Terka wrote:
jak nastavit resize, aby probehla z source do target ale jen pro vybrane soubory a nechala jim puvodni priponu?
Jednoduše to nepůjde, protože Irfan si neporadí s více soubory v příkazovém řádku ani se seznamem (nebo nevím jak).
Jedinou šanci vidím v hvězdičkové konvenci (*.*) + více příkazů, tzn. AHK (na to jste experti s Romanem, s tím vám moc nepomůžu).
Postup:
- označit požadované soubory
- cm_RenameOnly + změnit příponu na např. *.ppp
- provést <cesta>\i_view32.exe %P\*.ppp /resize_long=640 /resample /aspectratio /jpgq=75 /silent /convert=%T\*.jpg
(příkaz jsem trochu změnil, u /resample=(640,480) mi nefungovala změna velikosti, /resize_long=640 resampluje delší stranu na 640 bodů, /silent nedává dotazy - např. automaticky opraví neplatnou příponu dle obsahu souboru, POZOR!!! nedává dotaz ani na přepisování souborů, tzn. raději nastavit až po odladění)
Parametry %P a %T nefungují v příkazovém řádku, celý příkaz však lze zadat jako alias či uživatelský příkaz, pak to funguje - tzn. spouštět alias či uživ. příkaz.
- přejmenovat *.ppp na *.jpg = "ren *.ppp *.jpg" (případně cm_RestoreSelection + cm_RenameOnly + změnit příponu zpět na *.jpg)
No, je to trochu komplikované, ale nic jednoduššího mě nenapadlo...