This forum uses cookies. Click X button to hide this message. What is stored? 
Total Commander Forum Index Total Commander
Forum - Public Discussion and Support
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Extended Menus for TC 9.12 - Now also for Windows 10 (1709)
Goto page 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Total Commander Forum Index -> Plugins and addons: devel.+support (English) Printable version
View previous topic :: View next topic  
Author Message
petermad
Power Member
Power Member


Joined: 05 Feb 2003
Posts: 7323
Location: Valsted, Denmark

PostPosted: Tue Feb 21, 2012 4:08 pm    Post subject: Extended Menus for TC 9.12 - Now also for Windows 10 (1709) Reply with quote

New versions of my Extended Menus are now available for TC 9.12:

November 30th 2017: Updated all versions.


Screenshots:

Each package contains two versions of the menu:
  • Menu I which has a single "View" menu item which is common to both file panels (like TC's standard menu).
  • Menu II which has separate "Left" and "Right" menu items (like Norton Commander).

You can switch between the menus from the Language setup in TC's configuration dialog.


To install the menu, simply download the package and from within Total Commander double-click on the downloaded zip file. Once you have installed the menu files, you can install some optional features from the menu item: "Help" -> "Install Addons for Total Commander".

The Windows 7 / 8.1 / 10 64bit and 32bit versions can coexist in the same folder in case you have installed both versions of TC in the same directory.

The Windows 7 / 8.1 /10 versions contain menu items for more than 170 Windows applicatons and Control panel elements. The package also contains 13 button bars with the same Windows items. There is one main button bar, from which the other bars can be reached, either as menus or as separate button bars (Shift+Click the buttons in the main button bar).


These menues are a further development og my previous menus:
_________________


How to use the Windows 7 / 8.1 / 10 Menus if both the 32bit and the 64bit version of Total Commander are installed in the same folder and shares the same wincmd.ini file:

Install the combined 32bit and 64bit version og the menu.

If you for example want to use Menu II under Windows 7 x64, you open TC's Configuration dialog and go to the Language section. Here choose "English with Extended Menu II for TC 9.10 32/64bit under Windows 7 64bit" as language.

In the field "Main menu file:" it will now show wcmd_win7%PROCESSOR_ARCHITECTURE%_2_eng.mnu, that is intentional - just press OK.

If you want to use the extended icon set for the menus, use the menu item: "Help" -> "Install Addons for Total Commander" to install them, and then use "Preferences" -> "Options..." -> "Icons" -> "Set default icon library...". Select 2. and then select "wcmicon_win7%PROCESSOR_ARCHITECTURE%.dll: Icons for Extended Menus - 32/64bit (by petermad)".
_________________
#524
Danish Total Commander Translator
TC 9.10b1 32+64bit on Win XP 32bit, Win 7, 8.1 & 10 64bit. TC 2.81b8 on Android 6.0

Get Extended Total Commander Menus


Last edited by petermad on Thu Nov 30, 2017 2:35 pm; edited 56 times in total
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
petermad
Power Member
Power Member


Joined: 05 Feb 2003
Posts: 7323
Location: Valsted, Denmark

PostPosted: Tue Feb 21, 2012 5:28 pm    Post subject: Reply with quote

Version 8.0 beta 2 of the menus is available for download (links in first post):

New:
  • The "Help" -> "Install Addons for Total Commander" is fixed for the Windows 7 versions.
  • The Windows XP version is unaltered (still beta 1).

-------------------

Nyt:
  • "HjŠlp" -> "Installer udvidelser til Total Commander" er ordnet for Windows 7 versionerne.
  • Windows XP versionen er uŠndret (stadig beta 1).

_________________
#524
Danish Total Commander Translator
TC 9.10b1 32+64bit on Win XP 32bit, Win 7, 8.1 & 10 64bit. TC 2.81b8 on Android 6.0

Get Extended Total Commander Menus
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
krasusczak
Senior Member
Senior Member


Joined: 23 Sep 2011
Posts: 257

PostPosted: Tue Feb 21, 2012 7:26 pm    Post subject: Reply with quote

Hi

I found error in:

wcmd_win7x86_1_eng.ini
wcmd_win7x86_2_eng.ini
wcmd_winxp_1_eng.ini
wcmd_winxp_2_eng.ini

Duplicate [em_ext_copyallnewdir] variable, 2nd should be: [em_ext_moveallnewdir]
Back to top
View user's profile Send private message
petermad
Power Member
Power Member


Joined: 05 Feb 2003
Posts: 7323
Location: Valsted, Denmark

PostPosted: Tue Feb 21, 2012 10:15 pm    Post subject: Reply with quote

2krasusczak

Thank you very much for the feedback.
_____________


New version 8.0 beta 3 of the menus is available for download (links in first post):

New:
  • Fixed error in wcmd_win7x64_1_eng.ini, wcmd_win7x64_2_eng.ini, wcmd_win7x86_1_eng.ini and wcmd_win7x86_2_eng.ini fixed for the Windows 7 versions.
  • Fixed error in wcmd_winxp_1_eng.ini and wcmd_winxp_2_eng.ini in Windows XP version.

