Mám permanentně problém s jedním souborem... TC mi ho často nechce zkopírovat.
Mám podezření na délku cesty.
Nevíte náhodou jaká může být maximální délka cesty ve windows XP pro?
Úplná cesta- včetně názvu souboru je na hranici cca +- 260-270 znaků...
Může to být tím?
Díky
delka cesty k souboru
Moderator: Hacker
delka cesty k souboru
Jeden soubor vladne vsem, jeden jim vsem kaze, jeden vsechny ovladne... totalcmd.exe
Ahoj,
teoreticky pro NTFS platí, že max. délka názvu adresáře/souboru je až 255 znaků v kódování Unicode (UTF-16), maximální délka cesty až 32767 znaků (relativní délka cesty je 255 znaků), viz např. Wiki.
Prakticky je problém, že spousta programů očekává, že cesta bude mít max 255 znaků - ANSI verze funkce CreateFileA je limitována konstantou MAX_PATH, která má snad být 256 znaků (255+1), ale někdy se udává hodnota i 260 znaků, tak si vyber.
Viz také Příčina 4, a CreateFile / lpFileName.
Takže odpověď na Tvou otázku: Ano, nejspíše je to příliš dlouhou cestou.
teoreticky pro NTFS platí, že max. délka názvu adresáře/souboru je až 255 znaků v kódování Unicode (UTF-16), maximální délka cesty až 32767 znaků (relativní délka cesty je 255 znaků), viz např. Wiki.
Prakticky je problém, že spousta programů očekává, že cesta bude mít max 255 znaků - ANSI verze funkce CreateFileA je limitována konstantou MAX_PATH, která má snad být 256 znaků (255+1), ale někdy se udává hodnota i 260 znaků, tak si vyber.

Viz také Příčina 4, a CreateFile / lpFileName.
Takže odpověď na Tvou otázku: Ano, nejspíše je to příliš dlouhou cestou.
totcmd,
Tak tak, 259 je maximalna dlzka cesty. TC 7.5 by mal zvladat 1024, ak si dobre pamatam. Dlzku cesty mozes zistit pluginom Filename ChrCount.
HTH
Roman
Tak tak, 259 je maximalna dlzka cesty. TC 7.5 by mal zvladat 1024, ak si dobre pamatam. Dlzku cesty mozes zistit pluginom Filename ChrCount.
HTH
Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.