This forum uses cookies. Click X button to hide this message. What is stored? / Privacy
Total Commander Forum Index Total Commander
Forum - Public Discussion and Support
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

TConsole plugin
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 17, 18, 19
 
Post new topic   Reply to topic    Total Commander Forum Index -> Plugins and addons: devel.+support (English) Printable version
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Damel
Member
Member


Joined: 05 Feb 2003
Posts: 102
Location: Prague, Czech Republic

PostPosted: Sun Aug 07, 2016 7:25 pm    Post subject: Reply with quote

Situation:

c:\Program Files (x86)\totalcmd\Plugins\WFX\TConsole\
[Language]
TConsole.ini
TConsole.wfx

c:\Program Files (x86)\totalcmd\Plugins\WFX\cPing\
[Language]
TConsole.ini
Code:
[Options]
CloseOnExit=1
DirectMode=1
HandleCtrlInsert=0
QuickEdit=0
WheelLines=1
HandleShiftScroll=0
Enlarge=0
BriefViewOnHide=0
CtrlBreak=1
[Keyboard]
PassKeyToTC=1
KeyList=LAlt+F1,LAlt+F2,Alt+Left,Alt+Right
[Shell]
ShellExe=cmd.exe /K "%COMMANDER_PATH%\Plugins\WFX\cPing\cPing.cmd"

cPing.wfx (renamed copy of TConsole.wfx)
cPing.exe (cPing v1.01 by Marco 'sOLARiZ' Goetze - www.solariz.de)
cPing.cmd (function: start 2x cPing.exe in 1 console window, alternately determines ping to the my router and an IP address behind the router)
Code:
@ECHO OFF
START /B "cPing" "%~dp0cPing.exe" -t 192.168.0.1
"%~dp0cPing.exe" -t google.com


wincmd.ini
Code:
[FileSystemPlugins]
cPing=%COMMANDER_PATH%\Plugins\WFX\cPing\cPing.wfx
TConsole=%COMMANDER_PATH%\Plugins\WFX\TConsole\TConsole.wfx


Buttonbar button
Code:
TOTALCMD#BAR#DATA
cd \\\cPing

shell32.dll,135
cPing


-1


Q1: After closing this tab there are 2x cPing.exe still running at background. Is this a bug or my awkwardness? How to solve this?

My own unsatisfactorily solution:
Code:
@ECHO OFF
START /B "cPing" "%~dp0cPing.exe" 192.168.0.1
"%~dp0cPing.exe" google.com

Cons: Isn't continuous, only 5 pings per IP.

Q2: How to assign the TConsole/cPing window to the left panel, regardless of which panel is active? The trick over APPENDTABSL isn't working.
_________________
The best solution:
1. format C:
2. install TotalCmd
3. install Windows (optionally)
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
amilino
Junior Member
Junior Member


Joined: 23 Feb 2015
Posts: 53
Location: Germany

PostPosted: Thu Mar 23, 2017 5:59 pm    Post subject: Reply with quote

Is there any solution to open putty terminal in TC tab instead of cmd like in this plugin?
Back to top
View user's profile Send private message
Peter
Power Member
Power Member


Joined: 13 Nov 2003
Posts: 1822
Location: Schweiz

PostPosted: Sat Mar 25, 2017 12:02 pm    Post subject: Reply with quote

IIRC you can select which console you want to use. At the moment I don't know exactly how, but I think it is documented...

As usual in network-plugin: press "Alt+Enter" on the name of the plugin to open the configuration dialogue.
_________________
TC 9.0a / #266191
Win 7 x64 / Win 10 x64
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
amilino
Junior Member
Junior Member


Joined: 23 Feb 2015
Posts: 53
Location: Germany

PostPosted: Sat Mar 25, 2017 4:09 pm    Post subject: Reply with quote

Peter wrote:
IIRC you can select which console you want to use. At the moment I don't know exactly how, but I think it is documented...

As usual in network-plugin: press "Alt+Enter" on the name of the plugin to open the configuration dialogue.


Unfortunately, that usage of some other console doesn't work. This is the example which must be added to ini file:
Code:
[Shell]
ShellExe=plink.exe
Back to top
View user's profile Send private message
Dalai
Power Member
Power Member


Joined: 28 Jan 2005
Posts: 6050
Location: Meiningen (Südthüringen)

PostPosted: Sat Mar 25, 2017 4:45 pm    Post subject: Reply with quote

2amilino
plink is NOT a shell, it's a command line program. Shells are CMD, command.com (in 32 bit Windows), PowerShell, Bash, 4NT and so on.

