URL slepen naar een TC venster werkt niet

Moderated forum for Dutch users

Moderators: white, Rein de Jong, Folkert

Post Reply
FVG
Junior Member
Junior Member
Posts: 39
Joined: 2006-12-14, 19:11 UTC
Location: Mol - Antwerpen - Belgie

URL slepen naar een TC venster werkt niet

Post by *FVG » 2016-07-11, 18:43 UTC

Ik heb één toestel (Win10) waarop het niet mogelijk is om een url-link vanaf de adreslijn van de browser (IE, Chrome, Firefox & Edge getest) te slepen naar een Total Commander venster (alle versies).
Slepen naar de Windows Verkenner gaat wel.
IK heb dit slechts op één toestel. Onderandere bij mij laptop, ook met Win10 werkt het wel.
Heeft iemand enig idee wat hiervan de oorzaak kan zijn en hoe dit op te lossen is.
Met dank
Frank

User avatar
silencer
Senior Member
Senior Member
Posts: 200
Joined: 2003-05-13, 13:18 UTC
Location: The Netherlands

Post by *silencer » 2016-07-12, 22:46 UTC

Hoi Frank,

Wat bedoel je precies? Een snelkoppeling naar map verplaatsen zodat je een .url bestand krijgt?

Misschien zit het verschil in of je het naar een "speciale" map wil verplaatsen? \\Documents\ bijvoorbeeld.

FVG
Junior Member
Junior Member
Posts: 39
Joined: 2006-12-14, 19:11 UTC
Location: Mol - Antwerpen - Belgie

Post by *FVG » 2016-07-13, 17:43 UTC

Het betreft inderdaad het slepen om een .URL bestand te hebben.
Het betreft een doodgewone map op mijn dataschijf. Dezelfde map wordt gebruikt voor het slepen naar de verkenner.
Het heeft trouwens ooit gewerkt op dit toestel.
Frank

User avatar
silencer
Senior Member
Senior Member
Posts: 200
Joined: 2003-05-13, 13:18 UTC
Location: The Netherlands

Post by *silencer » 2016-07-17, 18:04 UTC

Je zou nog eens kunnen kijken of het echt aan TC ligt door te starten met een kale instellingen.

totalcmd.exe /I=clean.ini

Wanneer hij het dan wel doet, ligt het aan een instelling of plugin.

on1bes
Junior Member
Junior Member
Posts: 4
Joined: 2017-01-03, 15:06 UTC

Post by *on1bes » 2017-01-03, 15:16 UTC

@FVG: is dit al opgelost ? want ik heb precies hetzelfde probleem, en zie ook niet wat het probleem kan veroorzaken.

FVG
Junior Member
Junior Member
Posts: 39
Joined: 2006-12-14, 19:11 UTC
Location: Mol - Antwerpen - Belgie

Post by *FVG » 2017-02-15, 10:29 UTC

@on1bes
Is bij mij nog steeds niet opgelost.
Met een clean versie van TotCmd werkt het ook niet.
Het is dus een probleem buiten TotCmd maar geen idee welk.
Frank

on1bes
Junior Member
Junior Member
Posts: 4
Joined: 2017-01-03, 15:06 UTC

Post by *on1bes » 2017-02-15, 21:02 UTC

Ondertussen is het opgelost. Het is een Windows-proleem.
TotalCommander mag je NIET als administrator laten uitvoeren/starten.
Op deze manier laat Windows toe om WEL een link, URL of adres te slepen, zowel naar Total Commander als naar bureaublad.

Post Reply