Custom columns & Search list box – no extension shown

Please report only one bug per message!

Moderators: white, sheep, Hacker, Stefan2

hugobruno
Junior Member
Junior Member
Posts: 24
Joined: 2017-06-06, 19:14 UTC

Custom columns & Search list box – no extension shown

Post by *hugobruno » 2017-12-10, 13:52 UTC

For custom columns there are not listed file extensions in default undeletable extension column. If there is newly added extension column the extensions are listed in it.

User avatar
Horst.Epp
Power Member
Power Member
Posts: 3058
Joined: 2003-02-06, 17:36 UTC
Location: Germany

Post by *Horst.Epp » 2017-12-10, 15:52 UTC

Not confirmed
The default Ext column shows the extension just fine in my custom views.
Windows 10 x64 October 2018 Update
Version 1809 (OS Build 17763.104)
TC 9.21a x64 and x86, Everything 1.4.1.918 (x64)

User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 36425
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Post by *ghisler(Author) » 2017-12-11, 15:02 UTC

You probably have the option checked to show the extension directly after the file name. Then the extension header is shown only for sorting by extension.

The option can be found in menu
Configuration - Options - Tabstops.
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com

hugobruno
Junior Member
Junior Member
Posts: 24
Joined: 2017-06-06, 19:14 UTC

Post by *hugobruno » 2017-12-17, 19:46 UTC

ghisler(Author) wrote:You probably have the option checked to show the extension directly after the file name. Then the extension header is shown only for sorting by extension.

The option can be found in menu
Configuration - Options - Tabstops.
No, no. I have set up aligned (with Tab).

hugobruno
Junior Member
Junior Member
Posts: 24
Joined: 2017-06-06, 19:14 UTC

Post by *hugobruno » 2017-12-17, 19:48 UTC

Horst.Epp wrote:Not confirmed
The default Ext column shows the extension just fine in my custom views.
See pictures at
http://software919.sweb.cz/Extension.png
http://software919.sweb.cz/Sort%20by%20name%202.png
http://software919.sweb.cz/Sort%20by%20name.png

Issue probably relates to fact that also sorting by default name column does not work.

User avatar
elgonzo
Senior Member
Senior Member
Posts: 377
Joined: 2013-09-04, 14:07 UTC

Post by *elgonzo » 2017-12-17, 20:51 UTC

hugobruno wrote:
ghisler(Author) wrote:You probably have the option checked to show the extension directly after the file name. Then the extension header is shown only for sorting by extension.

The option can be found in menu
Configuration - Options - Tabstops.
No, no. I have set up aligned (with Tab).
Your Extension.png screenshots says rather "Yes, yes". ;)
Are you really sure that you have the file extensions set to "aligned (with Tab)"?
Windows 7 Pro x64 SP1

hugobruno
Junior Member
Junior Member
Posts: 24
Joined: 2017-06-06, 19:14 UTC

Post by *hugobruno » 2017-12-17, 22:03 UTC

elgonzo wrote:
hugobruno wrote:
ghisler(Author) wrote:You probably have the option checked to show the extension directly after the file name. Then the extension header is shown only for sorting by extension.

The option can be found in menu
Configuration - Options - Tabstops.
No, no. I have set up aligned (with Tab).
Your Extension.png screenshots says rather "Yes, yes". ;)
Are you really sure that you have the file extensions set to "aligned (with Tab)"?
Surly no, no.

See http://software919.sweb.cz/Tabstops%20Settings.png .

User avatar
Stefan2
Power Member
Power Member
Posts: 2144
Joined: 2007-09-13, 22:20 UTC
Location: Europa

Post by *Stefan2 » 2017-12-17, 22:29 UTC

hugobruno wrote:
Surly no, no.

See http://software919.sweb.cz/Tabstops%20Settings.png .

You have checked the "Configuration - Options - Tabstops" option

to show the extension aligned (with Tabs)


but the extension are shown directly after the file name?
And the 'Ext.'-column is shown empty?


Which TC version is this? Version and bit?
On which OS and OS-bit?


Can you please provide the settings of the wincmd.ini?

