 04:54 UTC

Download did not work for me, though I see others have it. Has it been withdrawn? Part of error message:
"Download refused
Sorry but you can only download this file from our forum ghisler.ch."

tcebob

User avatar
Maxwish
Senior Member
Senior Member
Posts: 370
Joined: 2003-02-05, 19:13 UTC
Location: .NL

Post by *Maxwish » 2003-11-28, 08:49 UTC

2 tcebod
Reconfigure your firewall as noted in Ghisler's post.
Or you might be surfing through an anonymous proxy.
If still doens't work,then just visit Club Total
...BRB...

bookworm
Junior Member
Junior Member
Posts: 3
Joined: 2003-11-27, 07:50 UTC
Contact:

Post by *bookworm » 2003-11-28, 09:36 UTC

There are some bug I found.
You are my escape form tension!

VadiMGP
Power Member
Power Member
Posts: 672
Joined: 2003-04-05, 12:11 UTC
Location: Israel

Post by *VadiMGP » 2003-11-28, 15:12 UTC

The problem with IEView and hebrew filenames is solved!

User avatar
white
Power Member
Power Member
Posts: 2020
Joined: 2003-11-19, 08:16 UTC
Location: Netherlands

Post by *white » 2003-11-28, 16:02 UTC

bookworm wrote:There are some bug I found.
Warning: I you visit the website of this person, you will be prompted to download Free_Sex_Download.exe

Post Reply