What kind of Windows do you use with TC?

Only forum where polls are allowed. You may announce a new poll in the matching support forum.

Moderators: white, sheep, Hacker, Stefan2

Post Reply

What kind of Windows do you use with TC?

I use only 64-bit Windows
12
15%
I use both 32- and 64-bit Windows
25
31%
I use only 32-bit Windows
34
42%
I use both 32- and 64-bit Windows - and I write TC plugins
4
5%
I use only 32-bit Windows - and I write TC plugins
6
7%
 
Total votes: 81

User avatar
petermad
Power Member
Power Member
Posts: 8032
Joined: 2003-02-05, 20:24 UTC
Location: Valsted, Denmark
Contact:

What kind of Windows do you use with TC?

Post by *petermad » 2010-03-19, 23:52 UTC

Inspired by this topic: http://ghisler.ch/board/viewtopic.php?t=25505 I thought it would be interesting to know how widespresd 64-bit Windows is among the users of this forum.

Also, since one of the main reasons for not making TC in a 64-bit version is that all current plugins are 32-bit, it would be interesting to know whether plugin writers currently have access to 64-bit Windows.
License #524
Danish Total Commander Translator
TC 9.21a 32+64bit on Win XP 32bit, Win 7, 8.1 & 10 64bit and TC 2.91 on Android 6.0
Get Extended Total Commander Menus | PHSM-Calendar

User avatar
karlchen
Power Member
Power Member
Posts: 4545
Joined: 2003-02-06, 22:23 UTC
Location: Germany

Post by *karlchen » 2010-03-20, 01:37 UTC

Total Commander user on Windows 32-bit and Windows 64-bit.
No, I have not developed any Total Commander plugins so far.

Karl

User avatar
m^2
Power Member
Power Member
Posts: 1413
Joined: 2006-07-12, 10:02 UTC
Location: Poland
Contact:

Post by *m^2 » 2010-03-20, 06:58 UTC

Why is "I use only 64-bit Windows - and I write TC plugins" missing?

This is my case.

User avatar
petermad
Power Member
Power Member
Posts: 8032
Joined: 2003-02-05, 20:24 UTC
Location: Valsted, Denmark
Contact:

Post by *petermad » 2010-03-20, 10:05 UTC

Why is "I use only 64-bit Windows - and I write TC plugins" missing?

This is my case.
Sorry - I suggest you wote "I use both 32- and 64-bit Windows - and I write TC plugins" then.

The poll can't be changed once it is made, unfortunately.
License #524
Danish Total Commander Translator
TC 9.21a 32+64bit on Win XP 32bit, Win 7, 8.1 & 10 64bit and TC 2.91 on Android 6.0
Get Extended Total Commander Menus | PHSM-Calendar

User avatar
Flint
Power Member
Power Member
Posts: 3159
Joined: 2003-10-27, 09:25 UTC
Location: Moscow, Russia
Contact:

Post by *Flint » 2010-03-20, 10:59 UTC

petermad
I don't think the poll will answer exactly the question you wanted to get an answer for. For instance, not too long ago I myself did not use 64-bit Windows (now I do), but I still could write programs for it and even test them in a virtual machine, since it is possible to start 64-bit VM on a 32-bit host (providing the processor is advanced enough). I'm sure, many of the developers who really have such access to 64-bit systems, but do not use them in everyday work, will answer "I use only 32-bit".
Flint's Homepage: Full TC Russification Package, VirtualDisk, NTFS Links, NoClose Replacer, and other stuff!
 
Using TC 9.21rc1 / Win7 x64 SP1, Win10 x64

User avatar
petermad
Power Member
Power Member
Posts: 8032
Joined: 2003-02-05, 20:24 UTC
Location: Valsted, Denmark
Contact:

Post by *petermad » 2010-03-20, 12:00 UTC

I still could write programs for it and even test them in a virtual machine, since it is possible to start 64-bit VM on a 32-bit host
Thanks - i didn't know that.
(providing the processor is advanced enough)
Does that mean it has to be a 64-bit processor, or can that also be emulated?

Well, maybe the poll can give a clue as to how common 64-bit technology is among TC users - though I am aware that it is probably the superusers that votes here (at least right now).
License #524
Danish Total Commander Translator
TC 9.21a 32+64bit on Win XP 32bit, Win 7, 8.1 & 10 64bit and TC 2.91 on Android 6.0
Get Extended Total Commander Menus | PHSM-Calendar

User avatar
Flint
Power Member
Power Member
Posts: 3159
Joined: 2003-10-27, 09:25 UTC
Location: Moscow, Russia
Contact:

Post by *Flint » 2010-03-20, 12:30 UTC

petermad wrote:Does that mean it has to be a 64-bit processor, or can that also be emulated?
It definitely has to be 64-bit (full simulation of 64-bit instruction set is possible too, but it would be awfully slow on 32-bit processors), and in addition should have hardware virtualization technology — at least, for VirtualBox (VMware is more advanced in this matter and sometimes can emulate 64-bit without AMD-V and VT-x, but not on every 64-bit processor; exact requirements are very vague).
Flint's Homepage: Full TC Russification Package, VirtualDisk, NTFS Links, NoClose Replacer, and other stuff!
 
Using TC 9.21rc1 / Win7 x64 SP1, Win10 x64

martin_m
New Member
New Member
Posts: 1
Joined: 2010-04-05, 21:29 UTC

Post by *martin_m » 2010-04-10, 17:04 UTC

Would have been nice if there was also the option to answer "I use TC on windows and on Linux with help of wine" :P

smithdwsn
Junior Member
Junior Member
Posts: 3
Joined: 2010-06-08, 13:50 UTC

Post by *smithdwsn » 2010-06-08, 13:58 UTC

I use 64-bit and there is no problem regarding plug-ins. So for me, it is the best for TC.

Post Reply