Regards
Dalai
_________________
#101164 Personal licence
Athlon X4 880K, 16 GiB RAM, Gigabyte F2A88X-D3HP, Win7 x64

Plugins: Services2, Startups
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
amilino
Junior Member
Junior Member


Joined: 23 Feb 2015
Posts: 53
Location: Germany

PostPosted: Sat Mar 25, 2017 5:27 pm    Post subject: Reply with quote

Dalai wrote:
2amilino
plink is NOT a shell, it's a command line program. Shells are CMD, command.com (in 32 bit Windows), PowerShell, Bash, 4NT and so on.

Regards
Dalai


And what about putty.exe, I want something like this:
Code:
putty.exe -ssh 192.168.192.201


Normally this would open a putty shell, at least I think so. Smile
Back to top
View user's profile Send private message
Dalai
Power Member
Power Member


Joined: 28 Jan 2005
Posts: 6050
Location: Meiningen (Südthüringen)

PostPosted: Sat Mar 25, 2017 7:18 pm    Post subject: Reply with quote

2amilino
Well, I don't know whether or not you can provide any parameters to the shell in this plugin. You may want to try that yourself. I don't see any settings for parameters and I wouldn't be surprised if something like
Code:
[Shell]
ShellExe=putty.exe user@host
doesn't work either, because it says ShellExe, not ShellCommand or something. But as I said: give it a try.

If it doesn't work, you can wait for the author to reply, or write him an email to the address specified in the readme.

Regards
Dalai
_________________
#101164 Personal licence
Athlon X4 880K, 16 GiB RAM, Gigabyte F2A88X-D3HP, Win7 x64

Plugins: Services2, Startups
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
lisabon
Junior Member
Junior Member


Joined: 22 Nov 2014
Posts: 22

PostPosted: Sat Dec 16, 2017 3:09 am    Post subject: Reply with quote

2VadiMGP
Hello!
I have a wish for a plugin TConsole...
Might you add the ability to add and remove shell lists, for example, like this:
Image: https://s17.postimg.org/slbvs19in/2017-12-16_101342.png

I want a list of shells see in the context menu and in the context menu I switched to the required shell:
Image: https://s17.postimg.org/q404kys8v/2017-12-16_103621.png
It would be nice to have hot keys on each shell.
Back to top
View user's profile Send private message
amilino
Junior Member
Junior Member


Joined: 23 Feb 2015
Posts: 53
Location: Germany

PostPosted: Mon Dec 18, 2017 8:00 am    Post subject: Reply with quote

Dalai wrote:
2amilino
Well, I don't know whether or not you can provide any parameters to the shell in this plugin. You may want to try that yourself. I don't see any settings for parameters and I wouldn't be surprised if something like
Code:
[Shell]
ShellExe=putty.exe user@host
doesn't work either, because it says ShellExe, not ShellCommand or something. But as I said: give it a try.

If it doesn't work, you can wait for the author to reply, or write him an email to the address specified in the readme.

Regards
Dalai


Does not work. It looks like exe must be located in Windows32 folder or...?
Back to top
View user's profile Send private message
amilino
Junior Member
Junior Member


Joined: 23 Feb 2015
Posts: 53
Location: Germany

PostPosted: Mon Dec 18, 2017 1:19 pm    Post subject: Reply with quote

I manage to resolve it with plink.exe.
Back to top
View user's profile Send private message
amilino
Junior Member
Junior Member


Joined: 23 Feb 2015
Posts: 53
Location: Germany

PostPosted: Thu Dec 21, 2017 2:17 pm    Post subject: Reply with quote

Is it possible to call TConsole with optional arguments? Like this:
Code:
cd \\\TConsole -path C:\Program Files


And in ini file have something like this:
Code:
[Shell]
ShellExe=cmd.exe /K cd %path%
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Total Commander Forum Index -> Plugins and addons: devel.+support (English) All times are GMT - 6 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 17, 18, 19
Page 19 of 19

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Imprint/Impressum: This site is maintained by Ghisler Software GmbH
Privacy Policy | Datenschutzerklärung | Politique de Confidentialité

Using phpBB © phpBB Group