Horké klávesy
Moderator: Hacker
Horké klávesy
Proradte me nekdo prosim, jak nastavit v TC horke klavesy, tak ze pri jejich aktivaci dojde v aktivnim panelu ke zmene cesty dle mnou zadane cesty k urcitemu adresari. V Salamandru teto funkce casto vyuzivam a toto je hlavni duvod, proc neppouzivam TC. Tam se pri definovani Hot Paths urci ceta k adresari a klavesova zkratka. Vim, ze v TC mohu pouzit zalozek, ale to neni ono a navic by se me tam nevlezly a ono, kdyz pozivate obema rukama klavesnici a pak jen na zmenu cesty musie pouzit mys, tak je to nepohodlne. Diky
Ahoj pavku,
Zalozky (Ctrl-D) idu pouzivat aj bez mysi.
Co sa tyka skratiek pre zmenu cesty, musis ist do Configuration - Options - Misc., zadefinovat klavesovu skratku, stlacit lupu pre vyber prikazov, vlavo medzi kategoriami vybrat usercmd.ini, New, nazvat prikaz nejako, a ako prikaz dat cd c:\moja\cesta\ a od OK-ovat sa na zaciatok. Nezabudnut v konfiguracnom dialogu nakoniec stlacit zelenu fajku, inac to do restartu nebude fungovat.
HTH
Roman
Zalozky (Ctrl-D) idu pouzivat aj bez mysi.

Co sa tyka skratiek pre zmenu cesty, musis ist do Configuration - Options - Misc., zadefinovat klavesovu skratku, stlacit lupu pre vyber prikazov, vlavo medzi kategoriami vybrat usercmd.ini, New, nazvat prikaz nejako, a ako prikaz dat cd c:\moja\cesta\ a od OK-ovat sa na zaciatok. Nezabudnut v konfiguracnom dialogu nakoniec stlacit zelenu fajku, inac to do restartu nebude fungovat.
HTH
Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.
Ahoj, přecházím ze Salamandra na TC a mám také dotaz na přechody do různých adresářů. V Salamadru extrémně často používám zkratku Ctrl-G = zobrazení aktuální cesty (pro kopii do schránky) a pro přechod na jinou cestu, kterou buď vkládám ze schránky, nebo píšu z hlavy (\\server\share apod).
Zkopírovat aktuální cestu do schránky už umím - udělal jsem si klávesovou zkratku na příkaz cm_CopySrcPathToClip.
Tápu ohledně jednoduchého přechodu na jinou cestu... Zjistil jsem že TC se dá kliknout na breadcrumb bar a pak se z něj dá vykopírovat aktuální cesta nebo do něj vložit novou cestu, ale nemůžu najít, jak toho dosáhnu bez použití myši?
díky za tipy
Zkopírovat aktuální cestu do schránky už umím - udělal jsem si klávesovou zkratku na příkaz cm_CopySrcPathToClip.
Tápu ohledně jednoduchého přechodu na jinou cestu... Zjistil jsem že TC se dá kliknout na breadcrumb bar a pak se z něj dá vykopírovat aktuální cesta nebo do něj vložit novou cestu, ale nemůžu najít, jak toho dosáhnu bez použití myši?
díky za tipy
stepcz,
tak isto moze pouzit prikazovy riadok... napises cd c:\dddd\bbb\fff
auto-kompletovanie funguje ako v cm_editPath, ale tu mozes pouzit napr Ctrl-P na vlozenie celej cesty pripadne Ctrl-Enter na vlozenie nazvu aktualneho suboru ci adresara.
Navyse na to aby si sa dostal do cmdline nepotrebujes ziadnu hot-key; Ja to mam nastavene tak, ze ked zacnem pisat, ide to automaticky do cmdline
ado
tak isto moze pouzit prikazovy riadok... napises cd c:\dddd\bbb\fff
auto-kompletovanie funguje ako v cm_editPath, ale tu mozes pouzit napr Ctrl-P na vlozenie celej cesty pripadne Ctrl-Enter na vlozenie nazvu aktualneho suboru ci adresara.
Navyse na to aby si sa dostal do cmdline nepotrebujes ziadnu hot-key; Ja to mam nastavene tak, ze ked zacnem pisat, ide to automaticky do cmdline
ado