-------------------

Nyt:
  • Ingen Šndringer i danske version, kun opdateret versionsnummeret for at f°lge den engelske version.


.
_________________
#524
Danish Total Commander Translator
TC 9.10b1 32+64bit on Win XP 32bit, Win 7, 8.1 & 10 64bit. TC 2.81b8 on Android 6.0

Get Extended Total Commander Menus
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
EricB
Senior Member
Senior Member


Joined: 25 Mar 2008
Posts: 333
Location: The Netherlands

PostPosted: Wed Feb 22, 2012 3:40 am    Post subject: Reply with quote

PeterMad,

Thanks for the elaborate work, it is much appreciated! A question though: is it currently possible to default to the correct x86/x64 menu depending on which TC is running? I've both Tc8 beta x86 and x64 in the same directory and they share the same wincmd.ini. I don't see a way to do this, but I might be missing something.
Also the wciconex.inc from the x86 and x64 additional packages contain some differences, which more or less excludes the possibility to have both versions of extended menu additionals in the same TC folder.

Regards, EricB
Back to top
View user's profile Send private message
petermad
Power Member
Power Member


Joined: 05 Feb 2003
Posts: 7323
Location: Valsted, Denmark

PostPosted: Wed Feb 22, 2012 12:22 pm    Post subject: Reply with quote

2EricB

You are right about the problem with a shared wincmd.ini. The menu files have different names for the 32bit and the 64 bit version, so they can both be installed in a mixed TC installation at the same time, but only one or the other menu can be activated at the same time.

Maybe using environment variables in the file names could solve that problem - I will think about it.

You are also right about the wciconex.inc file being different for the 32bit and the 64bit installation of the extended menus. That is actually why I have provided a wciconex.in_ file - if you overwrite wciconex.inc with wciconex.in_ then it will work for both versions, but with fewer icons in the menu.
_________________
#524
Danish Total Commander Translator
TC 9.10b1 32+64bit on Win XP 32bit, Win 7, 8.1 & 10 64bit. TC 2.81b8 on Android 6.0

Get Extended Total Commander Menus
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
ElQuia
Junior Member
Junior Member


Joined: 18 Apr 2009
Posts: 79
Location: Cˇrdoba, Argentina

PostPosted: Wed Feb 22, 2012 1:33 pm    Post subject: previous version uninstall Reply with quote

petermad hi

I have betas 8 installed, both x86 and x64 (in separate dirs) using your previous menus (7.56 version)

Do I "upgrade"?
If not, how do I uninstall previous version fully?

Thanks
pablo
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
petermad
Power Member
Power Member


Joined: 05 Feb 2003
Posts: 7323
Location: Valsted, Denmark

PostPosted: Wed Feb 22, 2012 1:46 pm    Post subject: Reply with quote

I have now done a little testing - You can do the following (I might do it for the next version):

Rename:
wcmd_win7x64_1_eng.lng to wcmd_win7amd64_1_eng.lng
wcmd_win7x64_1_eng.mnu to wcmd_win7amd64_1_eng.mnu
wcmd_win7x64_1_eng.inc to wcmd_win7amd64_1_eng.inc
wcmd_win7x64_1_eng.ini to wcmd_win7amd64_1_eng.ini
wcmd_win7x64_2_eng.lng to wcmd_win7amd64_2_eng.lng
wcmd_win7x64_2_eng.mnu to wcmd_win7amd64_2_eng.mnu
wcmd_win7x64_2_eng.inc to wcmd_win7amd64_2_eng.inc
wcmd_win7x64_2_eng.ini to wcmd_win7amd64_2_eng.ini

In wincmd.ini use these parameters (edit them manually):
Code:
LanguageIni=wcmd_win7%PROCESSOR_ARCHITECTURE%_1_eng.lng
Mainmenu=wcmd_win7%PROCESSOR_ARCHITECTURE%_1_eng.mnu


This way the right menu will be used for both 32- and 64bit TC, but you cannot change the language from within TC's configuration dialog - it has to be set manually in wincmd.ini. In fact if you open TC's language setup it will show that you are using intrinsic English, even though you are using my .lng file - but you can edit the Main menu file name using the environment variable from the configuration dialog.
_________________
#524
Danish Total Commander Translator
TC 9.10b1 32+64bit on Win XP 32bit, Win 7, 8.1 & 10 64bit. TC 2.81b8 on Android 6.0

Get Extended Total Commander Menus
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
petermad
Power Member
Power Member


Joined: 05 Feb 2003
Posts: 7323
Location: Valsted, Denmark

PostPosted: Wed Feb 22, 2012 1:51 pm    Post subject: Reply with quote

2ElQuia
Quote:
I have betas 8 installed, both x86 and x64 (in separate dirs) using your previous menus (7.56 version)

Do I "upgrade"?
If not, how do I uninstall previous version fully?


