TAB: 2, 4 or 8 spaces. Make it configurable and 4 as default

Only forum where polls are allowed. You may announce a new poll in the matching support forum.

Moderators: Stefan2, white, sheep, Hacker

Post Reply

Do you like this suggestion?

Yes
14
61%
No
9
39%
 
Total votes: 23

EJocys
Junior Member
Junior Member
Posts: 3
Joined: 2009-08-20, 10:54 UTC

TAB: 2, 4 or 8 spaces. Make it configurable and 4 as default

Post by *EJocys » 2009-10-08, 17:17 UTC

Please add "Tab Ident Size: [ 4 ]" option to configuration of internal viewer of Total Commander.

TAB size of 4 spaces is the most optimal size especially for code (because its visibly distinguishable not too small and not too large soma many levels of code would disappear to the right side of the screen.

P.S.: TAB's allows everybody to view document with indent size they like. Coders who use spaces instead of tabs are selfish bastards because, they are locking everybody else to their tastes.

User avatar
MVV
Power Member
Power Member
Posts: 8087
Joined: 2008-08-03, 12:51 UTC
Location: Russian Federation

Post by *MVV » 2009-10-08, 17:26 UTC

Tab width may be specified by parameter TabWidth in section [Lister] of wincmd.ini file. So, it is already configurable. :)
You may read more about wincmd.ini parameters in TC help file.

User avatar
petermad
Power Member
Power Member
Posts: 7980
Joined: 2003-02-05, 20:24 UTC
Location: Valsted, Denmark
Contact:

Post by *petermad » 2009-10-09, 00:11 UTC

I voted no because it is already configurable - with [Lister]TabWidth= - and configurability seems to be the subject of this poll.

But I can support that it could be configurable via the GUI - I don't think it is such an exotic setting that it couldn't be there.


To Moderators - could one of you please move this thread to the "Total Commander Polls (English)" section ?
#524
Danish Total Commander Translator
TC 9.21rc3a 32+64bit on Win XP 32bit, Win 7, 8.1 & 10 64bit and TC 2.91b3 on Android 6.0
Get Extended Total Commander Menus

User avatar
Clo
Moderator
Moderator
Posts: 5731
Joined: 2003-12-02, 19:01 UTC
Location: Bordeaux, France
Contact:

Post by *Clo » 2009-10-09, 01:42 UTC

Message from moderator

Polls are only allowed in the special forum section, thread moved to Total Commander Polls (English)
Clo, moderator
#31505 Traducteur Français de TC French translator Aide en Français Tutoriels Français English Tutorials

User avatar
Clo
Moderator
Moderator
Posts: 5731
Joined: 2003-12-02, 19:01 UTC
Location: Bordeaux, France
Contact:

+ for GUI

Post by *Clo » 2009-10-09, 01:56 UTC

2petermad

:) Hello Peter !

• I also voted “NO”, but I agree that the option should be in the Lister GUI settings…
… but whether THIS SEVEN-MONTH OLD SUGGESTION is considered, because I don't see WHERE such an option could be added… :|

• Please, notice that this option was already planned on the original mock-up ;)

:mrgreen: FR
Claude
Clo
#31505 Traducteur Français de TC French translator Aide en Français Tutoriels Français English Tutorials

User avatar
Balderstrom
Power Member
Power Member
Posts: 2148
Joined: 2005-10-11, 10:10 UTC

Post by *Balderstrom » 2009-10-09, 02:17 UTC

It would be nice to be able to change the tabsize setting within the File Compare Tool. Though this is a setting that can be changed in wincmd.ini and doesn't need a restart of TC to take effect.

The converse is not true, trying to change the colors for lister requires a shutdown/restart of TC. And calculating the number TC needs for such is a PITA.

@Clo, I'm pretty sure the Lister Config could be easily changed:
The fields for Text: [81_______] ..... Binary: [75________] take up far more space than they need.

Text: [81__] ... Binary: [75__] ... Tab: [4__]
Even adjusting for other language considerations shouldn't be a problem if the edit box for the numbers are made smaller.

User avatar
Clo
Moderator
Moderator
Posts: 5731
Joined: 2003-12-02, 19:01 UTC
Location: Bordeaux, France
Contact:

Add ONE---

Post by *Clo » 2009-10-09, 02:50 UTC

2Balderstrom

:) Hello !

