[OT] [AHK] zaklady prace s AHK
Moderator: Hacker
No, v Exceli 2007 by bolo mozne zistit iba meno daneho suboru, v inych Exceloch neviem. Skus sa pohrat s Window Spy.
Este ohladom toho predosleho, nic mi zial nenapadlo.
Roman
Este ohladom toho predosleho, nic mi zial nenapadlo.

Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.
Tak me napada, existuje, nebo slo by napsat nejaky environment pro AHK ktery by po napsani prikazu (serie prikazu) provedl vysledek?
neco jako shell v linuxu. aby uzivatel nemusel vytvaret "zkusebni" program a spoustet ho
napr.
chci zjistit jak funguje
msgbox
po napsani
msgbox a a zmacknuti enter by provedl prikaz
a=ahoj ; msgbox %a% enter by provedl prikaz(y)
a=ahoj ; msgbox a enter by provedl prikaz(y)
neco jako shell v linuxu. aby uzivatel nemusel vytvaret "zkusebni" program a spoustet ho
napr.
chci zjistit jak funguje
msgbox
po napsani
a=ahoj ; msgbox %a% enter by provedl prikaz(y)
No, neviem, ci take nieco existuje, ale zlozite by to asi nebolo, jeden GUI riadok, ktory by po Entere skopiroval sam seba do AHK skriptu a spustil ho.Tak me napada, existuje, nebo slo by napsat nejaky environment pro AHK ktery by po napsani prikazu (serie prikazu) provedl vysledek?
napr.
chci zjistit jak funguje
msgbox
po napsani
Tomuto som celkom neporozumel.a=ahoj ; msgbox %a% enter by provedl prikaz(y)
Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.
Terka,
V GUI sa nevyznam, a kedze tam chces aj premenne, nestaci jeden riadok. Ale ak by si to napisala na AHK fore, urcite by sa niekto skusenejsi nasiel.
Roman
Take jednoduche to zas nie je.mohl bys mi prosim neco takoveho napsat?

Roman
Romane, diky za odpovedi.
Vyzkousela jsem fci execute, ale neni to ono, viz diskuse o e("msgbox",x).
zkusim napsat cos mi radil, psala bych to v libovolnem textaku a misto enter by se to spoustelo jinou kombinaci.
Kdybys nekdy na neco narazil, co by vypadalo jako "debugger" pro ahk, dej mi plz vedet.
Vyzkousela jsem fci execute, ale neni to ono, viz diskuse o e("msgbox",x).
zkusim napsat cos mi radil, psala bych to v libovolnem textaku a misto enter by se to spoustelo jinou kombinaci.
Kdybys nekdy na neco narazil, co by vypadalo jako "debugger" pro ahk, dej mi plz vedet.
Ahoj Terka,
Mas stastie, ze nemam nic lepsie tento vecer na robote.
Samozrejme, funguje to iba ked je v TC nastavena anglictina, inac treba upravit ten RegExMatch.
HTH
Roman
Mas stastie, ze nemam nic lepsie tento vecer na robote.

Code: Select all
DetectHiddenText, On
Loop
{
WinText =
DirName1 =
PID =
TCPath =
sFilePath =
FoundPos =
WinWaitActive, Total Commander ahk_class #32770
WinGetText, WinText
FoundPos := RegExMatch(WinText, "OK\r\nError: Directory \[(.*)\]\ralready exists!\rPlease specify a different name\.", DirName)
IfEqual, FoundPos, 0
Continue
WinWaitActive, ahk_class TTOTAL_CMD
WinGet, PID, PID
VarSetCapacity(sFilePath, 260)
VarSetCapacity(sCmdLine, 512)
pFunc := DllCall("GetProcAddress", "Uint", DllCall("GetModuleHandle", "str", "kernel32.dll"), "str", "GetCommandLineA")
hProc := DllCall("OpenProcess", "Uint", 0x043A, "int", 0, "Uint", pid)
hThrd := DllCall("CreateRemoteThread", "Uint", hProc, "Uint", 0, "Uint", 0, "Uint", pFunc, "Uint", 0, "Uint", 0, "Uint", 0)
DllCall("WaitForSingleObject", "Uint", hThrd, "Uint", 0xFFFFFFFF)
DllCall("GetExitCodeThread", "Uint", hThrd, "UintP", pcl)
DllCall("ReadProcessMemory", "Uint", hProc, "Uint", pcl, "str", sCmdLine, "Uint", 512, "Uint", 0)
DllCall("psapi\GetModuleFileNameExA", "Uint", hProc, "Uint", 0, "str", sFilePath, "Uint", 260)
DllCall("CloseHandle", "Uint", hThrd)
DllCall("CloseHandle", "Uint", hProc)
WinGetText, TCWindowText
Loop, Parse, TCWindowText, `n, `r
If (SubStr(A_LoopField, 0) = ">")
{
StringTrimRight, TCPath, A_LoopField, 1
Break
}
Run, "%sFilePath%" /O /S "/L=%TCPath%\%DirName1%"
}
HTH
Roman
Terka,
Ono, vela veci sa da zjednodusit, ak zadas cestu k TC priamo do premennej v skripte, aby si ju nemusel cucat sam zo zakuti Windowsu. Skusim napisat kratsiu verziu trochu neskor, a aj s tym F7 sa to bude dat.
Roman
Ono, vela veci sa da zjednodusit, ak zadas cestu k TC priamo do premennej v skripte, aby si ju nemusel cucat sam zo zakuti Windowsu. Skusim napisat kratsiu verziu trochu neskor, a aj s tym F7 sa to bude dat.
Roman