How-to:
-- Menu Configuration > Change Settings File Directly
-- In wincmd.ini search for 'Tabstops='
-- and post that line here. (be sure to find all such 'Tabstops=' -lines if any)




 
Last edited by Stefan2 on 2017-12-17, 22:41 UTC, edited 1 time in total.

hugobruno
Junior Member
Junior Member
Posts: 24
Joined: 2017-06-06, 19:14 UTC

Post by *hugobruno » 2017-12-17, 22:36 UTC

Stefan2 wrote:
hugobruno wrote:
Surly no, no.

See http://software919.sweb.cz/Tabstops%20Settings.png .
Yes, Yes :D

You have checked the option to show the extension directly after the file name. So the 'Ext.'-column is shown empty.

ghisler(Author) wrote:You probably have the option checked to show the extension directly after the file name. Then the extension header is shown only for sorting by extension.

The option can be found in menu
Configuration - Options - Tabstops.


Please describe again what your main issue is (if not this post already answer it).




 
Maybe I see another picture than you but on my screenshot there is definitely chosen the radiobutton with value “aligned (with Tab)”.

User avatar
Stefan2
Power Member
Power Member
Posts: 2144
Joined: 2007-09-13, 22:20 UTC
Location: Europa

Post by *Stefan2 » 2017-12-17, 22:42 UTC

Sorry, you are to quickly for me.
Please see my modified post above :D




 

hugobruno
Junior Member
Junior Member
Posts: 24
Joined: 2017-06-06, 19:14 UTC

Post by *hugobruno » 2017-12-17, 22:48 UTC

Stefan2 wrote:Sorry, you are to quickly for me.
Please see my modified post above :D




 
Ok. NP.

hugobruno
Junior Member
Junior Member
Posts: 24
Joined: 2017-06-06, 19:14 UTC

Post by *hugobruno » 2017-12-17, 22:52 UTC

Stefan2 wrote:
hugobruno wrote:
Surly no, no.

See http://software919.sweb.cz/Tabstops%20Settings.png .



You have checked the "Configuration - Options - Tabstops" option

to show the extension aligned (with Tabs)


but the extension are shown directly after the file name?
And the 'Ext.'-column is shown empty?


Which TC version is this? Version and bit?
On which OS and OS-bit?


Can you please provide the settings of the wincmd.ini?

How-to:
-- Menu Configuration > Change Settings File Directly
-- In wincmd.ini search for 'Tabstops='
-- and post that line here. (be sure to find all such 'Tabstops=' -lines if any)




 


Information:
■ TC 9.0a 64 bit, (2016-12-14)
■ OS Win 10 64 bit
■ Tabstops:
1)
Tabstops=242,246,305,181,771,93
2)
[Tabstops]
0=242
1=246
3=305
4=181
6=771
5=93
AdjustWidth=1

User avatar
Dalai
Power Member
Power Member
Posts: 6249
Joined: 2005-01-28, 22:17 UTC
Location: Meiningen (Südthüringen)

Post by *Dalai » 2017-12-17, 22:59 UTC

When feeding search results to the list the extension is always shown directly behind the name. The extension column is shown to be able to sort by it.

Regards
Dalai
#101164 Personal licence
Athlon X4 880K, 16 GiB RAM, Gigabyte F2A88X-D3HP, Win7 x64

Plugins: Services2, Startups

hugobruno
Junior Member
Junior Member
Posts: 24
Joined: 2017-06-06, 19:14 UTC

Post by *hugobruno » 2017-12-18, 14:59 UTC

Dalai wrote:When feeding search results to the list the extension is always shown directly behind the name. The extension column is shown to be able to sort by it.

Regards
Dalai
If so as you said it can ben considered terrible :wink: since default columns are faulty especially in opposite to custom ones and cannot be deleted for no reason. :roll:

hugobruno
Junior Member
Junior Member
Posts: 24
Joined: 2017-06-06, 19:14 UTC

Post by *hugobruno » 2017-12-18, 15:08 UTC

ghisler(Author) wrote:You probably have the option checked to show the extension directly after the file name. Then the extension header is shown only for sorting by extension.

The option can be found in menu
Configuration - Options - Tabstops.
No, I definitely not. See pictures at links on other posts.
(Sun Dec 17, 2017 1:48 pm, Sun Dec 17, 2017 4:03 pm)

Maybe next feature to TC could be removing Name and Extension default columns from custom columns since there is option to obtain them from list.

(See also Sun Dec 17, 2017 4:52 pm.)

Post Reply