This forum uses cookies. Click X button to hide this message. What is stored? / Privacy
Total Commander Forum Index Total Commander
Forum - Public Discussion and Support
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Default parameters for Command Line and Quick Search

 
Post new topic   Reply to topic    Total Commander Forum Index -> Total Commander Polls (English) Printable version
View previous topic :: View next topic  

How to you prefer to quick search in TC?
Letters with search dialog (automatic search)
54%
 54%  [ 20 ]
Letters without search dialog (automatic search)
16%
 16%  [ 6 ]
Ctrl+Alt+Letters (default value)
13%
 13%  [ 5 ]
Alt+Letters
16%
 16%  [ 6 ]
Total Votes : 37

Author Message
dsy
Junior Member
Junior Member


Joined: 22 Feb 2003
Posts: 13
Location: France

PostPosted: Fri Jun 11, 2010 2:16 am    Post subject: Default parameters for Command Line and Quick Search Reply with quote

Hello,

Did you try recently to install TC from scratch? It seems the default parameters values come from Windows Commander for Windows 3.1 Wink
Because of:
- quick search is not automatic, you must type Ctrl+Alt
- command line is displayed all the time

Do you use more frequently command line than quick search?
I don't and I propose these new default parameters:
- Show command line = unchecked. I use left arrow to show it when I need it.
- Quick search = letters with search dialog because I use it a lot.

What do you think?
I know it is useless for home users because they install TC one time but it would be very nice for pro users.
I already tweak the TC setup (extracting files and changing the INF file) but its not easy to manage updates.
Back to top
View user's profile Send private message
petermad
Power Member
Power Member


Joined: 05 Feb 2003
Posts: 7668
Location: Valsted, Denmark

PostPosted: Fri Jun 11, 2010 2:57 am    Post subject: Reply with quote

I voted Ctrl+Alt+Letters - but actually I use AltGr+Letters (only two keys).

Alt+Gr which exist on most non-US keyboards (Including French) is equivalent to Ctrl+Alt.
_________________
#524
Danish Total Commander Translator
TC 9.12 32+64bit on Win XP 32bit, Win 7, 8.1 & 10 64bit. TC 2.91b2 on Android 6.0

Get Extended Total Commander Menus
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Hacker
Moderator
Moderator


Joined: 06 Feb 2003
Posts: 10851
Location: Bratislava, Slovakia

PostPosted: Fri Jun 11, 2010 3:19 am    Post subject: Reply with quote

Moderation:
Poll into Polls forum.

Hacker (Moderator)

_________________
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
ND
Member
Member


Joined: 10 Apr 2006
Posts: 150
Location: Sibiu, RO

PostPosted: Fri Jun 11, 2010 8:04 am    Post subject: Reply with quote

I voted Letters with search dialog, but as far as command-line goes, this…
dsy wrote:
Show command line = unchecked. I use left arrow to show it when I need it.
…doesn't work with custom-columns view with large or many columns: if a scrollbar is shown, then the arrows are used for scrolling.
_________________
aNDreas Bolotă
The truth always carries the ambiguity of the words used to express it. (Frank Herbert, God Emperor of Dune)
Back to top
View user's profile Send private message
dsy
Junior Member
Junior Member


Joined: 22 Feb 2003
Posts: 13
Location: France

PostPosted: Fri Jun 11, 2010 8:13 am    Post subject: Reply with quote

ND wrote:
I voted Letters with search dialog, but as far as command-line goes, this…
dsy wrote:
Show command line = unchecked. I use left arrow to show it when I need it.
…doesn't work with custom-columns view with large or many columns: if a scrollbar is shown, then the arrows are used for scrolling.

Ohh ok I didn't know that.

