This forum uses cookies. Click X button to hide this message. What is stored? 
Total Commander Forum Index Total Commander
Forum - Public Discussion and Support
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

TC 8.01 automatisch opstarten in Win 8 (als administrator)

 
Post new topic   Reply to topic    Total Commander Forum Index -> Dutch (Nederlands) Printable version
View previous topic :: View next topic  
Author Message
wtktje
Junior Member
Junior Member


Joined: 16 May 2013
Posts: 5

PostPosted: Thu May 16, 2013 8:31 am    Post subject: TC 8.01 automatisch opstarten in Win 8 (als administrator) Reply with quote

Goedemiddag,

Ik hoop dat ik hier iemand kan vinden die me uit de brand kan helpen.

Ik krijg het niet voor elkaar om TC8.01 automatisch op te laten starten met Windows 8. Ik heb al verschillende pogingen gewaagd.

Eerst door het exe-bestand (TOTALCMD64.EXE) te kopiŰren naar Programma's/opstarten.

Daarna de manier geprobeerd om middels regedit in HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run een nieuwe tekenreekswaarde aan te maken en te bewerken, maar niets mag baten.

Mijn vermoeden is dat het ligt in het feit dat ik aangegeven heb in de eigenschappen van TOTALCMD64.EXE deze altijd op te starten als Administrator.

Kan iemand mij hierin helpen? Mijn dank zal groot zijn.

gr.
wtktje
Back to top
View user's profile Send private message
white
Power Member
Power Member


Joined: 19 Nov 2003
Posts: 2020
Location: Netherlands

PostPosted: Thu May 16, 2013 11:22 am    Post subject: Re: TC 8.01 automatisch opstarten in Win 8 (als administrato Reply with quote

wtktje wrote:
Ik krijg het niet voor elkaar om TC8.01 automatisch op te laten starten met Windows 8. Ik heb al verschillende pogingen gewaagd.

Eerst door het exe-bestand (TOTALCMD64.EXE) te kopiŰren naar Programma's/opstarten.

Eeeh.. exe-bestand kopieren? Lijkt me beter om daar een snelkoppeling te maken.

wtktje wrote:
Daarna de manier geprobeerd om middels regedit in HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run een nieuwe tekenreekswaarde aan te maken en te bewerken, maar niets mag baten.

Mijn vermoeden is dat het ligt in het feit dat ik aangegeven heb in de eigenschappen van TOTALCMD64.EXE deze altijd op te starten als Administrator.

Ik werk zelf met Windows XP, maar ik heb even gegoogeld. Je vermoeden blijkt juist te zijn. Het schijnt wel te omzeilen te zijn. Zie bijvoorbeeld hier.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
wtktje
Junior Member
Junior Member


Joined: 16 May 2013
Posts: 5

PostPosted: Thu May 16, 2013 12:26 pm    Post subject: Re: TC 8.01 automatisch opstarten in Win 8 (als administrato Reply with quote

White:

Dank voor je snelle reactie. Wanneer ik wat meer tijd heb, ga ik dit zeker eens proberen.

Ik laat wel weten hoe het afloopt.
Back to top
View user's profile Send private message
wtktje
Junior Member
Junior Member


Joined: 16 May 2013
Posts: 5

PostPosted: Fri May 17, 2013 2:03 am    Post subject: Re: TC 8.01 automatisch opstarten in Win 8 (als administrato Reply with quote

wtktje wrote:
White:

Dank voor je snelle reactie. Wanneer ik wat meer tijd heb, ga ik dit zeker eens proberen.

Ik laat wel weten hoe het afloopt.


Helaas is het niet gelukt. Ik laat het maar zo. Een kwestie van even dubbelklikken op het icoontje van TC en het programma draait.Maar onder het motto "Liever lui dan moe" zou een automatische opstart niet misstaan. Helaas.
Back to top
View user's profile Send private message
CopyCats
Member
Member


Joined: 05 Feb 2003
Posts: 194
Location: Netherlands

PostPosted: Fri May 24, 2013 6:06 pm    Post subject: Reply with quote

Hier een iets langere uitleg die je hopelijk verder helpt:

1) Zorg dat in Total Commander verborgen bestanden en mappen zichtbaar zijn (Configuratie | Opties | Weergave | Verborgen/systeembestanden tonen).
2) Ga in Total Commander naar C:\Gebruikers\<naam>\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Menu Start\Programma's\Opstarten.
3) Ga naar je bureaublad, rechts-klik op het snelkoppelingetje waarmee je Total Commander altijd opstart, en kies KopiŰren.
4) Ga terug naar Total Commander en rechts-klik op een leeg plekje in het venster (waarin de net gekozen map getoond wordt) en kies Plakken.