• Maybe the option of the current topic could be added via a deep redesign of this dialogue…
… but then ?
- Please, just glance THERE to get a clue of how it's shown in French… :( Narrow font, 8, normal, bigger is impossible.
- For instance, the caption of the Lister plug-ins button must be so shortened that many users didn't find it !
- Moving the Mutimedia options onto another page - opened via a unambiguous named button- would be much more comfortable
and provide room to add future options on each box…
«To govern is to plan» (French proverb…).
- FYI, I'm not the only asking for an enlargement¦improvement of this box for years…
… and I dislike to waste my last years in jobs made for nothing…

:mrgreen: KR
Claude
Clo
#31505 Traducteur Français de TC French translator Aide en Français Tutoriels Français English Tutorials

User avatar
MVV
Power Member
Power Member
Posts: 8087
Joined: 2008-08-03, 12:51 UTC
Location: Russian Federation

Post by *MVV » 2009-10-09, 04:41 UTC

Balderstrom wrote:The fields for Text: [81_______] ..... Binary: [75________] take up far more space than they need.

Text: [81__] ... Binary: [75__] ... Tab: [4__]
Even adjusting for other language considerations shouldn't be a problem if the edit box for the numbers are made smaller.
Just do it accurately. Here I draw it for English and Russian: http://imagehost.spark-media.ru/i/5F5AA461-385C-DCDA-8439-0A67723C7C80.png

User avatar
petermad
Power Member
Power Member
Posts: 7980
Joined: 2003-02-05, 20:24 UTC
Location: Valsted, Denmark
Contact:

Post by *petermad » 2009-10-10, 09:29 UTC

There is also lots of space for that change in Danish: http://www.madsen.homepage.dk/tcmd/listconf.png
#524
Danish Total Commander Translator
TC 9.21rc3a 32+64bit on Win XP 32bit, Win 7, 8.1 & 10 64bit and TC 2.91b3 on Android 6.0
Get Extended Total Commander Menus

User avatar
Clo
Moderator
Moderator
Posts: 5731
Joined: 2003-12-02, 19:01 UTC
Location: Bordeaux, France
Contact:

Ta--ta--ta--

Post by *Clo » 2009-10-10, 16:32 UTC

2MVV
2petermad

:) Hello !

• Preaching to make cheeseparing economies will not help in getting a really better GUI by there…
- You simply postpone the issue, it's not solved about any other new needed option to add…
- So, I repeat :  And then ? :roll:

:mrgreen: KR
Claude
Clo
#31505 Traducteur Français de TC French translator Aide en Français Tutoriels Français English Tutorials

User avatar
karlchen
Power Member
Power Member
Posts: 4531
Joined: 2003-02-06, 22:23 UTC
Location: Germany

Post by *karlchen » 2009-10-10, 17:26 UTC

Hi, folks.

I voted YES, although I know the wincmd.ini parameter TabWidth and had set it to 4 a very long time ago.
I voted YES, because configuring the tabwidth is not such an exotic action and it should be configurable inside the lister configuration dialogue.

About the question whether or not the current dialogue has got some space left where additional options can be placed: As a T.C. user, I cannot really be bothered to think too much about this question. It is Christian who will determine whether the dialogue box needs resizing, re-arranging or a general redesign.

Kind regards,
Karl

phz
Junior Member
Junior Member
Posts: 7
Joined: 2006-03-31, 19:36 UTC

Post by *phz » 2010-02-22, 15:15 UTC

Just to add this...

YES for making this configurable

NO for making it default to 4.
8 is a standard tab size and THAT should be default. Defaults should always be most common, best for most uses or standardized values. 8 is defacto standard for tab size but of course you need an option to customize it for viewing code where tabsize of 4 is better.

There could also be automatic tab size adjustments where TC would recognize filetype and adjust tabs to that. For example, 4 for *.cpp, *.php etc. but for example *.txt could be 8. Of course, that too needs to be configurable if implemented.

bugmenot2
Junior Member
Junior Member
Posts: 15
Joined: 2007-11-22, 18:01 UTC
Contact:

Lister Option #7: "UTF-8"

Post by *bugmenot2 » 2011-11-15, 14:42 UTC

[Lister]
TabWidth=4

TabWidth parameter does not work when Lister menu option #7: "UTF-8" is selected.
It works only if option #1: "Text Only" is selected.

:( :oops: :x

User avatar
petermad
Power Member
Power Member
Posts: 7980
Joined: 2003-02-05, 20:24 UTC
Location: Valsted, Denmark
Contact:

Post by *petermad » 2011-11-16, 01:56 UTC

TabWidth parameter does not work when Lister menu option #7: "UTF-8" is selected.
It works only if option #1: "Text Only" is selected.
I canNOT confirm this - here it works the same for both ANSI and UTF-8 files in TC8.0b9 x64 and x86.

This applies to UTF-8 files both with and without BOM.
#524
Danish Total Commander Translator
TC 9.21rc3a 32+64bit on Win XP 32bit, Win 7, 8.1 & 10 64bit and TC 2.91b3 on Android 6.0
Get Extended Total Commander Menus

Post Reply