You don't have to upgrade - the new version uses new file names, so they can exist together with the old menus. So just go on and install it - but maybe wait a day for the 64bit version - I am going to change the file names - se previous post.
_________________
#524
Danish Total Commander Translator
TC 9.10b1 32+64bit on Win XP 32bit, Win 7, 8.1 & 10 64bit. TC 2.81b8 on Android 6.0

Get Extended Total Commander Menus
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
ElQuia
Junior Member
Junior Member


Joined: 18 Apr 2009
Posts: 79
Location: Cˇrdoba, Argentina

PostPosted: Wed Feb 22, 2012 2:05 pm    Post subject: Reply with quote

uh how do I uninstall previous version SOLVED (manually after chosing base TC lang, but have to re Edit button bars)

Can BOTH x86 versions aka WinXP AND Win7 be installed TOGETHER?
So for example a pen drive with portable TC could be used to work on both OSes?

Ok, Ill wait till tomorrow for the x64 new ver.
Wink
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Stefan2
Power Member
Power Member


Joined: 13 Sep 2007
Posts: 1699
Location: Europa

PostPosted: Wed Feb 22, 2012 3:06 pm    Post subject: Reply with quote

I like this! Laughing

Many thanks, will download it the next days.
_________________
Frage nicht was TC fŘr dich tun kann,
frage dich was du fŘr TC tun kannst!
Back to top
View user's profile Send private message
petermad
Power Member
Power Member


Joined: 05 Feb 2003
Posts: 7323
Location: Valsted, Denmark

PostPosted: Wed Feb 22, 2012 4:36 pm    Post subject: Reply with quote

New version 8.0 beta 4 of the menus is available for download (links in first post):

New:
  • The file names has been changed for the 64bit version (in order to be able to use a shared wincmd.ini for the 32bit and the 64bit version).
  • If you earlier have installed beta 1 - 3, THEN PLEASE DELETE ALL FILES AND FOLDERS THAT HAS "win7x64" IN THE NAME!
  • The Menu now uses default.bar in the same folder as wincmd.ini

-------------------

Nyt:
  • Filnavnene er Šndret for 64bit versionen (for at kunne bruges med fŠlles wincmd.ini for 32bit og 64bit versionen).
  • Hvis du tidligere har installeret beta 1 - 3, S┼ SLET VENLIGST ALLE FILER OG MAPPER MED "win7x64" I NAVNET!
  • Menuen bruger nu default.bar i samme mappe som wincmd.ini.


_________________



See first post on how to use the menus when 32bit and 64bit TC are sharing the same installation folder and the same wincmd.ini.
.
_________________
#524
Danish Total Commander Translator
TC 9.10b1 32+64bit on Win XP 32bit, Win 7, 8.1 & 10 64bit. TC 2.81b8 on Android 6.0

Get Extended Total Commander Menus


Last edited by petermad on Mon Feb 27, 2012 4:26 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
ElQuia
Junior Member
Junior Member


Joined: 18 Apr 2009
Posts: 79
Location: Cˇrdoba, Argentina

PostPosted: Wed Feb 22, 2012 4:45 pm    Post subject: Reply with quote

sorry for insisting....

Can BOTH x86 versions aka WinXP AND Win7 be installed TOGETHER?
So for example a pen drive with portable TC could be used to work on both OSes?
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
petermad
Power Member
Power Member


Joined: 05 Feb 2003
Posts: 7323
Location: Valsted, Denmark

PostPosted: Wed Feb 22, 2012 4:47 pm    Post subject: Reply with quote

2ElQuia

Yes, they can.

But off course you have to select the proper menu (from TC's Language setup dialog) each time you change OS.

If you use both Win XP and Win 7 menu, and you have installed wciconex.dll and wciconex.inc via the Help -> Install Addons for Total Commander, then you must overwrite wciconex.inc with the provided wciconex.in_
_________________
#524
Danish Total Commander Translator
TC 9.10b1 32+64bit on Win XP 32bit, Win 7, 8.1 & 10 64bit. TC 2.81b8 on Android 6.0

Get Extended Total Commander Menus
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
EricB
Senior Member
Senior Member


Joined: 25 Mar 2008
Posts: 333
Location: The Netherlands

PostPosted: Thu Feb 23, 2012 2:30 am    Post subject: Reply with quote

Petermad,

Thanks for the update! I've added %PROCESSOR_ARCHITECTURE% to the LanguageIni and Mainmenu entries in wincmd.ini and with beta4 all seems to work fine on my Win7 x64: both TC 8.0B20 x32 and x64 load the correct menu. Proof of concept is running command em_ext_administration, this is only implemented for x64 menus, and will render a Function not implemented message for x32. My other machine with only Win7 x32 also loaded the correct menu.

I noticed however that when checking the Language setting via Preferences, the env var is not resolved in the Main menu file field. You already mentioned the related effect in a previous post (Language setting is always English). No big deal, but I thought I'd mention it.

Regards, EricB
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Total Commander Forum Index -> Plugins and addons: devel.+support (English) All times are GMT - 6 Hours
Goto page 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Next
Page 1 of 11

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Impressum: This site is maintained by Ghisler Software GmbH

Using phpBB © 2001-2005 phpBB Group