Vanaf nu zal Total Commander als het goed is automatisch meestarten wanneer Windows start. Om het nog wat mooier te maken:

5) Je moet nu een .LNK bestandje (Total Commander's snelkoppeling) in dat venster zien staan. Rechts-klik erop, kies Eigenschappen en kies bij Uitvoeren voor Geminimaliseerd.
6) Ga in Total Commander naar Configuratie | Opties | Werking en zet "Pictogram naar systeemvak verplaatsen wanneer geminimaliseerd" aan. Dit zorgt er tesamen met 5) voor, dat Total Commander bij het opstarten netjes in de system tray verschijnt, zodat je hem bij de hand hebt zonder dat hij in de weg zit.

Desgewenst kun je na afloop 'Configuratie | Opties | Weergave | Verborgen/systeembestanden tonen' weer uitzetten.

vr.groet,
-Daan-
_________________
#5050 :: Everyone who believes in telekinesis, raise my hand!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
wtktje
Junior Member
Junior Member


Joined: 16 May 2013
Posts: 5

PostPosted: Fri May 24, 2013 11:55 pm    Post subject: Reply with quote

CopyCats (en anderen),

Dank voor je reactie en uitgebreide uitleg.

Helaas heeft ook deze manier niet mogen helpen.
Ik denk, dat het te maken heeft met het feit dat ik TC als administrator op moet starten. En dat dat dan de reden is dat het automatisch opstarten wordt tegengehouden.
Wel raar want toen ik Win7 draaide was het geen probleem om op deze manier TC automatisch te laten starten (al dan niet als admin), maar sinds ik Win8 draai wil het niet.

Ik laat het maar zo.

bedankt voor jullie medewerking in deze. Wat mij betreft mag dit draadje als afgehandeld worden beschouwd.
Back to top
View user's profile Send private message
CopyCats
Member
Member


Joined: 05 Feb 2003
Posts: 194
Location: Netherlands

PostPosted: Sat May 25, 2013 11:19 am    Post subject: Reply with quote

Ah natuurlijk, die Admin modus is het probleem, daar had ik overheen gelezen.

De uitgebreide oplossing via de task scheduler waar White naar verwijst lijkt me bruikbaar, maar er bestaat ook een tooltje dat je de rompslomp uit handen neemt. Je kunt er volgens de maker gewone snelkoppellingen (op bureaublad, startmenu of taakbalk) UAC-vrij mee maken, maar ze ook automatisch laten opstarten aan het begin van de Windows-sessie. Het heet UAC-pass en is te vinden op http://freeavvarea.r00t.la/UACPass-en. Hopelijk werkt dat beter (ik heb het niet zelf geprobeerd, want net als White werk ik met XP).

Ik kan het me voorstellen als je er zelf geen tijd meer in wilt steken, maar ik wilde het toch nog even vermelden voor anderen die tegen dit probleem aanlopen en in dit topic een oplossing hopen te vinden.
_________________
#5050 :: Everyone who believes in telekinesis, raise my hand!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
wtktje
Junior Member
Junior Member


Joined: 16 May 2013
Posts: 5

PostPosted: Sat May 25, 2013 11:26 am    Post subject: Reply with quote

Copycats,

Bedankt voor je research. Natuurlijk ga ik deze methode een keer proberen. Baat het niet,....
Back to top
View user's profile Send private message
Sjef van Egmond
Member
Member


Joined: 25 Mar 2007
Posts: 120
Location: The Netherlands

PostPosted: Sun Jun 30, 2013 3:24 am    Post subject: Reply with quote

Baat het niet... Een alternatief is om er een sneltoets aan te koppelen. Zelf gebruik ik mijn numerieke toetsenbord om snel applicaties te starten. Ook in Win8 kun je een snelkoppeling van TC op de desktop (of waar dan ook) zetten en er in de Eigenschappen een sneltoets voor definiŰren. In mijn geval NUM7. Werkt zowel vanaf het 'Startmenu' als de Desktop.
_________________
Licentie#8923
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Total Commander Forum Index -> Dutch (Nederlands) All times are GMT - 6 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Impressum: This site is maintained by Ghisler Software GmbH

Using phpBB © 2001-2005 phpBB Group