Default parameters for Command Line and Quick Search

Only forum where polls are allowed. You may announce a new poll in the matching support forum.

Moderators: white, sheep, Hacker, Stefan2

Post Reply

How to you prefer to quick search in TC?

Letters with search dialog (automatic search)
20
54%
Letters without search dialog (automatic search)
6
16%
Ctrl+Alt+Letters (default value)
5
14%
Alt+Letters
6
16%
 
Total votes: 37

dsy
Junior Member
Junior Member
Posts: 13
Joined: 2003-02-22, 09:14 UTC
Location: France

Default parameters for Command Line and Quick Search

Post by *dsy » 2010-06-11, 08:16 UTC

Hello,

Did you try recently to install TC from scratch? It seems the default parameters values come from Windows Commander for Windows 3.1 ;)
Because of:
- quick search is not automatic, you must type Ctrl+Alt
- command line is displayed all the time

Do you use more frequently command line than quick search?
I don't and I propose these new default parameters:
- Show command line = unchecked. I use left arrow to show it when I need it.
- Quick search = letters with search dialog because I use it a lot.

What do you think?
I know it is useless for home users because they install TC one time but it would be very nice for pro users.
I already tweak the TC setup (extracting files and changing the INF file) but its not easy to manage updates.

User avatar
petermad
Power Member
Power Member
Posts: 8032
Joined: 2003-02-05, 20:24 UTC
Location: Valsted, Denmark
Contact:

Post by *petermad » 2010-06-11, 08:57 UTC

I voted Ctrl+Alt+Letters - but actually I use AltGr+Letters (only two keys).

Alt+Gr which exist on most non-US keyboards (Including French) is equivalent to Ctrl+Alt.
License #524
Danish Total Commander Translator
TC 9.21a 32+64bit on Win XP 32bit, Win 7, 8.1 & 10 64bit and TC 2.91 on Android 6.0
Get Extended Total Commander Menus | PHSM-Calendar

User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 11022
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Post by *Hacker » 2010-06-11, 09:19 UTC

Message from moderator

Poll into Polls forum.

Hacker (Moderator)
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.

User avatar
ND
Member
Member
Posts: 150
Joined: 2006-04-10, 16:24 UTC
Location: Sibiu, RO

Post by *ND » 2010-06-11, 14:04 UTC

I voted [face=Courier]Letters with search dialog[/face], but as far as command-line goes, this…
dsy wrote:Show command line = unchecked. I use left arrow to show it when I need it.
…doesn't work with custom-columns view with large or many columns: if a scrollbar is shown, then the arrows are used for scrolling.
aNDreas Bolotă
The truth always carries the ambiguity of the words used to express it. (Frank Herbert, God Emperor of Dune)

dsy
Junior Member
Junior Member
Posts: 13
Joined: 2003-02-22, 09:14 UTC
Location: France

Post by *dsy » 2010-06-11, 14:13 UTC

ND wrote:I voted [face=Courier]Letters with search dialog[/face], but as far as command-line goes, this…
dsy wrote:Show command line = unchecked. I use left arrow to show it when I need it.
…doesn't work with custom-columns view with large or many columns: if a scrollbar is shown, then the arrows are used for scrolling.
Ohh ok I didn't know that.

I tried to play with "custom column":
- the scrollbar is not displayed by default, you have to select the option in custom view.
- if the scrollbar is displayed, the left or right key doesn't work
- but you can use the Shift+left or Shift+right key to display the command line
Last edited by dsy on 2010-06-11, 14:59 UTC, edited 1 time in total.

User avatar
petermad
Power Member
Power Member
Posts: 8032
Joined: 2003-02-05, 20:24 UTC
Location: Valsted, Denmark
Contact:

Post by *petermad » 2010-06-11, 14:56 UTC

if a scrollbar is shown, then the arrows are used for scrolling.
Just use Shift+Left arrow (or Shift+Right arrow)
License #524
Danish Total Commander Translator
TC 9.21a 32+64bit on Win XP 32bit, Win 7, 8.1 & 10 64bit and TC 2.91 on Android 6.0
Get Extended Total Commander Menus | PHSM-Calendar

User avatar
wanderer
Power Member
Power Member
Posts: 1300
Joined: 2003-03-28, 14:35 UTC
Location: Sol

Post by *wanderer » 2010-06-13, 06:51 UTC

There should have been an option for Alt+Letters. I use that.
- Wanderer -

¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
Latest TC / Win7x64 SP1, WinXPx32 SP3

dsy
Junior Member
Junior Member
Posts: 13
Joined: 2003-02-22, 09:14 UTC
Location: France

Post by *dsy » 2010-06-14, 11:40 UTC

wanderer wrote:There should have been an option for Alt+Letters. I use that.
Sorry I cannot add this option to the poll because I cannot edit it.

User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 36425
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Post by *ghisler(Author) » 2010-06-14, 14:20 UTC

I have added it now.
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com

User avatar
Balderstrom
Power Member
Power Member
Posts: 2148
Joined: 2005-10-11, 10:10 UTC

Post by *Balderstrom » 2010-06-14, 16:03 UTC

Letters with search dialog, and
[ x ] Beginning (name must start with first typed character)h.

Yet I would prefer if I didn't have to enable that option; instead:
[ x ] Enable Regex.

Thus one could search for:
  • ^SomeWord
  • Foo(Bar)?
  • ^Test[1-4]
Could be a checkbox right beside the current Filter [Ctrl+S] to enable/disable.

If not regex, then at least allow ^ to indicate "Beginning of Line". If you need to match that character (when its the first character), then use it twice.

User avatar
Samuel
Power Member
Power Member
Posts: 1856
Joined: 2003-08-29, 15:44 UTC
Location: Brandenburg, Germany
Contact:

Post by *Samuel » 2010-06-14, 16:13 UTC

2Balderstrom
You can search Word beginnings with QuickSearch eXtended.
In the new version also a small gui is supported to change search beginning on the fly...

User avatar
fenix_productions
Power Member
Power Member
Posts: 1950
Joined: 2005-08-07, 13:23 UTC
Location: Poland
Contact:

Post by *fenix_productions » 2010-06-14, 19:27 UTC

Letters only with Samuel's plugin.

Long time ago I had Ctrl+Alt+Letters but I no longer need commandline (disabled completely with RestrictInterface parameter).
"When we created the poke, we thought it would be cool to have a feature without any specific purpose." Facebook...

#128099

User avatar
Balderstrom
Power Member
Power Member
Posts: 2148
Joined: 2005-10-11, 10:10 UTC

Post by *Balderstrom » 2010-06-14, 21:33 UTC

WinXP+ only with Samuels AHK_L script.
*BLINK* TC9 Added WM_COPYDATA and WM_USER queries for scripting.

Post Reply