I tried to play with "custom column":
- the scrollbar is not displayed by default, you have to select the option in custom view.
- if the scrollbar is displayed, the left or right key doesn't work
- but you can use the Shift+left or Shift+right key to display the command line


Last edited by dsy on Fri Jun 11, 2010 8:59 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
petermad
Power Member
Power Member


Joined: 05 Feb 2003
Posts: 7668
Location: Valsted, Denmark

PostPosted: Fri Jun 11, 2010 8:56 am    Post subject: Reply with quote

Quote:
if a scrollbar is shown, then the arrows are used for scrolling.


Just use Shift+Left arrow (or Shift+Right arrow)
_________________
#524
Danish Total Commander Translator
TC 9.12 32+64bit on Win XP 32bit, Win 7, 8.1 & 10 64bit. TC 2.91b2 on Android 6.0

Get Extended Total Commander Menus
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
wanderer
Power Member
Power Member


Joined: 28 Mar 2003
Posts: 1249
Location: Sol

PostPosted: Sun Jun 13, 2010 12:51 am    Post subject: Reply with quote

There should have been an option for Alt+Letters. I use that.
_________________

- - - Wanderer - - -


¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

Latest TC / Mainly Win7x64 SP1, WinXPx32 SP3
Back to top
View user's profile Send private message
dsy
Junior Member
Junior Member


Joined: 22 Feb 2003
Posts: 13
Location: France

PostPosted: Mon Jun 14, 2010 5:40 am    Post subject: Reply with quote

wanderer wrote:
There should have been an option for Alt+Letters. I use that.

Sorry I cannot add this option to the poll because I cannot edit it.
Back to top
View user's profile Send private message
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin


Joined: 04 Feb 2003
Posts: 35469
Location: Switzerland

PostPosted: Mon Jun 14, 2010 8:20 am    Post subject: Reply with quote

I have added it now.
_________________
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Balderstrom
Power Member
Power Member


Joined: 11 Oct 2005
Posts: 2148

PostPosted: Mon Jun 14, 2010 10:03 am    Post subject: Reply with quote

Letters with search dialog, and
[ x ] Beginning (name must start with first typed character)h.

Yet I would prefer if I didn't have to enable that option; instead:
[ x ] Enable Regex.

Thus one could search for:
  • ^SomeWord
  • Foo(Bar)?
  • ^Test[1-4]

Could be a checkbox right beside the current Filter [Ctrl+S] to enable/disable.

If not regex, then at least allow ^ to indicate "Beginning of Line". If you need to match that character (when its the first character), then use it twice.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Samuel
Power Member
Power Member


Joined: 29 Aug 2003
Posts: 1839
Location: Brandenburg, Germany

PostPosted: Mon Jun 14, 2010 10:13 am    Post subject: Reply with quote

2Balderstrom
You can search Word beginnings with QuickSearch eXtended.
In the new version also a small gui is supported to change search beginning on the fly...
_________________
QuickSearch eXtended | ButtonBar eXtended | www.familie-plentz.de
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
fenix_productions
Power Member
Power Member


Joined: 07 Aug 2005
Posts: 1950
Location: Poland

PostPosted: Mon Jun 14, 2010 1:27 pm    Post subject: Reply with quote

Letters only with Samuel's plugin.

Long time ago I had Ctrl+Alt+Letters but I no longer need commandline (disabled completely with RestrictInterface parameter).
_________________
"When we created the poke, we thought it would be cool to have a feature without any specific purpose." Facebook...

#128099
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Balderstrom
Power Member
Power Member


Joined: 11 Oct 2005
Posts: 2148

PostPosted: Mon Jun 14, 2010 3:33 pm    Post subject: Reply with quote

WinXP+ only with Samuels AHK_L script.
_________________
*BLINK* TC9 Added WM_COPYDATA and WM_USER queries for scripting.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Total Commander Forum Index -> Total Commander Polls (English) All times are GMT - 6 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Imprint/Impressum: This site is maintained by Ghisler Software GmbH
Privacy Policy | Datenschutzerklärung | Politique de Confidentialité

Using phpBB © phpBB Group