Exe-bestand openen als administrator

Moderated forum for Dutch users

Moderators: Rein de Jong, Folkert, white

Post Reply
PH
Junior Member
Junior Member
Posts: 2
Joined: 2016-10-29, 19:01 UTC

Exe-bestand openen als administrator

Post by *PH » 2016-10-29, 19:08 UTC

Ik heb begrepen dat het zeer zinvol is om exe-bestanden onder windows 7 en hogere versies te installeren als administrator. Ook al ben ik de enige die deze PC gebruikt. In verkenner kan je met de rechtermuisknop op zo'n exe-bestand klikken en dan "uitvoeren als administrator". Bestaat die optie "uitvoeren als administrator" ook in TC? En zo ja waar is deze optie te vinden? Ik heb versie 8.52a.
Met dank

User avatar
silencer
Member
Member
Posts: 198
Joined: 2003-05-13, 13:18 UTC
Location: The Netherlands

Post by *silencer » 2016-10-30, 08:55 UTC

Je kan ook in TC het rechtermuismenu tonen door de rechtermuisknop iets langer in te houden. Hier kan je dan zoals in verkenner "uitvoeren als administrator" kiezen.

PH
Junior Member
Junior Member
Posts: 2
Joined: 2016-10-29, 19:01 UTC

Post by *PH » 2016-10-30, 09:17 UTC

Aha, dank je wel. Ik wist niet dat de rechtermuisknop in TC een functie was/had. Het werkt!

Msahc
Junior Member
Junior Member
Posts: 52
Joined: 2007-05-07, 15:52 UTC

Post by *Msahc » 2016-11-27, 09:39 UTC

PH wrote:Aha, dank je wel. Ik wist niet dat de rechtermuisknop in TC een functie was/had. Het werkt!
Als er al ooit iets negatiefs uit mijn mond is gekomen over TC dan zal het dit zijn. Want men noemt mij op bepaalde plaatsen de TC promotor.

Als het al is, dat sommige mensen de rechtermuisfunctie in TC niet kennen komt dat mogelijk omdat je iets langer moet wachten met induwen van de muis (tot het contextmenu komt) dan in alle andere windows vensters.

Msahc

User avatar
silencer
Member
Member
Posts: 198
Joined: 2003-05-13, 13:18 UTC
Location: The Netherlands

Post by *silencer » 2016-11-27, 10:13 UTC

Als je de selectiefunctionaliteit van de rechtermuisknop niet gebruikt, kan je er natuurlijk ook voor kiezen om deze uit te zetten. Dan heb je direct het contextmenu beschikbaar. Je kan ook de "rubberband" selectie aanzetten zoals je ook in verkenner selecteerd.

Msahc
Junior Member
Junior Member
Posts: 52
Joined: 2007-05-07, 15:52 UTC

Post by *Msahc » 2016-11-27, 10:46 UTC

In welk menuitem van de optieinstellingen zet je dat uit Silencer. Weet je dat uit het hoofd? Wat is de rubberband??

Thanks.

Msahc

User avatar
silencer
Member
Member
Posts: 198
Joined: 2003-05-13, 13:18 UTC
Location: The Netherlands

Post by *silencer » 2016-11-27, 18:31 UTC

In Configuratie -> Werking -> Muisselectiemodus
{} linker muisknop (Windows standaard)

Daarachter staat ook de "Met elastiek selecteren". Dat is het kader wat je dan kan trekken om de selectie te doen. zoals je ook in verkenner de bestanden selecteerd.

Post Reply